In de Zuidrand

DE MOOISTE TUINEN EN GEVELS VAN AARTSELAAR WERDEN IN DE BLOEMEN GEZET

 AARTSELAAR – Gisteren dinsdag vond in Cultureel Centrum 't Aambeeld in Aartselaar de prijsuitreiking plaats van' Mooier Aartselaar’. Deze wedstrijd, die al voor de 51ste maal werd georganiseerd, beloont de mooiste voortuinen en gevelversieringen in de gemeente. Alle deelnemers gingen uiteindelijk met een prijs naar huis.

Lees meer...

GEZONDHEIDSRAAD AARTSELAAR ZET JE OP WEG OM TE STOPPEN MET ROKEN

AARTSELAAR – De gemeente Aartselaar organiseert op dinsdag 16 januari 2018 om 19u30 een infosessie over stoppen met roken. Tijdens deze uiteenzetting, die zal plaatsvinden in de cafetaria van het Sociaal Huis De Palmboom in de Kapellestraat, zullen allerlei tips aan bod komen om zelf te stoppen met roken. Voelt u zich na de infosessie geroepen om samen in groep een rookstopcursus te volgen, dan is er de mogelijkheid om u ter plaatse in te schrijven. De groepssessies worden in het voorjaar van 2018 georganiseerd, eveneens in de cafetaria van het Sociaal Huis. De infosessie en de groep-sessies worden onder leiding van een tabacoloog gegeven.

Lees meer...

ZONDAG 5 EN WOENSDAG 8 NOVEMBER ZIJN DIGITALE DOEDAGEN IN AARTSELAAR

 AARTSELAAR - Zondag 5 en woensdag 8 november, telkens van 14 tot 17 uur, worden in Aartselaar de Digitale Doedagen georganiseerd in het kader van de Digitale Week. Het Cultureel Centrum, de Bibliotheek Aartselaar en het Woonzorgcentrum Zonnetij slaan de handen in elkaar met deze Digitale Doedagen voor de hele familie waarbij jong en oud gratis kennis kunnen maken met nieuwe technologieën en games in WZC Zonnetij in de Leugstraat.

Lees meer...

VZW ACH JA UIT AARTSELAAR ORGANISEERT OPNIEUW ‘DE WARMSTE 24-UREN 2.0’

 AARTSELAAR - In het kader van 'De Warmste Week' van Music For Life, een initiatief van Studio Brussel, organiseert vzw ACH JA voor de tweede keer op rij ‘de warmste 24-uren’, een driedaags evenement dat plaatsvindt van 8 tot en met 10 december in zaal De Koekoek in de Lindenboslaan (aan de A12) in Aartselaar. 

Lees meer...

GEMEENTE AARTSELAAR WANDELT NIEUWE ZIJWEG VAN REUKENSPAD IN

AARTSELAAR – Afgelopen zondag werd in Aartselaar een nieuwe zijweg van het Reukenspad ingewandeld. Schepen René Lauwers (Groen): ‘Vroeger was dit een stukje privé-weg met publiek gebruik, dat door de boeren werd benut om naar hun velden te rijden. Sinds dit jaar hebben we het bordje ‘privaat’ weggehangen en kan iedereen hier rustig doorwandelen of –fietsen.’

Lees meer...

OOK KINDERBEGELEIDERS IBO ROBBEDOES VERDIENEN EEN PLUIM

 AARTSELAAR – Morgen donderdag 12 oktober is het de dag van de kinderbegeleider. Buitenschoolse Kinderopvang IBO Robbedoes in de Carillolei in Aartselaar wil van de gelegenheid gebruik maken om de begeleiders die er werken in de kijker zetten. Het is de bedoeling hen te bedanken en de nodige waardering uit te spreken.  

Lees meer...

MEER DAN 2 200 EURO VOOR ALZHEIMERONDERZOEK DANKZIJ CUP-CAKE-ACTIE

 

AARTSELAAR - September was cup-cake-maand in Aartselaar. Vanaf 18 september organiseerde de gemeente de verkoop van cup-cakes ten voordele van Alzheimeronderzoek. Hiervoor werkte de gemeente samen met het Technisch Atheneum Den Biezerd uit Niel, Woonzorgcentra Zonnewende en Zonnetij uit Aartselaar, seniorenverenigingen Neos, KGB en Okra, middenstandvereniging ATA en taverne La FreCha. De verkoop bracht 2 214 euro voor de Stichting Alzheimer Onderzoek op.

Lees meer...

44 NIEUWE INWONERS VAN AARTSELAAR KWAMEN NAAR INFOMOMENT

AARTSELAAR – Gisteren zaterdag organiseerde de gemeente Aartselaar een infomoment en welkomstreceptie voor haar nieuwe inwoners. In CC ’t Aambeeld maakten 44 nieuwkomers kennis met onder meer de gemeentediensten en het gemeentebestuur.

Lees meer...

GEMEENTEN UIT ZUIDRAND DOEN MEE AAN ‘BEHAAG…NATUURLIJK’

 

AARTSELAAR - De Actie ‘Behaag..Natuurlijk’ kent zijn 24ste editie. Ook dit jaar doen de gemeenten uit de Zuidrand mee. Traditioneel worden er haagpakketten, klimplanten en bomen aangeboden. Bestel nu streekeigen hagen, bomen en klimplanten tegen een voordelige prijs. Goed voor uw portemonnee, uw tuin en de natuur in het algemeen.

 

Lees meer...

AARTSELAAR ORGANISEERT FAIR-TRADE-ONTBIJT OP ZONDAG 8 OKTOBER

 

AARTSELAAR - Van zaterdag 7 tot zaterdag 14 oktober is het de Week van de Fair Trade, die in 2017 al voor de zestiende keer op rij wordt georganiseerd. Deze jaarlijkse campagne zet Fair Trade en fairtradeproducten in de kijker in heel het land. In Aartselaar laat de trekkersgroep fairtradegemeente de inwoners dit jaar kennismaken met eerlijke duurzame producten via een lekker fairtrade-ontbijtpakket op zondag 8 oktober.

Lees meer...

DIT WEEKEND BEGINT DE ZOMER IN AARTSELAAR

AARTSELAAR - Dit weekend feest Aartselaar de zomer in. De zomerhappening van de Aartselaarse handelsvereniging ATA bijt traditioneel de spits af. Nieuw dit jaar is dat de Kleine Kermis in het weekend van de zomerhappening valt. Twee weekends later viert Aartselaar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, met traditiegetrouw een viering op vrijdag en een openluchtbal op zaterdag, met Baba Yega.

Lees meer...

AARTSELAAR KREEG DERDE HONDENWEIDE

AARTSELAAR – Aartselaar heeft een derde hondenweide. In de nieuwe hondenloopzone in de Reukens kunnen de dieren zich naar hartenlust uitleven.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove