In de Zuidrand

edwin

Nieuws over en uit de Zuidrand door onze reporter Edwin Mariën

 

GEMEENTE BOECHOUT PLAATST NIEUWE VERKEERSBORDEN

BOECHOUT - Volgende week worden er op verschillende plaatsen in Boechout en Vremde nieuwe verkeersborden geplaatst. Dit is onder meer het geval aan het kruispunt Binnensteenweg / Borsbeeksesteenweg /Frans Segersstraat waar borden met LED-verlichting worden aangebracht. Wanneer een voertuig nadert, licht op het bord de tekst ‘STOP’ op. Het wordt geplaatst om de gebruikers van de Binnensteenweg erop te wijzen dat ze voorrang moeten verlenen aan het verkeer dat van de Frans Segersstraat of de Borsbeeksesteenweg komt. Het gemeentebestuur neemt deze maatregel na enkele kleinere ongevallen op dit kruispunt.

Lees meer...

‘ARMOEDE DOOR KINDEROGEN’ NU ZATERDAG TE BEZICHTIGEN IN DE MARKTGRAAF

 HOVE – In het kader van de Warmste Week kan men nu zaterdag 16 december in de Marktgraaf aan de Kapelstraat in Hove de tentoonstelling ‘Armoede door Kinderogen’ bezoeken en dit van 10 tot 14 uur. Het is een organisatie van de progressieve cultuurfabriek Curieus Hove.

 

Lees meer...

EDEGEM EN KONTICH DE VEERKRACHTIGSTE GEMEENTEN VAN ANTWERPEN

 

EDEGEM - Edegem mag zich samen met Kontich een jaar lang de meest veerkrachtige gemeente van de provincie Antwerpen noemen. De gemeenten kregen van Logo Antwerpen, een agentschap dat samen met de Vlaamse overheid werkt aan de gezondheidsdoelstellingen, de award ‘Samen Veerkrachtig’.

Lees meer...

KEMPENS LANDSCHAP EN HOVE ONDERTEKENDEN AANKOOPAKTE LANDBOUWGROND

 HOVE - Dankzij aankoopsubsidies van het Strategisch Project ‘Beleefbare open ruimte’ kan Kempens Landschap verschillende landbouwgronden van OCMW Antwerpen aankopen. De toekomst van deze open ruimte in de Zuidrand van Antwerpen is hierdoor verzekerd. De aankoop kadert in een ruimere samenwerking tussen OCMW Antwerpen, Kempens Landschap, de gemeente Hove en Landschapspark Zuidrand, nu streekvereniging Zuidrand.

 

Lees meer...

PIMPAMPARTY VIERT EENJARIG BESTAAN IN KONTICHSE VAN DYCKSTRAAT

 KONTICH - Precies één jaar geleden verhuisde PimPamPARTY met winkel, atelier en kantoor naar de Van Dyckstraat in Kontich. Het bleek een bijzonder inspirerende locatie te zijn voor de eigenaars Nicole Schellekens en Chris Hoefkens. De plek is namelijk volledig omgeven door kleuter- en basisscholen. PimPamPARTY ontwerpt en verkoopt namelijk de leukste knutsel- en speelpakketten, speelgoed en cadeautjes voor meisjes en jongens van drie tot veertien jaar.

Lees meer...

OPNIEUW & CO INVESTEERDE IN EEN NIEUWE SORTEERLIJN AAN DE VREDEBAAN

 MORTSEL – Opnieuw & Co investeerde meer dan 180 000 euro in een textiel-sorteerlijn om het sorteerwerk vlotter te laten verlopen. Directeur Koen Goemans benadrukte vanmorgen tijdens de opening aan de Vredebaan in Mortsel dat er hierdoor geen banen verloren gaan.

Lees meer...

BORAH OVERHANDIGT BLAUWBOEK MET ADVIEZEN AAN GEMEENTEBESTUUR BORSBEEK

 BORSBEEK – Gisteren maandag overhandigde Borah, de adviesraad voor personen met een handicap, een blauwboek met veertien aanbevelingen aan het gemeentebestuur van Borsbeek. In dit blauwboek onderzocht men hoe het in de gemeente is gesteld met parkeren voor personen met een handicap. Voor hen, net als voor alle andere burgers, is een toegankelijke leefomgeving van groot belang.

Lees meer...

PROVINCIE SCHENKT HOVE EEN BOS VAN 5 000 VIERKANTE METER

 HOVE - De provincie Antwerpen werkt aan de uitvoering van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Op deze route voorziet de provincie een fietsbrug op de grens van de gemeenten Mortsel en Boechout. Om de brug over de sporen te kunnen realiseren, moet een stukje bos worden gekapt. De provincie Antwerpen compenseert dit door in Hove en Herentals extra bomen aan te planten.

Lees meer...

MORGEN BEURS IN EDEGEM OVER WONEN, RENOVEREN EN ENERGIE

EDEGEM – Morgen zondag 26 november vindt in de Edegemse campus van het OLVE-college in de Rombaut Keldermansstraat de allereerste Woon- en energiebeurs voor de Zuidrand plaats. Op de beurs zullen inwoners van de zuidrandgemeenten een antwoord vinden op al hun vragen over wonen, renoveren en energie.

Lees meer...

KOGEL IS EINDELIJK DOOR DE KERK: INRICHTINGSPLAN ZEVENHUIZEN IS GOEDGEKEURD

LINT - Na ongeveer twee jaar onderhandelen zijn het gemeentebestuur van Lint en de projectontwikkelaars het eens geworden over het inrichtingsplan van het woongebied Zevenhuizen. Deze tijd was nodig om de wens van het gemeentebestuur te realiseren: dit projectgebied te laten ontwikkelen tot een toekomstgerichte, duurzame en groene woonwijk met een autoluw karakter.

Lees meer...

GABRIEL RIOS EN LIGHT OF DAY KOMEN NAAR EDEGEMSE CLUB 27

EDEGEM - Niet alleen het publiek, maar ook twee goede doelen beleven deze herfst een bijzondere avond tijdens de concerten van Gabriel Rios en Light of Day in de Edegemse Club 27. ‘Tijdens de twee muziekavonden wordt er telkens geld opgehaald voor een goed doel’, weten schepen voor jeugd Jeroen Van Laer (Groen Edegem) en burgemeester Koen Metsu (N-VA).

Lees meer...

DE MOOISTE TUINEN EN GEVELS VAN AARTSELAAR WERDEN IN DE BLOEMEN GEZET

 AARTSELAAR – Gisteren dinsdag vond in Cultureel Centrum 't Aambeeld in Aartselaar de prijsuitreiking plaats van' Mooier Aartselaar’. Deze wedstrijd, die al voor de 51ste maal werd georganiseerd, beloont de mooiste voortuinen en gevelversieringen in de gemeente. Alle deelnemers gingen uiteindelijk met een prijs naar huis.

Lees meer...

LINT FONKELT OP ZATERDAG 16 DECEMBER OP HET KERKPLEIN

 LINT - Wil je als Lintse vereniging deelnemen aan Lint Fonkelt? Schrijf je dan als de bliksem in. Het kan nog tot uiterlijk nu maandagochtend 20 november per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Diezelfde avond is er een infovergadering voor de deelnemende verenigingen om 20 uur in Ontmoetingscentrum De Witte Merel aan de Liersesteenweg in lokaal 14. Lint Fonkelt vindt plaats op zaterdag 16 december op het Kerkplein.

Lees meer...

JOC CENTRAAL IN MORTSEL OPENT OP VRIJDAG 24 NOVEMBER 24 UUR LANG DE DEUREN

 MORTSEL - Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november blijft JOC Centraal 24 uur non-stop open. Jeugddienst Mortsel en Jeugdhuis Centraal slaan de handen in elkaar in het kader van de Warmste Week van Music for Life. Alle winst gaat naar de VZW In De Buurt. Het jeugdhuis is gelegen aan de Lusthovenlaan, vlakbij het Gemeenteplein.

Lees meer...

GEMEENTE LINT IS OP ZOEK NAAR PLEEG- EN GASTGEZINNEN

LINT - Wist jij dat er twaalf pleeggezinnen zijn in Lint? Twaalf keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin.

Lees meer...

WOENSDAG 30 NOVEMBER AVOND OVER ETHISCH BANKIEREN IN KALEIDOSCOOP

 EDEGEM – Fair Trade Gemeente Edegem en vzw Transitie ZuidrtAnt organiseren op woensdag 30 november van 19 tot 21 uur, in samenwerking met Fair Fin, een inspiratieavond over ‘Ethisch Bankieren’ in de Mortselse Kaleidoscoop in de Molenstraat. Deelnemen kan gratis en na afloop bestaat er de mogelijkheid tot napraten in het café.

Lees meer...

OPNIEUW & CO IN KONTICH VERDUBBELT IN OPPERVLAKTE

KONTICH - Binnenkort zullen de klanten van de Opnieuw & Co-vestiging op de Prins Boudewijnlaan in Kontich een grotere keuze hebben aan tweedehandsartikelen. De kringloopwinkel verdubbelt namelijk in oppervlakte.

Lees meer...

EDEGEM STAAT EEN WEEKEND LANG STIL BIJ HET EINDE VAN DE GROOTE OORLOG

EDEGEM - Van het monument voor de ge-fusilleerden in Fort 5 tot het gedenkteken ‘Treurend België’ op de begraafplaats: de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog is nooit ver weg in Edegem. Ook dit jaar wordt ze rond 11 november nog nét iets tastbaarder dankzij tal van plechtigheden en activiteiten. Schepen Koen Michiels (N-VA): ‘Dat allemaal om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt.’

Lees meer...

GEZONDHEIDSRAAD AARTSELAAR ZET JE OP WEG OM TE STOPPEN MET ROKEN

AARTSELAAR – De gemeente Aartselaar organiseert op dinsdag 16 januari 2018 om 19u30 een infosessie over stoppen met roken. Tijdens deze uiteenzetting, die zal plaatsvinden in de cafetaria van het Sociaal Huis De Palmboom in de Kapellestraat, zullen allerlei tips aan bod komen om zelf te stoppen met roken. Voelt u zich na de infosessie geroepen om samen in groep een rookstopcursus te volgen, dan is er de mogelijkheid om u ter plaatse in te schrijven. De groepssessies worden in het voorjaar van 2018 georganiseerd, eveneens in de cafetaria van het Sociaal Huis. De infosessie en de groep-sessies worden onder leiding van een tabacoloog gegeven.

Lees meer...

WANDEL OF FIETS OP 11 NOVEMBER LANGS DE MOOISTE WEGEN VAN BOECHOUT

 BOECHOUT - Boechout organiseert op zaterdag 11 november een nieuwe editie van ‘Boechout wandelt en fietst’. De route passeert langs de mooiste wegen van de gemeente en de buurgemeenten. Dit jaar kunnen de deelnemers ook kennismaken met Landschapspark Frijthout.

Lees meer...

KRISTEL OOMS MOET N-VA LINT NAAR VERKIEZINGEN LEIDEN

       LINT - Een jaar voor de verkiezing start N-VA Lint met een nieuwe afdelingsvoorzitter. Nancy De Meulder gaf haar ontslag wegens gezondheidsredenen aan het begin van de schoolvakantie.

Lees meer...

BRAM KINSBERGEN STELT TENTOON IN ‘EIGEN’ BOECHOUTS THEATER VOORUIT

 BOECHOUT - Op vraag van de cultuurraad stelt de Boechoutse kunstenaar Bram Kinsbergen (°1984) van morgen zaterdag 4 tot donderdag 30 november tentoon in eigen gemeente. In Theater Vooruit brengt hij met 'Staring at the horizon of my bathtub' een overzicht van zijn oeuvre van het voorbije jaar.

Lees meer...

GO! KTA DA VINCI ZET VOLOP IN OP TECHNISCHE OPLEIDINGEN

EDEGEM - GO! KTA da Vinci wil leerlingen, ouders en leerkrachten van de omliggende basisscholen stimuleren om positief te kiezen voor techniek. Omdat een technische opleiding een slimme keuze is. Veel meer jongens én meisjes zijn geïnteresseerd in techniek dan vaak wordt gedacht. Ze moeten alleen op de juiste manier worden ‘getriggerd’.

Lees meer...

ZONDAG 5 EN WOENSDAG 8 NOVEMBER ZIJN DIGITALE DOEDAGEN IN AARTSELAAR

 AARTSELAAR - Zondag 5 en woensdag 8 november, telkens van 14 tot 17 uur, worden in Aartselaar de Digitale Doedagen georganiseerd in het kader van de Digitale Week. Het Cultureel Centrum, de Bibliotheek Aartselaar en het Woonzorgcentrum Zonnetij slaan de handen in elkaar met deze Digitale Doedagen voor de hele familie waarbij jong en oud gratis kennis kunnen maken met nieuwe technologieën en games in WZC Zonnetij in de Leugstraat.

Lees meer...

GRIEZELIGE TAFERELEN OP WEKELIJKSE DINSDAGMARKT IN EDEGEM

EDEGEM - De wekelijkse dinsdagmarkt van Edegem was vanochtend met voorsprong de griezeligste markt van Antwerpen. Marktkramers verkleedden zich en deelden samen met de gemeente gratis pompoensoep en chocomelk uit. Schepen Ine Bosschaerts (N-VA): ‘Met acties als deze proberen we zoveel mogelijk Edegem-naars te overtuigen om ook tijdens de gure herfst- en wintermaanden hun inkopen te komen doen op de markt’. 

Lees meer...

GEMEENTELIJK KUNSTCENTRUM HUIS HELLEMANS WORDT OPGEFRIST

 EDEGEM - Het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans in het centrum van Edegem (Strijdersstraat) is een prachtig burgerhuis uit 1884. In zes kamers en de mooie tuin kan je er jaarlijks een tiental tentoonstellingen bezoeken. Het gebouw – dat binnenkort haar prachtige tuin zal delen met het nieuwe vrijetijdscentrum – krijgt een grondige renovatie.

Lees meer...

BOECHOUT WERKT MEE OM NATUURGEBIED MOLENBEEKVALLEI UIT TE BREIDEN

 

BOECHOUT - De gemeenteraad van Boechout heeft tijdens de vergadering van gisteren maandag de subsidiëring goedgekeurd die dient voor de aankoop van een stuk grond door Natuurpunt. Het perceel van 4 403 vierkante meter, maakt deel uit van het natuurgebied Molenbeekvallei. Het bevindt zich achter Don Bosco in Vremde. De gemeente subsidieert de aankoop voor 4 226,88 euro.

Lees meer...

1 600 LEERLINGEN VAN EDEGEMSE SCHOLEN KWAMEN OP STRAAT VOOR HET KLIMAAT

 EDEGEM - Zo’n 1 600 leerlingen uit het Edegems basisonderwijs kwamen vorige week samen met het World Wide Fund for Nature (WWF) op straat voor het klimaat. Met spandoeken en raak gekozen slogans riepen ze op om de klimaatverwarming tegen te gaan. Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Het is hartverwarmend om te zien dat alle leerlingen en leerkrachten zo met het klimaat zijn begaan.’

Lees meer...

VZW ACH JA UIT AARTSELAAR ORGANISEERT OPNIEUW ‘DE WARMSTE 24-UREN 2.0’

 AARTSELAAR - In het kader van 'De Warmste Week' van Music For Life, een initiatief van Studio Brussel, organiseert vzw ACH JA voor de tweede keer op rij ‘de warmste 24-uren’, een driedaags evenement dat plaatsvindt van 8 tot en met 10 december in zaal De Koekoek in de Lindenboslaan (aan de A12) in Aartselaar. 

Lees meer...

DERDE EDITIE VAN FOOD & MUSICAL FESTIVAL KONFIJT NU ZONDAG IN APPELKANTSTRAAT

 BOECHOUT - Angelique vzw organiseert nu zondag 29 oktober vanaf 12 uur de derde editie van het Food & Music Festival Konfijt. Net als de vorige jaren staat het garant voor een ontdekkingstocht langs nieuw talent en gevestigde waarden, zowel op muzikaal als culinair vlak. Een deel van de Appelkantstraat wordt die dag verkeersvrij gemaakt.

Lees meer...

ONDERHOUDSWERKEN AAN SPOORWEGEN IN BOECHOUT ZULLEN VOOR HINDER ZORGEN

BOECHOUT – Infrabel, de maatschappij die de infrastructuur van het Belgische spoorwegnet beheert, plant van donderdag 2 tot vrijdag 24 november grondige onderhoudswerken aan de spooroverwegen in Boechout. Tijdens het weekend van 10 tot 13 november zijn alle overwegen op de lijn Antwerpen-Lier gelijktijdig toe. Tijdens de weekends is er geen treinverkeer. Er zal geluidshinder zijn, zowel overdag als ‘s nachts.

 

Lees meer...

LINT VERWIJT PH7 OM SAMENWERKING MET HOVE ONMOGELIJK TE MAKEN

LINT - Het college van de gemeente Lint heeft beslist om het onderzoek naar een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Lint en Hove stop te zetten. Beide gemeenten besloten in juni van dit jaar om een onderzoek te starten naar een samenwerking tussen de technische diensten en de afdelingen vergunningen. De gemeente Lint zag in deze schaalvergroting dé kans om de betreffende diensten verder te professionaliseren.

Lees meer...

GROTE DRIES EN KLEIN MOLENVELD KRIJGEN WIJKBUDGETTEN VAN EDEGEM

EDEGEM - Sinds 2014 maakt Edegem jaarlijks een budget vrij waarmee buren hun ideeën voor de wijk kunnen realiseren. Ook voor 2017 kunnen inwoners nog een wijkbudget aanvragen. Wijk Grote Dries en Klein Molenveld kregen dit jaar zo’n budget.

Lees meer...

ERE-MONUMENT EN BEGRAAFPLAATS VAN MORTSEL WORDEN GERESTAUREERD

MORTSEL - Op 5 april 2018 is het exact 75 jaar geleden dat de stad Mortsel werd getroffen door een verschrikkelijk bombardement. De geallieerden wilden de Duitsers treffen door de Erla-fabriek te bombarderen, maar de bommen vielen verspreid in Mortsel. De eindbalans: 936 doden. Vele slachtoffers liggen begraven op het ere-perk van de begraafplaats Mortsel-dorp. Met de 75ste herdenking in het achterhoofd, diende de stad een subsidiedossier in om de begraafplaats en het eremonument te restaureren.

Lees meer...

JANA MAES GEEFT IN KONTICH TIP EN TRICKS VOOR EEN GOEDE SLAAP

KONTICH - Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid en hoe je je voelt.
Naarmate we ouder worden, verandert onze slaap. We slapen lichter en worden vaker wakker. Veel ouderen ondervinden dan ook problemen om in slaap te geraken of om door te slapen. Wist je dat je zelf heel wat kan doen om je slaap te verbeteren? Tijd om even stil te staan bij onze slaap(gewoonten).

Lees meer...

GEMEENTE AARTSELAAR WANDELT NIEUWE ZIJWEG VAN REUKENSPAD IN

AARTSELAAR – Afgelopen zondag werd in Aartselaar een nieuwe zijweg van het Reukenspad ingewandeld. Schepen René Lauwers (Groen): ‘Vroeger was dit een stukje privé-weg met publiek gebruik, dat door de boeren werd benut om naar hun velden te rijden. Sinds dit jaar hebben we het bordje ‘privaat’ weggehangen en kan iedereen hier rustig doorwandelen of –fietsen.’

Lees meer...

SCHOLEN UIT EDEGEM IJVEREN SAMEN VOOR EEN BETER KLIMAAT

 EDEGEM - De klimaatchallenge in de Edegemse scholen barst volop los. Van kleuters tot twaalfjarigen: iedereen heeft tussen 16 en 26 oktober extra aandacht voor het klimaat. Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘De generatie van morgen nu al laten nadenken over hun omgang met het klimaat, daar draait het om.’

Lees meer...

GABRIEL RIOS ONTVANGT NA OPTREDEN IN BOECHOUT 2 100 EURO VOOR PUERTO RICO

BOECHOUT - Gabriel Ríos heeft gisteren donderdag tijdens zijn optreden in Theater Vooruit in Boechout 30 minuten extra gespeeld om zo geld in te zamelen voor het door een orkaan getroffen Puerto Rico. Dankzij de gulle giften van de inwoners en de steun van de gemeente en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) kon Boechout hem in totaal 2 100 euro overhandigen.

Lees meer...

OOK KINDERBEGELEIDERS IBO ROBBEDOES VERDIENEN EEN PLUIM

 AARTSELAAR – Morgen donderdag 12 oktober is het de dag van de kinderbegeleider. Buitenschoolse Kinderopvang IBO Robbedoes in de Carillolei in Aartselaar wil van de gelegenheid gebruik maken om de begeleiders die er werken in de kijker zetten. Het is de bedoeling hen te bedanken en de nodige waardering uit te spreken.  

Lees meer...

MEER DAN 2 200 EURO VOOR ALZHEIMERONDERZOEK DANKZIJ CUP-CAKE-ACTIE

 

AARTSELAAR - September was cup-cake-maand in Aartselaar. Vanaf 18 september organiseerde de gemeente de verkoop van cup-cakes ten voordele van Alzheimeronderzoek. Hiervoor werkte de gemeente samen met het Technisch Atheneum Den Biezerd uit Niel, Woonzorgcentra Zonnewende en Zonnetij uit Aartselaar, seniorenverenigingen Neos, KGB en Okra, middenstandvereniging ATA en taverne La FreCha. De verkoop bracht 2 214 euro voor de Stichting Alzheimer Onderzoek op.

Lees meer...

44 NIEUWE INWONERS VAN AARTSELAAR KWAMEN NAAR INFOMOMENT

AARTSELAAR – Gisteren zaterdag organiseerde de gemeente Aartselaar een infomoment en welkomstreceptie voor haar nieuwe inwoners. In CC ’t Aambeeld maakten 44 nieuwkomers kennis met onder meer de gemeentediensten en het gemeentebestuur.

Lees meer...

EDEGEM WIL VOLGEND JAAR DE GELUKKIGSTE GEMEENTE VAN HET LAND WORDEN

 

EDEGEM - Staan we er nog wel bij stil wat ons gelukkig maakt of worden we het meeste van de tijd geleefd? Hebben we ons geluk ten allen tijde onder controle of is het iets dat ons overkomt? Hoe gaat een gemeenschap om met de diversiteit die doelgroepen met zich brengen enerzijds en anderzijds de impact dat het heeft op geluk binnen ieders wereld? Vandaag vrijdag startte de ‘Vlieg naar je geluk’ –beweging om van de bewoners van Edegem gelukkige mensen te maken.

Lees meer...

OPNIEUW & CO VERWENT ZIJN KLANTEN OP DAG VAN DE KRINGWINKEL

 

MORTSEL - De Dag van de Kringwinkel vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober van 10 tot 18 uur en krijgt als thema ‘sociale tewerkstelling’. Kringwinkels zorgen er namelijk niet enkel voor dat producthergebruik ingeburgerd geraakt en dat zo de afvalberg kleiner wordt. Elk jaar stellen ze honderden mensen te werk die niet gemakkelijk terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Dit jaar vertellen Kringloopchauffeurs Rik en Ronnie, de centrale figuren in de campagne van de Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie (Komosie), waarom ze zo trots zijn op hun job.

Lees meer...

MORGEN DINSDAG IS HET OPNIEUW FEEST IN BOECHOUT

BOECHOUT – Morgen, dinsdag 3 oktober, is het weer feest in Boechout. Dan vindt voor de 87ste  keer de jaarmarkt plaats. Dierenprijskampen, expo’s en animatie voor jong en oud zijn de vaste ingrediënten. Dit jaar treden Wim Soutaer, Isabelle A en de Grietjes, Gridje Lays en DC Live op. De jaarmarktkoersen en loopwedstrijden trokken gisteren de festiviteiten al op gang.

Lees meer...

HET UILENBOS TUSSEN LINT EN HOVE WORDT FEESTELIJK GEOPEND OP 14 OKTOBER

LINT - Het Uilenbos werd door Natuurpunt aangekocht met steun van de gemeente Hove, Provincie Antwerpen en Vlaanderen via het strategisch project ‘Beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’. Het Uilenbos is erg waardevol, niet alleen omwille van zijn natuurwaarden, maar ook omdat het gelegen is in een landschap met een rijk verleden van meanderende waterlopen, familiale landbouw en het kasteeldomein van Moretus. Met de openstelling wensen de partners hun steentje bij te dragen aan het beleefbaar maken van de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.

Lees meer...

HANDGRANAAT GEVONDEN BIJ OPNIEUW & CO IN MORTSEL

MORTSEL - Opnieuw & Co werd deze namiddag (donderdag) opgeschrikt nadat er een handgranaat werd gevonden tussen de binnengebrachte goederen in de winkel aan de Borsbeeksebinnenweg in Mortsel. De productiehal werd ontruimd in afwachting van de komst van de politie, die de handgranaat meenam voor verder onderzoek. Het werk bij de afdeling productie werd nadien hervat. (EM)

 

 

LINTENAAR REDT MAN VAN VERDRINKINGSDOOD MAAR WENST ONBEKEND TE BLIJVEN

LINT – Begin augustus ontving de Lintse burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) een bericht van de federale overheid binnenlandse zaken, meer bepaald van de commissie van het Carnegie Hero Fund. Bleek dat één van zijn inwoners op 8 september 2013 in Sint-Jans-Molenbeek iemand van de verdrinkingsdood heeft gered. Daarom wordt hem de bronzen medaille en het diploma van het Carnegie Hero Fund toegekend. De man wenst onbekend te blijven. Gisteren dinsdag, net voor aanvang van de gemeenteraad, ontving hij tijdens een kleine plechtigheid de medaille in het gemeentehuis.

Lees meer...

OOK MORTSEL DOET ZATERDAG EN ZONDAG MEE MET HET WEEKEND VAN DE KLANT

MORTSEL – Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober leggen handelaars klanten extra in de watten. Sunday Shopday (Comeos) en Dag van de Klant (UNIZO en UCM) slaan de handen in elkaar en brengen het beste van beide events samen in het Weekend van de Klant: een heel weekend shopplezier. Handelaars, steden en gemeenten werken samen om iedereen een onvergetelijke shop-dag te bezorgen. Vol leuke acties en evenementen zoals straat- en winkelanimatie, modeshows of wedstrijden.

Lees meer...

EDEGEMS EREBURGEMEESTER JAN VAN DEN KERKHOF WORDT MAANDAG BEGRAVEN

 EDEGEM – Op maandag 19 september overleed ereburgemeester Jan van den Kerkhof op 94-jarige leeftijd in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. Burgers die dat willen kunnen vanaf donderdagnamiddag 21 september het rouwregister tekenen in het gemeentehuis.

Lees meer...

LAMA-PROJECT MOET OMGEVING ROND LINTSE SCHOLEN VEILIGER MAKEN

 LINT - De start van het nieuwe schooljaar brengt ook opnieuw heel wat verkeersdrukte met zich mee. Voor voetgangers en fietsers is het weer iets moeilijker om zich te verplaatsen. Daar wil de gemeente Lint iets aan doen.

Lees meer...

CONTACTKOOR VAN MEERMINNEHOF TREEDT DONDERDAG OP IN MORTSEL

 

MORTSEL - Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Elke vier seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie. De kans dat jij of ik in ons leven dementie krijgen,  is helaas een op vijf. Cijfers waar we niet naast kúnnen en ook niet naast wíllen kijken. Daarom werd in Mortsel een project uit de grond gestampt: ‘omdat dementie te belangrijk is om zomaar te vergeten.’ Op Wereld Alzheimer Dag, nu donderdag 21 september, treedt het contactkoor van het woonzorgcentrum Meerminnehof in de schijnwerpers. En dat wil je niet missen.

 

Lees meer...

BOECHOUT BRENGT OCMW EN GEMEENTELIJKE DIENSTEN SAMEN BIJ ‘BURGER EN WELZIJN’

 

BOECHOUT - Het college van Burgemeester en Schepenen van Boechout heeft in het kader van de integratie van gemeente en OCMW besloten om op termijn een aantal diensten die nu zowel bij het OCMW als de gemeente bestaan te integreren. Er zal bijvoorbeeld één personeelsdienst, één financiële dienst en één secretariaat worden georganiseerd. Maar er zullen ook bepaalde diensten worden samengebracht.

Lees meer...

GEMEENTEN UIT ZUIDRAND DOEN MEE AAN ‘BEHAAG…NATUURLIJK’

 

AARTSELAAR - De Actie ‘Behaag..Natuurlijk’ kent zijn 24ste editie. Ook dit jaar doen de gemeenten uit de Zuidrand mee. Traditioneel worden er haagpakketten, klimplanten en bomen aangeboden. Bestel nu streekeigen hagen, bomen en klimplanten tegen een voordelige prijs. Goed voor uw portemonnee, uw tuin en de natuur in het algemeen.

 

Lees meer...

GEMEENTEN UIT DE ZUIDRAND ORGANISEREN WOON- EN ENERGIEBEURS

EDEGEM - Hoe maak je een woning energiezuiniger? Welke subsidies kan je krijgen? Wat is 'benoveren'? Wat wil die wooncode juist zeggen? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord op de woon- en energiebeurs van de Zuidrand, die op zondag 26 november van 10 tot 16 uur plaatsvindt in het OLVE-college aan de Rombaut Keldermansstraat in Edegem. De gemeenten organiseren dan in samenwerking met IGEAN en andere partners een groot informatie- en sensibilisatiemoment rond wonen en energie.

MINISTER EN VIER BURGEMEESTERS ONTHULLEN EERSTE STEEN ZWEMBAD MORTSEL

MORTSEL – Gisteren woensdag 13 september startte de bouw van het nieuwe zwembad in Mortsel. De eerste steen werd onthuld door de burgemeesters van de stad Mortsel en de gemeenten Borsbeek, Edegem en Hove en door minister Philippe Muyters (N-VA). Zij beslisten in 2015 om de krachten te bundelen. Het ministerie voor Sport ondersteunt het project met een subsidie van 1 800 000 euro, 30 procent van de bouwkost.

 

Lees meer...

VRIJDAG RONDE VAN MORTSEL-DORP, ZATERDAG JAAR- EN ROMMELMARKT

 

MORTSEL - Een echte Mortselaar kent de datum uit het hoofd. Ook een bezoeker van de bekende rommelmarkt heeft geen agenda nodig om jou te vertellen dat je het derde weekend van september in Mortsel-dorp moet zijn. Al was het maar voor een ritje op een kameel.

 

Lees meer...

BOECHOUTS BURGEMEESTER KOEN T’SIJEN KRIJGT ‘OPENRUIMTEBEKER’

 

BOECHOUT- Boechouts burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde) schreef een opiniestuk rond openbare ruimte naar aanleiding van het Festival van de Architectuur en krijgt daarvoor de ‘Openruimtebeker’ van de Vereniging voor ruimte en planning. Het is niet de eerste keer dat de burgemeester van Boechout een lans breekt voor het behoud van de open ruimte.

Lees meer...

WINTERLINDES NIEUWE EYECATCHER AAN PSYCHIATRISCH ZIEKENHUIS IN BOECHOUT

 

BOECHOUT - Aan het Psychiatrisch Ziekenhuis Multiversum in Boechout werden vijftien winterlindes officieel ingehuldigd door directeur Johan Deforche en voorzitster van Bosgroep Antwerpen Zuid vzw, Martine Van Goethem. Tot vorig jaar stonden oude Amerikaanse eiken langs de trage weg die de Provinciesteenweg met de Alexander Franckstraat verbindt. Die eiken waren helaas ziek en betekenden een gevaar voor de passanten. De winterlindes vormen voortaan de nieuwe eyecatcher van de trage weg.

 

Lees meer...

VANAF MAANDAG PROEFOPSTELLING VOOR KISS & RIDE-STROOK AAN LINTSE SCHOLEN

 

LINT - In samenwerking met de gemeentelijke basisschool en basisschool De Wilg, wordt er vanaf nu maandag 11 september tot en met vrijdag 26 januari 2018 een proefopstelling voor een Kiss & Ride-strook opgesteld in de onmiddellijke schoolomgeving. Voor de gemeentelijke basisschool komt de K&R-strook in de Schoolstraat, voor het kleuterblok. Voor basisschool De Wilg komt de strook in het Eikhof te liggen, aan de overkant van de grote schoolpoort. Met een Kiss & Ride geeft men ouders de kans om hun kinderen op een veilige manier af te zetten en weer verder te rijden.

Lees meer...

BURGEMEESTER KOEN METSU SPRAK TIJDENS CONGRES OVER DUURZAME ONTWIKKELING IN BALI

 

EDEGEM - Koen Metsu (N-VA), burgemeester van Edegem, was deze week te gast op het eerste ‘Parliamentary Forum on Sustainable Development’ in Bali. Hij sprak er over de stappen die de gemeente onderneemt met het oog op de ‘Sustainable Development Goals’. Metsu: ‘Een indrukwekkende ervaring.’

Lees meer...

GEEL EN BRUGGE NEMEN VOORTOUW IN VERBAND MET BETONSTOP

 

ANTWERPEN - Terwijl er op Vlaams niveau nog volop wordt gediscussieerd over de ‘betonstop’ en de manier waarop de steden en dorpen weer levendig en vitaal kunnen worden, zijn het Brugge en Geel die het voortouw nemen. Beide steden zien in dat ze niet langer kunnen wachten met een keuze voor een zuinig ruimtegebruik, dat men nu in steden en dorpskernen moet investeren voor een gezonde toekomst en dat de bewoners en ondernemers serieus moeten worden betrokken bij het formuleren van een visie op de toekomst. De gemeenteraad van Geel stelde bijna unaniem - op één onthouding na - als eerste een ruimtelijk beleidsplan vast en roept Vlaanderen en andere steden en gemeenten op om haar voorbeeld te volgen.

 

Lees meer...

NU ZONDAG ZET DE RODE KUBUS IN MORTSEL ZIJN DEUREN OPEN

 

MORTSEL - Nu zondag 10 september, tussen 10 en 18 uur, zet de Rode Kubus aan de Edegemsestraat in Mortsel, de deuren open tijdens het festival van de architectuur. Zowel de nieuwe locatie voor buitenschoolse kinderopvang in parkgebied Oude-God als de nieuwe scoutslokalen, kunnen dan worden bezichtigd.

Lees meer...

AARTSELAAR ORGANISEERT FAIR-TRADE-ONTBIJT OP ZONDAG 8 OKTOBER

 

AARTSELAAR - Van zaterdag 7 tot zaterdag 14 oktober is het de Week van de Fair Trade, die in 2017 al voor de zestiende keer op rij wordt georganiseerd. Deze jaarlijkse campagne zet Fair Trade en fairtradeproducten in de kijker in heel het land. In Aartselaar laat de trekkersgroep fairtradegemeente de inwoners dit jaar kennismaken met eerlijke duurzame producten via een lekker fairtrade-ontbijtpakket op zondag 8 oktober.

Lees meer...

WERKNEMERS OPNIEUW & CO BEWEGEN IN HET FORT VAN EDEGEM

 

EDEGEM - De sociale werkplaats Opnieuw & Co organiseert voor de meer dan 400 werknemers drie beweeg-je-fit-dagen. Vandaag woensdag 6 september, morgen en overmorgen palmt de vzw hiervoor de mooie en groene omgeving van het Fort V van Edegem in. Het programma bulkt van de activiteiten: badminton, Kubb, voetbal, petanque en een fit-o-meter. De voormiddag start met een quiz-wandeltocht. ’s Middags wacht er een gezonde en lekkere picknick voor iedereen. Elke dag verloot Opnieuw & Co bovendien drie fietsen onder de aanwezigen. Wie gaat naar huis met de bekers en medailles? Wie met één van de negen fietsen? Alle vijf kringwinkels van Opnieuw & Co blijven open tijdens deze drie dagen.

 

Lees meer...

MORTSELSE MARKTCOMITE DEELT HERBRUIKBARE ZAKKEN UIT

 

MORTSEL - Mortsel heeft één van de grootste markten van de provincie. Meer dan 130 marktkramers etaleren er elke woensdag hun waren. En telkens trekt er dus ook een massa bezoekers tussen 7 en 13 uur naar het Mortselse winkelcentrum om gezellig langs de vele kraampjes te kuieren. Om die trouwe bezoekers te bedanken, heeft het Mortselse marktcomité iets speciaals in petto.

Lees meer...

DONDERDAG START TICKETVERKOOP VOOR NIEUW CULTUREEL SEIZOEN IN BOECHOUT

 

BOECHOUT - Tien jaar geleden, in  2008, startte de cultuurdienst in Boechout. In Theater Vooruit werd sindsdien een sterke gemeentelijke culturele programmatie uitgebouwd. En de gemeente stapte mee in het decreet lokaal cultuurbeleid, wat elk jaar subsidies opleverde van de Vlaamse overheid. Tien jaar cultuurbeleid, dat moet worden gevierd.

Lees meer...

MORTSELNAAR ED BRUYNINCKX SCHREEF DICHTBUNDEL VOOR ‘STOP DARMKANKER’

 

MORTSEL – Ed Bruyninckx, geboren in Mortsel in 1947, studeerde aan de Rijksnormaalschool in Lier en was dertig jaar lang directeur basisonderwijs. Met ‘Woord over boord’ is hij aan zijn derde dichtbundel toe. Bijzonder is dat de opbrengst gaat naar de vzw ‘Stop Darmkanker’ van dokter Luc Colemont. ‘Ik ben zelf darmkankerpatiënt en wilde door dit project op te zetten mijn steun betuigen aan de vzw’, zegt de auteur.

 

Lees meer...

DERDE EDITIE VAN FOOD & MUSIC FESTIVAL KONFIJT OP ZONDAG 29 OKTOBER

 

BOECHOUT - Het gemeentebestuur van Boechout heeft het licht op groen gezet voor de organisatie van het Food & Music Festival Konfijt in hartje Boechout. Het Food & Music Festival Konfijt is op zondag 29 oktober van 12 uur ‘s middags tot middernacht aan zijn derde editie toe.

Lees meer...

SFINKS MIXED KLOKT AF OP 96 000 BEZOEKERS

 

BOECHOUT - Naar schatting 96 000 bezoekers genoten het voorbije weekend van tal van concerten tijdens Sfinks Mixed, dat een heel divers aanbod van dj’s, veel bijzondere projecten en een fantastisch kids-festival combineerde.

Lees meer...

KUNST- EN CULTUURPRIJS VOOR LINTSE VIDEOCLUB

 

LINT - De Lintse Videoclub wint het Kunst- en Cultuurproject 2017 met een multimediaal project in de Lintse openbare ruimte, als afsluiter van hun jubileumjaar. Een onafhankelijke jury koos het project uit drie kandidaturen.

Lees meer...

IN EDEGEM IS MEN BLIJ MET EEN NATUURLIJKE WEI

EDEGEM - Op enkele plaatsen in Edegem doet de gemeente aan ‘extensief’ grasbeheer. Het gras wordt er slechts twee keer per jaar gemaaid. Met een goede aanpak leidt dat op termijn tot een natuurlijke bloemenweide. Om Edegemnaars uit te leggen wat de positieve gevolgen zijn van deze methode, start Edegem deze zomer met de sympathieke campagne ‘Blij met deze natuurlijke wei’.

Lees meer...

INWONERS UIT MORTSEL DE OP EEN NA BESTE HERGEBRUIKERS IN VLAANDEREN

MORTSEL – Goederen hergebruiken is beter dan recycleren, verbranden of storten van afval. Al jaren wordt in Vlaanderen sterk ingezet op hergebruik. Vandaag zijn er 30 kringloopcentra die samen 135 kringloopwinkels uitbaten. Opnieuw & Co loopt hierin al een tijdje op kop.

Lees meer...

FAMILIE ROEST D’ALKAMADE IN BEROEP VEROORDEELD NA BEELDENROOF HOF TER LINDEN

EDEGEM - In maart 2012 kochten de gemeente Edegem, Kempens Landschap en Agentschap Natuur en Bos samen het kasteeldomein Hof Ter Linden uit handen van de adellijke familie de Roest d’Alkamade Oem de Moesenbroeck. Net voor de verkoop van het domein liet de familie de bekende beelden rond de kasteelvijver en ook enkele schilderijen uit het beschermde interieur van het kasteel verdwijnen. Een lange juridische strijd was het gevolg. De eigenaars van het kasteeldomein, de gemeente Edegem, Kempens Landschap en Agentschap Natuur en Bos, zijn tevreden te mogen aankondigen dat vier leden van de familie in hoger beroep werden veroordeeld voor het ‘onrechtmatig verwijderen’ van de kunstobjecten en een schadevergoeding dienen te betalen aan de drie eigenaars. 

Lees meer...

OEKRAINE-PROJECT EDEGEM MEEST VERDIENSTELIJKE VERENIGING VAN DE GEMEENTE

EDEGEM – Elk jaar reikt de gemeente Edegem een Prijs voor verdienste uit. Die kan zowel naar een natuurlijk persoon als een vereniging gaan. Dit keer viel de keuze van de jury, onder voorzitterschap van Helena Stienen, op het Oekraine-project Edegem van Liliane De Cooman, bij velen bekend onder de naam van haar overleden echtgenoot: Bollaerts. Uit de handen van burgemeester Koen Metsu (N-VA) mocht zij in Hangar 27 een cheque ontvangen van 1 500 euro.

Lees meer...

STARTSEIN IS GEGEVEN VOOR WOONPROJECT OP VOORMALIGE SITE FORTIS-EXTRACTION

EDEGEM - Langs de rand van het kasteeldomein Hof Ter Linden, ter hoogte van de Prins Boudewijnlaan in Edegem, liggen twee percelen met een oppervlakte van ruim 42 500 vierkante meter: de voormalige Fortissite (noordelijk perceel) en het terrein waarop het hoofdkantoor van het bedrijf Extraction De Smet tot meer dan tien jaar geleden was gevestigd. Projectontwikkelaar ‘Prins Boudewijn’ (een joint-venture tussen Cornerstones en Alides) bouwt er vanaf 2018 appartementen in een groene omgeving die naadloos zal aansluiten bij het kasteeldomein. Na een voorbereidingstijd van enkele jaren kon de gemeente Edegem de verkavelingsvergunning voor dit belangrijke project verlenen. Vanaf september kan men beginnen met de verkoop van de eerste 115 appartementen.

Lees meer...

KUNSTGRASVELDEN OP SNEPPENBOS CONFORM AAN EUROPESE WETTELIJKE NORMEN

BOECHOUT - Naar aanleiding van de ongerustheid over de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden met rubbergranulaatkorrels heeft de gemeente Boechout een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Hieruit blijkt nu dat de kunstgrasvelden op Sneppenbos aan de Vremdesesteenweg conform zijn aan de Europese wettelijke normen.

Lees meer...

PROVINCIE LANCEERT BIJ LEMMENS IN BOECHOUT BELASTINGPORTAAL VOOR BEDRIJVEN

BOECHOUT – Antwerpen start als eerste Vlaamse provincie met een online belastings-portaal bedrijven. Vanaf volgend jaar kan iedere onderneming (vennootschap, zelfstandige) alle belastingdocumenten (aangifteformulier, aanslagbiljet,…) digitaal ontvangen via e-mail, Zoomit of Doccle. Lemmens Winkelinrichting op de Provinciesteenweg in Boechout en het bedrijvencentrum in Lier, goed voor 60 werknemers, gaf het startschot van het online belastingportaal bedrijven. In aanwezigheid van gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V) registreerde het zich als eerste onderneming in Vlaanderen om alle provinciale belastingdocumenten vanaf 2018 digitaal te krijgen.

Lees meer...

BOUWPROMOTOR MOET MEER DAN 3,5 MILJOEN EURO BELASTING AAN EDEGEM

EDEGEM - Als eerste gemeente of stad in Vlaanderen voerde Edegem in 2014 een innovatief reglement in waardoor een deel van de meerwaarde die grondeigenaars genieten door de herbestemming van gronden ten goede komt aan de gemeentefinanciën. Nu levert dit reglement een eerste concreet resultaat op. Edegem ontving een storting van maar liefst 3 528 000 euro van een bouwpromotor. De verkavelaar bouwt er op de voormalige site van Fortis-Extraction appartementen en zorgwoningen.

Lees meer...

BOECHOUT GAAT WOONRESERVEGEBIEDEN NIET VERDER ONTWIKKELEN

BOECHOUT - De Vlaamse regering heeft gevraagd om een overzicht te geven van de woonreservegebieden in de gemeenten en de visie van de gemeentebesturen op de ontwikkeling ervan. Schepen Philip Verstappen (PRO Boechout & Vremde) licht de visie van het gemeentebestuur van Boechout toe.

Lees meer...

MIEK DE KEPPER, OPTREDENS EN VUURWERK OP 11-JULIVIERING IN LINT

LINT – Lint viert op dinsdag 11 juli de Vlaamse nationale feestdag. Om 20 uur komt Miek De Kepper spreken in de parkzaal van het Gemeentehuis. Bovendien is er een optreden van de muzikanten van De Eerste Repetitie. Om 21u30 volgt in het gemeentepark dan een concert van Dries en de Belgen, gevolgd door vuurwerk. Alles is gratis te bekijken en beluisteren.

Lees meer...

DE PLANEET, VITALSKI EN VESTON SIEREN 11-JULI VIERING IN EDEGEM

EDEGEM – Op dinsdag 11 juli kan je in Edegem om 14 uur genieten van de gratis voorstelling De Planeet (5+), met in de hoofdrollen een acteur, een live muzikant, een pop en een sprekende rots. Om 19 uur zet men de meest verdienstelijke Edegemse vereniging van 2017 in de bloemetjes, gevolgd door een optreden van het duo Muzant. Om 20u30 worden de festiviteiten afgesloten met een show van Vitalski en muziekgroep Veston. Alles vindt plaats in Hangar 27 aan de Parklaan.

Lees meer...

IMMACULATA VERWENT BEWONERS MET GASTVRIJ CAFETARIA EN ETEN IN BUFFETVORM

EDEGEM – De laatste weken kwam het thema ondervoeding in ouderenzorg meermaals in de pers. Vanuit WZC Immaculata aan de Oude Godstraat in Edegem probeert men ouderenzorg in een positief daglicht te stellen. Daarom lanceerde men het traject ‘Food for Fun’ en presenteerde men het concept ‘Food for Care’. Alles moet op punt staan tegen 29 december, datum waarop Immaculata 140 jaar bestaat. WZC Immaculata wil boven de concurrentie blijven uitsteken. Geen makkelijke opgave vermits er tegen eind dit jaar 531 wooneenheden bijkomen in de regio Edegem.

Lees meer...

HUISARTEN REGIO MORTSEL KUNNEN PATIENTEN VERWIJZEN NAAR BEWEEGCOACH

MORTSEL - Regio Mortsel is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

Lees meer...

GTI MORTSEL HIELD EERSTE SODA-PROCLAMATIE

MORTSEL – Het SODA-attest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele houding in het beroeps-, buitengewoon-, deeltijds- en technisch secundair onderwijs. SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Men wil jonge mensen belonen die de juiste ingesteldheid hebben: respect voor de mensen en het materiaal waarmee zij moeten werken, interesse voor het bedrijf, de organisatie, de gehanteerde technologie, en ondernemingszin, een ondernemend gedrag om de eigen ontwikkeling en de belangen van het bedrijf te bevorderen. Bovendien wil men aantonen dat succes niet louter afhankelijk is van talenten of een diploma, maar ook van SODA-principes.

Lees meer...

SOUTHERN COMFORT ZET KUNSTENAARS VAN NU IN DE KIJKER IN FORT VAN EDEGEM

EDEGEM - Aan het begin van deze zomer zet de tentoonstelling Southern Comfort hedendaagse kunstenaars in de kijker binnen het statige Fort 5 aan de Vestinglaan in Edegem. Na verschillende succesvolle edities van Fort Art, zal van 8 juli (vanaf 18 uur) tot 6 augustus de eerste verdieping van het historische gebouw in het binnenfort opnieuw worden omgetoverd tot een tentoonstellingsruimte voor aanstormend talent. In samenwerking met Orfeo VZW en de gemeente Edegem nemen zeven jongste kunstenaars de fakkel over om van dit ruw en verweerd bouwsel een broeiend nest van creativiteit te maken. Aan de hand van site specific creations trachten de kunstenaars in te spelen op hun omgeving om zo de bezoeker te laten reflecteren over de geschiedenis van het fort en de plaatselijke relatie tussen natuur en architectuur.

Lees meer...

PRO BOECHOUT&VREMDE HEEFT EEN NIEUWE VOORZITTER

BOECHOUT - Het bestuur van PRO Boechout&Vremde verkoos op zijn bestuursvergadering met een overtuigende meerderheid Bruno Doms tot nieuwe voorzitter. Bruno volgt daarmee Johan Van Hoof op, die op de gemeenteraad van mei de eed aflegde als nieuwe schepen van Verkeer en Sport in opvolging van Rudi Goyvaerts en uiteindelijk slechts een klein halfjaar voorzitter was van de partij. Bruno Doms werd in 2012 met 111 voorkeurstemmen tot gemeenteraadslid verkozen. In de vorige legislatuur was hij nog OCMW-raadslid. Het sociaal beleid ligt hem na aan het hart.

Lees meer...

DIT WEEKEND BEGINT DE ZOMER IN AARTSELAAR

AARTSELAAR - Dit weekend feest Aartselaar de zomer in. De zomerhappening van de Aartselaarse handelsvereniging ATA bijt traditioneel de spits af. Nieuw dit jaar is dat de Kleine Kermis in het weekend van de zomerhappening valt. Twee weekends later viert Aartselaar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, met traditiegetrouw een viering op vrijdag en een openluchtbal op zaterdag, met Baba Yega.

Lees meer...

AARTSELAAR KREEG DERDE HONDENWEIDE

AARTSELAAR – Aartselaar heeft een derde hondenweide. In de nieuwe hondenloopzone in de Reukens kunnen de dieren zich naar hartenlust uitleven.

Lees meer...

BOECHOUT TEKENT ALCOHOLCHARTER MET JEUGDVERENIGINGEN

BOECHOUT – De jeugdraad van Boechout, samen met de Boechoutse jeugdverenigingen, ondertekenden een charter waarin die verenigingen, met steun van de jeugdraad en de gemeente, een engagement aangaan over het verbruik van alcohol en het matigen ervan tijdens hun activiteiten, fuifen of andere evenementen.

Lees meer...

BELANGRIJKE MEDEDELING VOOR DE INWONERS VAN DE ZUIDRAND

WOMMELGEM - Het zeer warme weer bemoeilijkt het uitvoeren van zwaar werk, zoals de afvalinzameling. Met de weersvoorspellingen voor de komende week, vragen deze extrame omstandigheden dan ook gepaste maatregelen. Bij zeer warm weer kan de ophaling van het afval 's morgens vroeger starten. Igean vraagt de inwoners van de 30 gemeenten die bij haar zijn aangesloten (onder meer Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) dan ook uitdrukkelijk om het afval vanaf nu tot eind augustus zeker de avond voordien buiten te plaatsen.

LOODWAARDEN IN BLOED VAN KINDEREN UIT HOBOKEN BLIJFT STABIEL

HOBOKEN – Onlangs werd opnieuw het halfjaarlijks bloedonderzoek bij kinderen van één tot twaalf jaar uit de wijk Moretusburg/Hertogvelden in Hoboken uitgevoerd, in opdracht van de Vlaamse overheid. Er namen 217 kinderen deel aan het bloedonderzoek, dat is meer dan de helft van de kinderen die in de betrokken wijk wonen.

Lees meer...

LINT WAARSCHUWT INWONERS OM HOND AAN DE LEIBAND TE HOUDEN

LINT – De gemeente Lint dringt er bij de eigenaars van een hond in hun gemeente op aan om het dier constant aan de leiband te houden. Een groot deel van het leven in de natuur speelt zich dicht tegen de grond af. Denken we maar aan broedende weidevogels, hazen en reeën. Onweerstaanbaar voor een hond. Hij jaagt ze op, de dieren raken gekwetst, lopen zich te pletter of hij krijgt ze te pakken.

Lees meer...

GEMEENTE LINT GAAT WIJK ROND KASTEELPLEIN GRONDIG HERTEKENEN

LINT - In Kasteelplein en de omliggende straten zijn  overwegend sociale huurwoningen aanwezig. Deze omgeving is toe aan een grondige en verregaande renovatie en hernieuwbouw. Heel wat sociale woningen zijn erg verouderd of staan al geruime tijd leeg omdat ze niet meer geschikt zijn voor de verhuurmarkt.

Lees meer...

VDAB, DERTIEN OCMW’S EN ELF GEMEENTEN WERKEN SAMEN IN TEWERKSTELLING

MORTSEL - De gemeenten en OCMW’s van Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Lint, Kontich, Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven, Zoersel en de OCMW’s van Ranst en Schilde en VDAB gaan nauwer samenwerken om meer inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. De verschillende partners hebben dat engagement officieel bekrachtigd door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. 

Lees meer...

RESCOOP VLAANDEREN WIL BURGERPARTICIPATIE IN WINDMOLENPROJECTEN

LINT - Verschillende energiecoöperaties in Vlaanderen overhandigen een verzoek aan de gemeentebesturen van hun werkingsgebied. Een verzoek voor meer burgerparticipatie in windmolenprojecten want de wind is van iedereen. RESCOOP VLAANDEREN, de koepelorganisatie van de Vlaamse energiecoöperaties nam het voortouw in deze actie.

Lees meer...

MORTSEL FEEST! ALS NOOIT TEVOREN

MORTSEL - Wedden dat je er geen spijt van krijgt wanneer je het laatste weekend van juni vrijhoudt in je agenda? Op zaterdag 24 en zondag 25 juni tekent Mortsel opnieuw present voor een echte feest-tweedaagse. Zowel de horeca als de winkeliers halen dat weekend alles uit de koel- en kleerkast zodat iedereen zich meer dan welkom voelt in het centrum van de stad.

Lees meer...

ROCK&EDEGEM 2017 PAKT UIT PLAATSELIJK TALENT EN GEVESTIGDE WAARDEN

EDEGEM - Het laatste weekend van juni kan je op het Gemeenteplein traditiegetrouw komen genieten van twee dagen gratis muziek. Dan staat de achttiende editie van Rock@Edegem geprogrammeerd. Op zaterdag 24 juni kan je vanaf 20 uur - net zoals vorig jaar- terecht voor een onversneden fuif met de beste hits van de laatste decennia, met bekende gezichten van Studio Brussel: ‘Was het nu 80, 90 of 2000!’ Meezingen en dansen is verplicht. Op zondag 25 juni schotelen de organisatoren een gevarieerd programma voor, waarbij zowel plaatselijk talent als de meer gevestigde waarden een plaats krijgen.

Lees meer...

UNIEKE TENTOONSTELLING OVER OUDE KOFFIEMOLENS TIJDENS MORSTEL FEEST!

MORTSEL - Hippe koffiebars rijzen als paddenstoelen uit de grond. Koffie is meer dan ooit terug, maar eigenlijk ook nooit weggeweest. Heimwee naar de goede oude gemalen koffieboon? Bezoek dan zeker de tentoonstelling en bewonder het werk van René Vanhove, die toevallig ook in Hove woont. Hij geeft koffiemolens een tweede leven door ze allemaal eigenhandig en in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

Lees meer...

BOECHOUTSE JAARREKENING TOONT POSITIEF SALDO

BOECHOUT - De gemeenteraad van Boechout heeft de jaarrekening van 2016 goedgekeurd. De jaarrekening is een momentopname van de werkelijke financiële situatie. De gemeentelijke financiën zijn gezond.

Lees meer...

BOECHOUTSE BURGEMEESTER VERDUIDELIJKT INVESTERINGEN WOONSITE ‘MIDDEN’

BOECHOUT - Naar aanleiding van de opening van het nieuwe wijkkantoor van de politie en van twee nieuwe kinderkribbes op de nieuwe woonsite ‘Midden’ aan de Molenlei, gaf burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde) een overzicht van alle investeringen. Ook het recente failliet van Brandtfood Boechout en de vrijgekomen commerciële ruimte in het kopgebouw aan de straatkant riepen vragen op over de financiële situatie van het Autonoom Gemeentebedrijf Boechout (AGB), de huurder van deze commerciële ruimte.

Lees meer...

DE WITTE MEREL IN LINT RENOVEERT EN BREIDT UIT

LINT – De uitbreiding van de binnensportaccommodatie aan Ontmoetingscentrum De Witte Merel in Lint is van start gegaan. De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd om ze vlot te laten verlopen. Schepenen Alice Bruno (N-VA) en Geert Verhulst (sp.a) begonnen al meteen aan de afbraak: het eerste urinoir moest eraan geloven.

Lees meer...

BINNENSPORTACCOMODATIE OC DE WITTE MEREL IN LINT UITGEBREID

LINT – Onlangs startten de werken aan OC De Witte Merel aan de Liersesteenweg voor de uitbreiding van de binnensportaccommodatie. Om de werken vlot te laten verlopen, zullen ze  in fases worden uitgevoerd.

De eerste fase loopt tot 1 september. Het gaat om renovatiewerken van de bestaande kleedkamers en het sanitair gedeelte. De werfinrichting ligt naast het gebouw, ter hoogte van de kleedkamers. Tijdens deze werken blijft het basketbalterrein beschikbaar voor activiteiten. Vanaf 1 september begint de effectieve start van de nieuwbouw. Vanaf dan zal de werfinrichting worden uitgebreid naar de zone achter het huidige gebouw tot aan de Lindelei. De groene zone achter De Witte Merel en het basketterrein zijn dan niet meer toegankelijk.

Tijdens de volledige periode van de bouwwerken zal OC De Witte Merel enkel toegankelijk zijn via de Liersesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen geen gebruik meer maken van de doorgang aan de achterzijde van het gebouw. Er wordt een inrit voor bestelwagens via de Brouwerijstraat voorzien en voor vrachtwagens via de Lindelei. De werfuitgang is via de Schranshoevelaan.

 

GEMEENTE BOECHOUT WEERT MET ONMIDDELLIJKE INGANG GLYFOSAAT

BOECHOUT - Het schepencollege van Boechout heeft aan haar diensten de onmiddellijke opdracht gegeven om alle bestrijdingsmiddelen met het bestanddeel glyfosaat niet meer te gebruiken. Alle middelen met dit product worden vernietigd en vervangen door een minder schadelijk alternatief.

Lees meer...

RUDI GOYVAERTS NEEMT ONTSLAG ALS SCHEPEN IN BOECHOUT

BOECHOUT - De Boechoutse schepen van Verkeer en Sport Rudi Goyvaerts heeft om professionele en persoonlijke redenen besloten onmiddellijk al zijn politieke functies neer te leggen. Hij neemt hiermee ook meteen afscheid van de actieve politiek. Johan Van Hoof neemt zijn bevoegdheden over in het schepencollege. Het is de tweede schepenwissel tijdens deze legislatuur. Eerder stond Ria Van den Heuvel haar plaats al af aan Philipp Verstappen.

Lees meer...

ACHTJARIGE FELIX DE LOOSE UIT LINT 200 000STE BEZOEKER VAN HUIS HELLEMANS

EDEGEM - Op de vernissage ‘Onvoltooid toekomend – schrootbeelden’ van Jan Verschueren heeft Huis Hellemans haar 200 000ste bezoeker mogen ontvangen. Al bijna 40 jaar worden er kunsttentoonstellingen georganiseerd. De bezoekcijfers werden altijd netjes bijgehouden. Het was dus zo goed als zeker dat ze in mei de kaap van de 200 000 zouden ronden.

Lees meer...

ZONDAG WAAIT HET VOOR DE TIENDE MAAL IN HET GEORGE VAN RAEMDONCKPARK

BOECHOUT – Nu zondag 28 mei vindt in Boechout de tiende editie van het gratis evenement ’t Waait in ’t Park plaats. De milieu- en de cultuurraad bundelen opnieuw de krachten om de Dag van het Park te vieren en er een ontspannende en ‘lekkere’ familiedag met woord en muziek van te maken. Boechout doet met deze jublieumuitgave zijn naam van ‘dé gemeente voor de Wereldmuziek’ alle eer aan.

Lees meer...

MINSTENS 2 200 GEZINNEN NEMEN DINSDAG DEEL AAN BURENDAG IN EDEGEM

EDEGEM - De Edegemse wijken leven. Dat bevestigt ook het jaarlijks terugkerend aantal buurten die deelnemen aan de Edegemse burendag de laatste dinsdag van mei. In meer dan 22 buurten die zich uitstrijken over ruim 40 straten worden die dag meer dan 2 200 gezinnen betrokken bij een gezellig buurtfeest, een barbecue, kinderanimatie,… Het KTA da Vinci neemt ook een initiatief om bruggen te slaan naar de ruime buurt. En ook vanuit het woonzorgcentrum Immaculata en dienstencentrum Den Appel wordt er in de namiddag een heuse burendag gehouden. Het gemeentebestuur ondersteunt de initiatieven met buurtflyers en affiches, leent tafels, stoelen, tenten en de baravan uit, sluit de straten af en zorgt voor streetbands die langs gaan bij de verschillende initiatieven. Twee groepjes van de plaatselijke Koninklijke Accordeonvereniging De Nachtegaal doen voor de tweede keer hun ronde op de burendag.

Lees meer...

JAN VERSCHUEREN TOONT MET ‘ONVOLTOOID TOEKOMEND’ BEELDEN UIT SCHROOT

EDEGEM – In het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans in de Strijdersstraat exposeert Jan Verschueren tot 18 juni met de tentoonstelling ‘Onvoltooid toekomend’. Jan Verschueren toont beelden uit schroot. Puin en afval worden gelast tot een nieuw leven. Speels, met een humoristische knipoog, soms wat melancholisch, maar altijd heel menselijk.

Lees meer...

BEWONERS VAN DE ARK VERHUIZEN EIND MEI NAAR NIEUWE WOONST IN BOECHOUT

BOECHOUT - De nieuwe foyer van De Ark in Boechout, een woning voor volwassenen met en zonder een mentale beperking, is helemaal klaar. Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde) opende het nieuwe huis officieel ter gelegenheid van de jaarlijkse opendeurdag waardoor iedereen kennis kon maken met De Ark en haar werking.

Lees meer...

MORTSEL, BOECHOUT, KONTICH EN LINT STRIJDEN SAMEN TEGEN DARMKANKER

MORTSEL – Dikke-darm-kanker is de tweede meest voorkomende kanker, zowel bij vrouwen als bij mannen. Elk jaar krijgen zowat 6 500 Vlamingen te horen dat ze deze vorm van kanker hebben en sterven in Vlaanderen ongeveer 1 600 mensen aan deze ziekte. Daarom wil Mortsel samen met de gemeenten Boechout, Kontich en Lint actie ondernemen om de inwoners van de zorgregio Mortsel te informeren over darmkanker en hen motiveren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.

Lees meer...

MORTSELSE DRUKKERIJ VAN GOETHEM VERHUIST NAAR DUFFEL

MORTSEL - De Bie Printing uit Duffel groeit gestaag verder door sectorgenoten over te nemen en te integreren binnen de groep De Bie. Nu werden ook de activiteiten van Drukkerij Van Goethem uit Mortsel overgenomen. 

Lees meer...

TICKETVERKOOP VOOR NIEUW CULTUURSEIZOEN IN LINT START OP 29 MEI

LINT - Wil je graag zeker zijn van een plaats tijdens je favoriete voorstelling gedurende het volgende cultuurseizoen in Lint? Dan werk je best met een abonnementsformule (minimaal vier voorstellingen). De verkoop hiervan start op 29 mei om 13 uur via https://webshoplint.recreatex.be. Hiermee krijg je voorrang op de losse ticketverkoop (tot woensdag 21 juni, 13 u) en krijg je korting (-10 % vanaf vier voorstellingen, -20% vanaf acht voorstellingen).

Lees meer...

BLOKKKENDE STUDENTEN KUNNEN TERECHT IN SINT-MATHILDIS EN BIBLIOTHEEK

BOECHOUT - Woonzorgcentrum Sint-Mathildis opent vanaf nu maandag 15 mei opnieuw de deuren voor wie in stilte, maar toch samen met andere studenten, wil studeren. Vorig jaar gebeurde dit een eerste maal, op vraag van de jeugdraad. Jongeren kunnen in de blokperiode ook in de Boechoutse bibliotheek terecht. 

Lees meer...

GEMEENTEBESTUUR LINT KEURT VOORLOPIG INRICHTSPLAN ZEVENHUZEN AF

LINT - Het gemeentebestuur van Lint besloot in allerlaatste instantie de geplande workshop over het woonproject Zevenhuizen uit te stellen naar een latere datum. Omdat het voorlopig inrichtingsplan nog niet volledig strookt met de doelstellingen van het bestuur kon het niet worden goedgekeurd. Om een workshop te kunnen organiseren, is een goed basisplan noodzakelijk. De input van de burger over het project wordt meegenomen om vervolgens verder  te werken naar een definitief inrichtingsplan. Het struikelblok is het feit dat in het voorlopig inrichtingsplan sprake is van meer dan de 200 woningen die het gemeentebestuur heeft beloofd te zullen laten bouwen.

Lees meer...

BOECHOUT GAAT DINSDAG OP ZOEK NAAR DE SPORTIEFSTE SCHOOL

BOECHOUT - Volgende dinsdag 9 mei worden de gemeentelijke terreinen de Bunderkes aan de Elfbunderweg voor de vijfde maal het decor van een jaarlijkse, hevige strijd: de Spartakids run wisselbeker. Leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar van de drie Boechoutse lagere scholen zullen die dag als een echte Spartacus hindernissen overwinnen en in teambuildingsactiviteiten tegen elkaar strijden.

De school die op het einde van de dag het hoogst heeft gescoord, mag de wisselbeker mee naar huis nemen. Vrijwillige grootouders zorgen tussendoor voor een gezonde snack.

Ook supporters zijn welkom. Vorig jaar ging de beker naar het Sint-Gabriëlcollege. Welke school zal dit jaar als sportiefste de arena verlaten?

Dit is een organisatie van de sportdienst in samenwerking met studenten van de Karel de Grote Hogeschool. De leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar lopen in de voormiddag, de ouderen na de pauze.

*MEER INFO: Karine Pyl, sportdienst Gemeente Boechout, 03 460 06 82, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; #sportersbelevenmeer #boechoutbeweegt #boechoutinbeeld.

 

 

EDEGEM GAAT PICKNICKEN IN FORT 5

EDEGEM – Op zondag 14 mei picknicken de inwoners met zijn allen in Fort 5. Het gemeentebestuur organiseert die dag van 12 tot 14 uur een megapicknick in speelbos Dikke Bertha aan de scoutsterreinen van de 85ste Elsdonk aan de Parklaan. Klein, groot, jong en minder jong smullen lekker samen in de buitenlucht. Tegelijk geniet je die dag mee van de sfeer. De jeugdverenigingen organiseren immers voor hun leden een reuzegroot Fortspel in het thema van de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer...

EDEGEM ZET KERKDEUREN OPEN VOOR BLOKKENDE STUDENTEN

EDEGEM - De examenperiode komt er weer aan. Op warme dagen in juni is het voor blokkende studenten vaak zoeken naar een koel plekje om te studeren. De gemeente Edegem zorgt daarom voor een oplossing en biedt studieruimte aan op een opvallende plaats.

Schepen Ine Bosschaerts (N-VA): ‘Van 29 mei tot 30 juni zorgen we voor blokplaatsen voor studenten uit het hoger onderwijs in de Sint-Antoniuskerk.

Lees meer...

BOECHOUTSE KINDERCRECHES GECENTRALISEERD OP VOORMALIGE BMT-SITE

BOECHOUT - Twee Boechoutse kinderkribbes vonden een nieuwe stek in de IJzerlei op de voormalige BMT-site. Het aantal opvangplaatsen voor baby’s en peuters in de gemeente wordt met 22 plaatsen uitgebreid.

Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde): ‘Van bij het begin was het de bedoeling om op deze site kinderopvang te organiseren. Kindercrèche ‘De Inktvisjes’, die tot voor kort in een klaslokaal van het Sint-Gabriëlcollege was gevestigd, zocht een nieuwe plek omdat de school het lokaal terug nodig had.

Lees meer...

BOECHOUT GEEFT MEER DAN 2 500 EURO VRIJ VOOR ‘HONGERSNOOD 12-12’

BOECHOUT - De gemeente Boechout wil de gezamenlijke actie ‘Hongersnood 12-12’ steunen en heeft daarom 2 530 euro vrijgegeven. Het initiatief komt er op vraag van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) waarin verschillende organisaties uit Boechout zijn vertegenwoordigd. Het bedrag wordt op het rekeningnummer van het Consortium 12-12 gestort.

Lees meer...

NEEM (ALS INWONER VAN MORTSEL) EENS EEN KUNSTWERK IN HUIS

MORTSEL - Omdat het stadhuis van Mortsel binnenkort een grondige renovatie krijgt, roept het stadsbestuur inwoners en organisaties in Mortsel op om tijdelijk één van de kunstwerken onderdak te geven. Op die manier kunnen mensen uit Mortsel ook tijdens de periode van de verbouwingen genieten van het kunstpatrimonium van de stad. Het project kreeg de naam ‘Kunst zkt. Huis’ mee.

Lees meer...

NA ANTWERPEN HEEFT NU OOK LINT ZIJN URBAN TRAIL

LINT – Na Antwerpen heeft nu ook Lint zijn Urban Trail. De organisatoren tekenden een leuk loopparcours uit dat perfect past bij het thema Lint Boetiek 2017: (ver)bouwen en wonen.  Het evenement vindt plaats op zondag 7 mei. De start wordt om 14 uur gegeven in het gemeentepark.

Lees meer...

ERFGOED EDEGEM ZET GEBOUWEN IN DE KIJKER MET INFOBORDEN

EDEGEM – Wie door Edegem wandelt zal merken dat aan tien historische gebouwen een erfgoedbord werd aangebracht. De expertisegroep ‘Onroerend Erfgoed’ van Erfgoed Edegem koos die gebouwen uit welke een cultuur- of erfgoedwaarde hebben.Naast een korte geschiedenis van het gebouw vind je er ook oude foto’s op terug en hoe je het gebouw kan bezoeken.

Lees meer...

BIJ OPNIEUW & CO BEGINT DE ZOMER OP 22 APRIL

MORTSEL - De zomermarkt van Opnieuw & Co is jaarlijks een groot succes. Herbruikbaar zomergerief wordt massaal verkocht, waarvan de  opbrengst integraal wordt geïnvesteerd in de sociale tewerkstelling bij de kringwinkel.

Lees meer...

BORSBEEK DINGT MEE NAAR TITEL ‘WANDELING VAN HET JAAR’

BORSBEEK - Wie haalt het ditmaal in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’?
Vijf wandelingen in Bornem, Borsbeek, Geel, Schelle en Vorselaar zijn nog in de running. Vanaf nu kan iedereen de wandelfiches downloaden op www.wandelingvanhetjaar.be, de trajecten uitproberen en online stemmen voor zijn favoriet. Medio augustus maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

Lees meer...

EIKENPROCESSIERUPS BESTRIJDEN VIA MELDINGSPUNT EN INTERACTIEVE KAART

HOVE - Het seizoen van de eikenprocessierups is aangebroken. In een aantal gemeenten veroorzaken deze rupsen heel wat hinder. Als er risico voor de volksgezondheid kan worden aangetoond, mag de eikenprocessierups op strikte voorwaarden worden bestreden met het bacteriepreparaat Bacillus thuringiensis. Nieuw is de interactieve (verspreidings-)kaart van de provincie Antwerpen met een beter en actueel overzicht van de aanwezige nesten. Burgers kunnen de eikenprocessierupsen melden via een app op hun smartphone.
De lente is in het land, en dat betekent ook dat de eikenprocessierupsen binnenkort weer uit hun eitjes sluipen. De rupsen zijn in bezit van irriterende brandharen die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen veroorzaken. Ze groeien later wel uit tot mooie onschuldige nachtvlinders vandaar dat de provincie een zeer voorzichtig bestrijdingsbeleid hanteert.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove