In de provincie

ANTWERPS DIRECTEUR POLITIE EN GOUVERNEUR BERX EISEN ALCOHOLSLOT

 

ANTWERPEN – Antwerps gouverneur Cathy Berx en Jean-Claude Gunst, directeur-coördinator Antwerpen van de federale politie, doen een noodoproep in verband met de vele doden en zwaargewonden die de laatste tijd opnieuw vallen in ons verkeer. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement. De directeur-generaal staat in voor het coördineren van onder meer crisissituaties die een invloed hebben op de openbare orde. Tot hun afgrijzen stellen zij vast dat wekelijks opnieuw veel te veel jonge levens worden vernietigd door auto-ongevallen. Zij constateren dat het aantal dodelijke ongevallen angstaanjagend toeneemt. Hun communiqué luidt als volgt:

 

Lees meer...

MAKERS VAN SUCCESRIJKE SOAP PROMOTEN ANTWERPEN BIJ 380 MILJOEN CHINEZEN

 

ANTWERPEN – Tot en met 9 augustus is een 75-koppige Chinese productieploeg in Antwerpen bezig met de opnames van de tv-soap Mr. Right. Het is het tweede seizoen van ‘How to be a Better Man’, een reeks die vorig jaar op de Chinese publieke televisie werd uitgezonden en trouw werd gevolgd door meer dan 380 miljoen kijkers. In 2016 trok de productieploeg naar Bologna voor buitenlandse opnames. Dit keer is Antwerpen aan de beurt. Meteen een onbetaalbaar visitekaartje voor de Metropool.

Lees meer...

ONRUST BIJ SOCIALE HUURDERS IN DE WILRIJKSE KOORNBLOEMWIJK

WILRIJK - Er is onrust in de Koornbloemwijk in Wilrijk. De bewoners van de sociale woningen moeten tegen 2020 uit hun huisjes. De Ideale Woning wil niet verder investeren in de verouderde huurwoningen. Er wordt gezocht naar nieuwe huisvesting voor de sociale huurders, maar de meesten van hen willen niet weg. Zij wonen er soms al dertig jaar.

Lees meer...

MET DE WATERBUS OF HET VEER NAAR HET CENTRUM VAN ANTWERPEN

ANTWERPEN - Je filevrij verplaatsen op de Schelde? Dat kan vanaf 1 juli met een nieuwe permanente waterbus uit het Zuiden. Reserveer alvast je gratis zitje en vaar mee met de waterbus tijdens de maand juli tussen Antwerpen, Kruibeke en Hemiksem. Daarnaast komt er ook een veer tussen linker- en rechteroever. De Schelde wordt zo een nieuwe vervoersweg voor pendelaars uit het Zuiden of de Linker-schelde-oever en wie naar Antwerpen komt. Ideaal voor woon-werkverkeer en daguitstappen.

Lees meer...

PARTY-HOTELSCHIP LE FORMIDABLE IS KLAAR VOOR DE DIENST

ANTWERPEN – Het nieuwe exclusieve Partyship Le Formidable is klaar voor de dienst. Toen reder Marc Geerts in mei de pers uitnodigde, konden we amper geloven dat het schip zo vlug klaar zou zijn voor de vaart. Elders op deze website vindt u een relaas van die ontmoeting. Tijdens een opendeurdag één maand later bleek wel degelijk dat men kan uitvaren vanaf 1 september.

Lees meer...

PINKSTERMAANDAG IS PLANTEN- EN AMBACHTENDAG IN DE SCHORRE

BOOM – Nu, Pinkstermaandag 5 juni, van 10 tot 17 uur, organiseert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre aan de Schommelei in Boom, naar goede traditie de jaarlijkse Planten- en Ambachtendag. Verwacht je aan meer dan 140 standhouders met planten, bloemen, kruiden, biologische producten, ambachtelijk lekkers, handgemaakte accessoires en allerlei workshops. Sinds vorig jaar werd deze markt ook in een jong en hip jasje gestoken door de samenwerking met ‘Bokaal’. Deelnemen kost twee euro maar is gratis voor kinderen tot en met twaalf jaar. De vorige jaren kwamen er zowat 7 000 bezoekers langs.

Lees meer...

FELIXARCHIEF PAKT UIT MET TENTOONSTELLING OVER DE STRANGERS

ANTWERPEN - Dit jaar is het 65 jaar geleden dat De Strangers hun lange carrière startten: op 8 mei 1952 om precies te zijn. Het FelixArchief zet deze verjaardag in de kijker met een minitentoonstelling.

In 2003 schonken De Strangers een deel van hun archief aan het FelixArchief zodat geïnteresseerde Antwerpenaren en onderzoekers het hier kunnen ontdekken.

Lees meer...

STEEDS MEER MENSEN KIEZEN VOOR TWEEDEKANSONDERWIJS

ANTWERPEN - Voor het vijfde jaar op rij stijgt het aantal cursisten in het tweedekansonderwijs bij GO! CVO Antwerpen (centrum voor volwassenenonderwijs in Antwerpen). Trajectbegeleider Liesbeth Goossens: ‘Volwassenen kiezen voor flexibiliteit. Een studie waarbij ze hun job en/of gezin kunnen combineren met een opleiding. Jongeren die niet slagen voor enkele vakken, stappen liever over naar het tweedekansonderwijs, dan hun jaar te moeten overdoen.’

Van 326 cursisten in 2012 tot 514 leerlingen in 2017. Het aantal cursisten in het tweedekansonderwijs steeg met 57,66% in vijf jaar tijd.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove