In de Zuidrand

KOGEL IS EINDELIJK DOOR DE KERK: INRICHTINGSPLAN ZEVENHUIZEN IS GOEDGEKEURD

LINT - Na ongeveer twee jaar onderhandelen zijn het gemeentebestuur van Lint en de projectontwikkelaars het eens geworden over het inrichtingsplan van het woongebied Zevenhuizen. Deze tijd was nodig om de wens van het gemeentebestuur te realiseren: dit projectgebied te laten ontwikkelen tot een toekomstgerichte, duurzame en groene woonwijk met een autoluw karakter.

Lees meer...

LINT FONKELT OP ZATERDAG 16 DECEMBER OP HET KERKPLEIN

 LINT - Wil je als Lintse vereniging deelnemen aan Lint Fonkelt? Schrijf je dan als de bliksem in. Het kan nog tot uiterlijk nu maandagochtend 20 november per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Diezelfde avond is er een infovergadering voor de deelnemende verenigingen om 20 uur in Ontmoetingscentrum De Witte Merel aan de Liersesteenweg in lokaal 14. Lint Fonkelt vindt plaats op zaterdag 16 december op het Kerkplein.

Lees meer...

GEMEENTE LINT IS OP ZOEK NAAR PLEEG- EN GASTGEZINNEN

LINT - Wist jij dat er twaalf pleeggezinnen zijn in Lint? Twaalf keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin.

Lees meer...

KRISTEL OOMS MOET N-VA LINT NAAR VERKIEZINGEN LEIDEN

       LINT - Een jaar voor de verkiezing start N-VA Lint met een nieuwe afdelingsvoorzitter. Nancy De Meulder gaf haar ontslag wegens gezondheidsredenen aan het begin van de schoolvakantie.

Lees meer...

LINT VERWIJT PH7 OM SAMENWERKING MET HOVE ONMOGELIJK TE MAKEN

LINT - Het college van de gemeente Lint heeft beslist om het onderzoek naar een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Lint en Hove stop te zetten. Beide gemeenten besloten in juni van dit jaar om een onderzoek te starten naar een samenwerking tussen de technische diensten en de afdelingen vergunningen. De gemeente Lint zag in deze schaalvergroting dé kans om de betreffende diensten verder te professionaliseren.

Lees meer...

HET UILENBOS TUSSEN LINT EN HOVE WORDT FEESTELIJK GEOPEND OP 14 OKTOBER

LINT - Het Uilenbos werd door Natuurpunt aangekocht met steun van de gemeente Hove, Provincie Antwerpen en Vlaanderen via het strategisch project ‘Beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’. Het Uilenbos is erg waardevol, niet alleen omwille van zijn natuurwaarden, maar ook omdat het gelegen is in een landschap met een rijk verleden van meanderende waterlopen, familiale landbouw en het kasteeldomein van Moretus. Met de openstelling wensen de partners hun steentje bij te dragen aan het beleefbaar maken van de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.

Lees meer...

LINTENAAR REDT MAN VAN VERDRINKINGSDOOD MAAR WENST ONBEKEND TE BLIJVEN

LINT – Begin augustus ontving de Lintse burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) een bericht van de federale overheid binnenlandse zaken, meer bepaald van de commissie van het Carnegie Hero Fund. Bleek dat één van zijn inwoners op 8 september 2013 in Sint-Jans-Molenbeek iemand van de verdrinkingsdood heeft gered. Daarom wordt hem de bronzen medaille en het diploma van het Carnegie Hero Fund toegekend. De man wenst onbekend te blijven. Gisteren dinsdag, net voor aanvang van de gemeenteraad, ontving hij tijdens een kleine plechtigheid de medaille in het gemeentehuis.

Lees meer...

LAMA-PROJECT MOET OMGEVING ROND LINTSE SCHOLEN VEILIGER MAKEN

 LINT - De start van het nieuwe schooljaar brengt ook opnieuw heel wat verkeersdrukte met zich mee. Voor voetgangers en fietsers is het weer iets moeilijker om zich te verplaatsen. Daar wil de gemeente Lint iets aan doen.

Lees meer...

VANAF MAANDAG PROEFOPSTELLING VOOR KISS & RIDE-STROOK AAN LINTSE SCHOLEN

 

LINT - In samenwerking met de gemeentelijke basisschool en basisschool De Wilg, wordt er vanaf nu maandag 11 september tot en met vrijdag 26 januari 2018 een proefopstelling voor een Kiss & Ride-strook opgesteld in de onmiddellijke schoolomgeving. Voor de gemeentelijke basisschool komt de K&R-strook in de Schoolstraat, voor het kleuterblok. Voor basisschool De Wilg komt de strook in het Eikhof te liggen, aan de overkant van de grote schoolpoort. Met een Kiss & Ride geeft men ouders de kans om hun kinderen op een veilige manier af te zetten en weer verder te rijden.

Lees meer...

KUNST- EN CULTUURPRIJS VOOR LINTSE VIDEOCLUB

 

LINT - De Lintse Videoclub wint het Kunst- en Cultuurproject 2017 met een multimediaal project in de Lintse openbare ruimte, als afsluiter van hun jubileumjaar. Een onafhankelijke jury koos het project uit drie kandidaturen.

Lees meer...

MIEK DE KEPPER, OPTREDENS EN VUURWERK OP 11-JULIVIERING IN LINT

LINT – Lint viert op dinsdag 11 juli de Vlaamse nationale feestdag. Om 20 uur komt Miek De Kepper spreken in de parkzaal van het Gemeentehuis. Bovendien is er een optreden van de muzikanten van De Eerste Repetitie. Om 21u30 volgt in het gemeentepark dan een concert van Dries en de Belgen, gevolgd door vuurwerk. Alles is gratis te bekijken en beluisteren.

Lees meer...

LINT WAARSCHUWT INWONERS OM HOND AAN DE LEIBAND TE HOUDEN

LINT – De gemeente Lint dringt er bij de eigenaars van een hond in hun gemeente op aan om het dier constant aan de leiband te houden. Een groot deel van het leven in de natuur speelt zich dicht tegen de grond af. Denken we maar aan broedende weidevogels, hazen en reeën. Onweerstaanbaar voor een hond. Hij jaagt ze op, de dieren raken gekwetst, lopen zich te pletter of hij krijgt ze te pakken.

Lees meer...

GEMEENTE LINT GAAT WIJK ROND KASTEELPLEIN GRONDIG HERTEKENEN

LINT - In Kasteelplein en de omliggende straten zijn  overwegend sociale huurwoningen aanwezig. Deze omgeving is toe aan een grondige en verregaande renovatie en hernieuwbouw. Heel wat sociale woningen zijn erg verouderd of staan al geruime tijd leeg omdat ze niet meer geschikt zijn voor de verhuurmarkt.

Lees meer...

RESCOOP VLAANDEREN WIL BURGERPARTICIPATIE IN WINDMOLENPROJECTEN

LINT - Verschillende energiecoöperaties in Vlaanderen overhandigen een verzoek aan de gemeentebesturen van hun werkingsgebied. Een verzoek voor meer burgerparticipatie in windmolenprojecten want de wind is van iedereen. RESCOOP VLAANDEREN, de koepelorganisatie van de Vlaamse energiecoöperaties nam het voortouw in deze actie.

Lees meer...

DE WITTE MEREL IN LINT RENOVEERT EN BREIDT UIT

LINT – De uitbreiding van de binnensportaccommodatie aan Ontmoetingscentrum De Witte Merel in Lint is van start gegaan. De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd om ze vlot te laten verlopen. Schepenen Alice Bruno (N-VA) en Geert Verhulst (sp.a) begonnen al meteen aan de afbraak: het eerste urinoir moest eraan geloven.

Lees meer...

BINNENSPORTACCOMODATIE OC DE WITTE MEREL IN LINT UITGEBREID

LINT – Onlangs startten de werken aan OC De Witte Merel aan de Liersesteenweg voor de uitbreiding van de binnensportaccommodatie. Om de werken vlot te laten verlopen, zullen ze  in fases worden uitgevoerd.

De eerste fase loopt tot 1 september. Het gaat om renovatiewerken van de bestaande kleedkamers en het sanitair gedeelte. De werfinrichting ligt naast het gebouw, ter hoogte van de kleedkamers. Tijdens deze werken blijft het basketbalterrein beschikbaar voor activiteiten. Vanaf 1 september begint de effectieve start van de nieuwbouw. Vanaf dan zal de werfinrichting worden uitgebreid naar de zone achter het huidige gebouw tot aan de Lindelei. De groene zone achter De Witte Merel en het basketterrein zijn dan niet meer toegankelijk.

Tijdens de volledige periode van de bouwwerken zal OC De Witte Merel enkel toegankelijk zijn via de Liersesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen geen gebruik meer maken van de doorgang aan de achterzijde van het gebouw. Er wordt een inrit voor bestelwagens via de Brouwerijstraat voorzien en voor vrachtwagens via de Lindelei. De werfuitgang is via de Schranshoevelaan.

 

TICKETVERKOOP VOOR NIEUW CULTUURSEIZOEN IN LINT START OP 29 MEI

LINT - Wil je graag zeker zijn van een plaats tijdens je favoriete voorstelling gedurende het volgende cultuurseizoen in Lint? Dan werk je best met een abonnementsformule (minimaal vier voorstellingen). De verkoop hiervan start op 29 mei om 13 uur via https://webshoplint.recreatex.be. Hiermee krijg je voorrang op de losse ticketverkoop (tot woensdag 21 juni, 13 u) en krijg je korting (-10 % vanaf vier voorstellingen, -20% vanaf acht voorstellingen).

Lees meer...

GEMEENTEBESTUUR LINT KEURT VOORLOPIG INRICHTSPLAN ZEVENHUZEN AF

LINT - Het gemeentebestuur van Lint besloot in allerlaatste instantie de geplande workshop over het woonproject Zevenhuizen uit te stellen naar een latere datum. Omdat het voorlopig inrichtingsplan nog niet volledig strookt met de doelstellingen van het bestuur kon het niet worden goedgekeurd. Om een workshop te kunnen organiseren, is een goed basisplan noodzakelijk. De input van de burger over het project wordt meegenomen om vervolgens verder  te werken naar een definitief inrichtingsplan. Het struikelblok is het feit dat in het voorlopig inrichtingsplan sprake is van meer dan de 200 woningen die het gemeentebestuur heeft beloofd te zullen laten bouwen.

Lees meer...

NA ANTWERPEN HEEFT NU OOK LINT ZIJN URBAN TRAIL

LINT – Na Antwerpen heeft nu ook Lint zijn Urban Trail. De organisatoren tekenden een leuk loopparcours uit dat perfect past bij het thema Lint Boetiek 2017: (ver)bouwen en wonen.  Het evenement vindt plaats op zondag 7 mei. De start wordt om 14 uur gegeven in het gemeentepark.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove