In de Zuidrand

OPNIEUW & CO INVESTEERDE IN EEN NIEUWE SORTEERLIJN AAN DE VREDEBAAN

 MORTSEL – Opnieuw & Co investeerde meer dan 180 000 euro in een textiel-sorteerlijn om het sorteerwerk vlotter te laten verlopen. Directeur Koen Goemans benadrukte vanmorgen tijdens de opening aan de Vredebaan in Mortsel dat er hierdoor geen banen verloren gaan.

Lees meer...

JOC CENTRAAL IN MORTSEL OPENT OP VRIJDAG 24 NOVEMBER 24 UUR LANG DE DEUREN

 MORTSEL - Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november blijft JOC Centraal 24 uur non-stop open. Jeugddienst Mortsel en Jeugdhuis Centraal slaan de handen in elkaar in het kader van de Warmste Week van Music for Life. Alle winst gaat naar de VZW In De Buurt. Het jeugdhuis is gelegen aan de Lusthovenlaan, vlakbij het Gemeenteplein.

Lees meer...

ERE-MONUMENT EN BEGRAAFPLAATS VAN MORTSEL WORDEN GERESTAUREERD

MORTSEL - Op 5 april 2018 is het exact 75 jaar geleden dat de stad Mortsel werd getroffen door een verschrikkelijk bombardement. De geallieerden wilden de Duitsers treffen door de Erla-fabriek te bombarderen, maar de bommen vielen verspreid in Mortsel. De eindbalans: 936 doden. Vele slachtoffers liggen begraven op het ere-perk van de begraafplaats Mortsel-dorp. Met de 75ste herdenking in het achterhoofd, diende de stad een subsidiedossier in om de begraafplaats en het eremonument te restaureren.

Lees meer...

OPNIEUW & CO VERWENT ZIJN KLANTEN OP DAG VAN DE KRINGWINKEL

 

MORTSEL - De Dag van de Kringwinkel vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober van 10 tot 18 uur en krijgt als thema ‘sociale tewerkstelling’. Kringwinkels zorgen er namelijk niet enkel voor dat producthergebruik ingeburgerd geraakt en dat zo de afvalberg kleiner wordt. Elk jaar stellen ze honderden mensen te werk die niet gemakkelijk terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Dit jaar vertellen Kringloopchauffeurs Rik en Ronnie, de centrale figuren in de campagne van de Koepel van Milieuondernemers in de Sociale Economie (Komosie), waarom ze zo trots zijn op hun job.

Lees meer...

HANDGRANAAT GEVONDEN BIJ OPNIEUW & CO IN MORTSEL

MORTSEL - Opnieuw & Co werd deze namiddag (donderdag) opgeschrikt nadat er een handgranaat werd gevonden tussen de binnengebrachte goederen in de winkel aan de Borsbeeksebinnenweg in Mortsel. De productiehal werd ontruimd in afwachting van de komst van de politie, die de handgranaat meenam voor verder onderzoek. Het werk bij de afdeling productie werd nadien hervat. (EM)

 

 

OOK MORTSEL DOET ZATERDAG EN ZONDAG MEE MET HET WEEKEND VAN DE KLANT

MORTSEL – Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober leggen handelaars klanten extra in de watten. Sunday Shopday (Comeos) en Dag van de Klant (UNIZO en UCM) slaan de handen in elkaar en brengen het beste van beide events samen in het Weekend van de Klant: een heel weekend shopplezier. Handelaars, steden en gemeenten werken samen om iedereen een onvergetelijke shop-dag te bezorgen. Vol leuke acties en evenementen zoals straat- en winkelanimatie, modeshows of wedstrijden.

Lees meer...

MINISTER EN VIER BURGEMEESTERS ONTHULLEN EERSTE STEEN ZWEMBAD MORTSEL

MORTSEL – Gisteren woensdag 13 september startte de bouw van het nieuwe zwembad in Mortsel. De eerste steen werd onthuld door de burgemeesters van de stad Mortsel en de gemeenten Borsbeek, Edegem en Hove en door minister Philippe Muyters (N-VA). Zij beslisten in 2015 om de krachten te bundelen. Het ministerie voor Sport ondersteunt het project met een subsidie van 1 800 000 euro, 30 procent van de bouwkost.

 

Lees meer...

VRIJDAG RONDE VAN MORTSEL-DORP, ZATERDAG JAAR- EN ROMMELMARKT

 

MORTSEL - Een echte Mortselaar kent de datum uit het hoofd. Ook een bezoeker van de bekende rommelmarkt heeft geen agenda nodig om jou te vertellen dat je het derde weekend van september in Mortsel-dorp moet zijn. Al was het maar voor een ritje op een kameel.

 

Lees meer...

GEEL EN BRUGGE NEMEN VOORTOUW IN VERBAND MET BETONSTOP

 

ANTWERPEN - Terwijl er op Vlaams niveau nog volop wordt gediscussieerd over de ‘betonstop’ en de manier waarop de steden en dorpen weer levendig en vitaal kunnen worden, zijn het Brugge en Geel die het voortouw nemen. Beide steden zien in dat ze niet langer kunnen wachten met een keuze voor een zuinig ruimtegebruik, dat men nu in steden en dorpskernen moet investeren voor een gezonde toekomst en dat de bewoners en ondernemers serieus moeten worden betrokken bij het formuleren van een visie op de toekomst. De gemeenteraad van Geel stelde bijna unaniem - op één onthouding na - als eerste een ruimtelijk beleidsplan vast en roept Vlaanderen en andere steden en gemeenten op om haar voorbeeld te volgen.

 

Lees meer...

NU ZONDAG ZET DE RODE KUBUS IN MORTSEL ZIJN DEUREN OPEN

 

MORTSEL - Nu zondag 10 september, tussen 10 en 18 uur, zet de Rode Kubus aan de Edegemsestraat in Mortsel, de deuren open tijdens het festival van de architectuur. Zowel de nieuwe locatie voor buitenschoolse kinderopvang in parkgebied Oude-God als de nieuwe scoutslokalen, kunnen dan worden bezichtigd.

Lees meer...

MORTSELSE MARKTCOMITE DEELT HERBRUIKBARE ZAKKEN UIT

 

MORTSEL - Mortsel heeft één van de grootste markten van de provincie. Meer dan 130 marktkramers etaleren er elke woensdag hun waren. En telkens trekt er dus ook een massa bezoekers tussen 7 en 13 uur naar het Mortselse winkelcentrum om gezellig langs de vele kraampjes te kuieren. Om die trouwe bezoekers te bedanken, heeft het Mortselse marktcomité iets speciaals in petto.

Lees meer...

MORTSELNAAR ED BRUYNINCKX SCHREEF DICHTBUNDEL VOOR ‘STOP DARMKANKER’

 

MORTSEL – Ed Bruyninckx, geboren in Mortsel in 1947, studeerde aan de Rijksnormaalschool in Lier en was dertig jaar lang directeur basisonderwijs. Met ‘Woord over boord’ is hij aan zijn derde dichtbundel toe. Bijzonder is dat de opbrengst gaat naar de vzw ‘Stop Darmkanker’ van dokter Luc Colemont. ‘Ik ben zelf darmkankerpatiënt en wilde door dit project op te zetten mijn steun betuigen aan de vzw’, zegt de auteur.

 

Lees meer...

INWONERS UIT MORTSEL DE OP EEN NA BESTE HERGEBRUIKERS IN VLAANDEREN

MORTSEL – Goederen hergebruiken is beter dan recycleren, verbranden of storten van afval. Al jaren wordt in Vlaanderen sterk ingezet op hergebruik. Vandaag zijn er 30 kringloopcentra die samen 135 kringloopwinkels uitbaten. Opnieuw & Co loopt hierin al een tijdje op kop.

Lees meer...

HUISARTEN REGIO MORTSEL KUNNEN PATIENTEN VERWIJZEN NAAR BEWEEGCOACH

MORTSEL - Regio Mortsel is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

Lees meer...

GTI MORTSEL HIELD EERSTE SODA-PROCLAMATIE

MORTSEL – Het SODA-attest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele houding in het beroeps-, buitengewoon-, deeltijds- en technisch secundair onderwijs. SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Men wil jonge mensen belonen die de juiste ingesteldheid hebben: respect voor de mensen en het materiaal waarmee zij moeten werken, interesse voor het bedrijf, de organisatie, de gehanteerde technologie, en ondernemingszin, een ondernemend gedrag om de eigen ontwikkeling en de belangen van het bedrijf te bevorderen. Bovendien wil men aantonen dat succes niet louter afhankelijk is van talenten of een diploma, maar ook van SODA-principes.

Lees meer...

BELANGRIJKE MEDEDELING VOOR DE INWONERS VAN DE ZUIDRAND

WOMMELGEM - Het zeer warme weer bemoeilijkt het uitvoeren van zwaar werk, zoals de afvalinzameling. Met de weersvoorspellingen voor de komende week, vragen deze extrame omstandigheden dan ook gepaste maatregelen. Bij zeer warm weer kan de ophaling van het afval 's morgens vroeger starten. Igean vraagt de inwoners van de 30 gemeenten die bij haar zijn aangesloten (onder meer Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) dan ook uitdrukkelijk om het afval vanaf nu tot eind augustus zeker de avond voordien buiten te plaatsen.

VDAB, DERTIEN OCMW’S EN ELF GEMEENTEN WERKEN SAMEN IN TEWERKSTELLING

MORTSEL - De gemeenten en OCMW’s van Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Lint, Kontich, Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven, Zoersel en de OCMW’s van Ranst en Schilde en VDAB gaan nauwer samenwerken om meer inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. De verschillende partners hebben dat engagement officieel bekrachtigd door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. 

Lees meer...

MORTSEL FEEST! ALS NOOIT TEVOREN

MORTSEL - Wedden dat je er geen spijt van krijgt wanneer je het laatste weekend van juni vrijhoudt in je agenda? Op zaterdag 24 en zondag 25 juni tekent Mortsel opnieuw present voor een echte feest-tweedaagse. Zowel de horeca als de winkeliers halen dat weekend alles uit de koel- en kleerkast zodat iedereen zich meer dan welkom voelt in het centrum van de stad.

Lees meer...

UNIEKE TENTOONSTELLING OVER OUDE KOFFIEMOLENS TIJDENS MORSTEL FEEST!

MORTSEL - Hippe koffiebars rijzen als paddenstoelen uit de grond. Koffie is meer dan ooit terug, maar eigenlijk ook nooit weggeweest. Heimwee naar de goede oude gemalen koffieboon? Bezoek dan zeker de tentoonstelling en bewonder het werk van René Vanhove, die toevallig ook in Hove woont. Hij geeft koffiemolens een tweede leven door ze allemaal eigenhandig en in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

Lees meer...

MORTSEL, BOECHOUT, KONTICH EN LINT STRIJDEN SAMEN TEGEN DARMKANKER

MORTSEL – Dikke-darm-kanker is de tweede meest voorkomende kanker, zowel bij vrouwen als bij mannen. Elk jaar krijgen zowat 6 500 Vlamingen te horen dat ze deze vorm van kanker hebben en sterven in Vlaanderen ongeveer 1 600 mensen aan deze ziekte. Daarom wil Mortsel samen met de gemeenten Boechout, Kontich en Lint actie ondernemen om de inwoners van de zorgregio Mortsel te informeren over darmkanker en hen motiveren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.

Lees meer...

MORTSELSE DRUKKERIJ VAN GOETHEM VERHUIST NAAR DUFFEL

MORTSEL - De Bie Printing uit Duffel groeit gestaag verder door sectorgenoten over te nemen en te integreren binnen de groep De Bie. Nu werden ook de activiteiten van Drukkerij Van Goethem uit Mortsel overgenomen. 

Lees meer...

NEEM (ALS INWONER VAN MORTSEL) EENS EEN KUNSTWERK IN HUIS

MORTSEL - Omdat het stadhuis van Mortsel binnenkort een grondige renovatie krijgt, roept het stadsbestuur inwoners en organisaties in Mortsel op om tijdelijk één van de kunstwerken onderdak te geven. Op die manier kunnen mensen uit Mortsel ook tijdens de periode van de verbouwingen genieten van het kunstpatrimonium van de stad. Het project kreeg de naam ‘Kunst zkt. Huis’ mee.

Lees meer...

BIJ OPNIEUW & CO BEGINT DE ZOMER OP 22 APRIL

MORTSEL - De zomermarkt van Opnieuw & Co is jaarlijks een groot succes. Herbruikbaar zomergerief wordt massaal verkocht, waarvan de  opbrengst integraal wordt geïnvesteerd in de sociale tewerkstelling bij de kringwinkel.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove