In de provincie

FOMU NEEMT ‘KING’ VAN DAVID CLAERBOUT OP IN HAAR PERMANENTE COLLECTIE

ANTWERPEN - Het FOMU – Fotomuseum Provincie Antwerpen - aan de Waalsekaai voegt het werk King (after Alfred Wertheimer’s 1956 picture of a young man named Elvis Presley) 2015-2016 toe aan de rijke collecties van het museum. De wetenschappelijke commissie heeft de aankoop van KING door het FOMU unaniem goedgekeurd. Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA): ‘Het werk is een belangrijke aanwinst voor het FOMU, waarmee het zijn positie in het internationale fotografie- en kunstlandschap versterkt. Het toont aan dat het Fotomuseum zich niet tot de conservatie van het verleden beperkt. Ik vind het belangrijk dat het ook investeert in de aankoop van hedendaagse fotokunst.’

Lees meer...

MOMU, FOMU, DIVA EN ARENBERGSCHOUWBURG VOORTAAN IN HANDEN VAN DE STAD

ANTWERPEN - De stad Antwerpen en de provincie Antwerpen zijn het eens over de overheveling van de provinciale culturele instellingen MoMU (modemuseum), FOMU (fotomuseum), DIVA (diamantmuseum) en de Arenbergschouwburg naar de stad. Beide overheden zijn overtuigd van het grote belang van en de nood aan continuïteit voor deze instellingen. Alle nodige beslissingen zijn genomen om de werking en de tewerkstelling van de medewerkers vanaf 1 januari 2018 vlot te laten verder lopen.

Lees meer...

VLAAMSE MEDIAMARKT BLIJFT IN GROTE TRANSITIE

 

BRUSSEL - De Vlaamse Regulator voor de Media heeft het rapport 'Mediaconcentratie in Vlaanderen 2017' gepubliceerd. De algemene conclusie van het rapport is dat de Vlaamse mediamarkt in grote transitie is. De Vlaamse mediaspelers proberen zich namelijk te wapenen tegen de internationale grootmachten. Als voorbeeld kan hier worden verwezen naar de wijzigingen in de aandeelhoudersstructuur van Medialaan, die volledig in de handen is van De Persgroep.

Lees meer...

JENS GEERTS IJVERT VOOR HET EERSTE HOMOLIEDJE TIJDENS EUROVISIESONGFESTIVAL

 ANTWERPEN – Jens Geerts, songfestivalkenner en Belgisch gezicht van de internationale homozender OUTtv, neemt deel aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival in San Marino. Hij wil naar de eindronde in Portugal met een liedje over homoseksualiteit. Echter, de meningen over een lied dat homoliefde bezingt, zijn sterk verdeeld. De stadstaat San Marino staat allesbehalve bekend om gelijke rechten voor holebi's en transgenders.

Lees meer...

MINISTER GATZ: ‘WIE GOEDE TV-PROGRAMMA’S WIL MOET ER DE RECLAME BIJNEMEN’

LEUVEN – Vanochtend organiseerde de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) een symposium onder de noemer ‘Druk op het Vlaamse media-ecosysteem’. Met 154 deelnemers uit de mediawereld zat de zaal aan het Vlaams Administratief Centrum (VAC) aan de Diestsepoort in Leuven helemaal vol. Onderwerpen die werden behandeld waren: ‘Zijn de traditionele media aan het eind van hun Latijn?’ ‘Big Data in het medialandschap’ en ‘De relatie tussen omroepen en distributeurs’.

Lees meer...

MEISJES VAN K3 ZIJN DE MEEST HOMOVRIENDELIJKE TV-PERSOONLIJKHEDEN VAN HET JAAR

 VILVOORDE - Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Europese homozender OUTtv (bij ons te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet) de OUTtv Media Award uit. In tien jaar tijd is OUTtv uitgegroeid tot het grootste tv-merk voor de gay-minded in Europa met een bereik van meer dan vijf miljoen kijkers. In Vlaanderen gaat de trofee dit jaar naar Klaasje, Hanne en Marthe van de populaire meidengroep K3. De Vlaamse holebigemeenschap roept hiermee de meisjes uit tot de meest LHBT-vriendelijke mediapersoonlijkheden van 2017. Via een onlinepoll hebben meer dan 1 500 mensen gestemd op de perso(o)n(en) die volgens hen de LHBT (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuele personen en Transgenders)-thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Belgische media.

Lees meer...

BEN CRABBE, JEAN BOSCO SAFARI EN KRIS WAUTERS BRENGEN HULDE AAN JOHN LENNON

 GENT - 37 jaar geleden, op 8 december 1980, werd John Lennon op 40-jarige leeftijd voor zijn huis neergeschoten. Om zijn talent als songwriter en performer te eren, brengen Vlaamse Beatlesfans Ben Crabbé (De Kreuners), Jean Bosco Safari en Kris Wauters (Clouseau), het ‘Imagine No Lennon’-concert op vrijdag 1 december in Capitole Gent. 

Lees meer...

WILLY SOMMERS, SWOOP EN KURT ROGIERS LAATSTE NAMEN VOOR SCHLAGERFESTIVAL

 HASSELT – Met de toevoeging van Willy Sommers en Swoop is de affiche voor Het Schlagerfestival 2018 in de Ethias Arena compleet. Zij delen het podium met Christoff, Umberto Tozzi, Bart Kaëll, Sam Gooris, De Romeo’s en Coco jr. Kürt Rogiers is opnieuw de gastheer. Met een extra, vierde, Schlagerfestival, op zaterdag 31 maart, krijgt iedereen de kans om erbij te zijn en mee uit de bol te gaan.

Lees meer...

EEN BEETJE TERUG IN DE TIJD: TV VLAANDEREN BIEDT ABONNEMENT AAN MET ANTENNE

 LUXEMBURG - TV VLAANDEREN lanceert eind dit jaar een tv-abonnement via antenne in Vlaanderen en Brussel. Het zogenaamde DVB-T2 tv-signaal komt hierbij niet via satelliet, de kabel of het internet, maar via een kleine antenne voor binnen of buiten die is verbonden met een decoder. De antenne plaats je binnen of buiten. Dit is afhankelijk van de afstand van je aansluiting tot de zendmast en dus hoe sterk het signaal in jouw regio is. In heel de provincie Antwerpen kan de antenne binnen worden geplaatst. TV VLAANDEREN wil hiermee een nieuwe wind slaan in de huidige trend van mobiel tv-kijken.

Lees meer...

ACHTTIEN ‘DIVERSE’ AUTEURS SNIJDEN ACTUELE THEMA’S AAN

 

ANTWERPEN - Kinderen met een kleurtje, een bijzondere eigenschap of een zorgbehoefte, herkennen zichzelf niet altijd in de helden van nu. Ook schrijvers en illustratoren met niet-westerse roots zijn schaars in Vlaanderen en Nederland. Achttien auteurs, waarvan er vijftien debuteren, brengen in samenwerking met Studio Sesam vzw negen nieuwe kleurrijke verhalen uit voor alle kinderen over gevoelige thema's zoals autisme, vluchtelingen, integratie, rolpatronen, milieu, culturele rituelen, afscheid nemen,...

Lees meer...

WALTER VAN DEN BROECK WORDT MAANDAG GEHULDIGD OP DE BOEKENBEURS

 ANTWERPEN - Walter van den Broeck is een van de belangrijkste schrijvers uit ons taalgebied. Wie genoot er niet van 'Groenten uit Balen', 'Brief aan Boudewijn' of het recentere 'De Babyboomboogie'? Vele van zijn succesvolle romans en theaterstukken werden bekroond en verfilmd en succesauteurs als Herman Brusselmans en Tom Lanoye uitten zich als fan van het eerste uur. Dit jaar viert de auteur 50 jaar schrijverschap en neemt hij ook voor de vijftigste keer deel aan de Boekenbeurs. Tijd om deze grote meneer in de bloemetjes te zetten.

Lees meer...

ACTIVIST AI WEIWEI EN ANDREA STULTIENS STELLEN TENTOON IN FOTOMUSEUM

ANTWERPEN – Ongewoon veel persbelangstelling gisteren donderdag in het Fotomuseum aan de Waalsekaai in Antwerpen voor de voorstellingen van de twee nieuwe tentoonstellingen die er lopen tot en met 18 februari 2018. Niet zozeer de Nederlandse Andrea Stultiens trok de aandacht, wel de Chinese activist Ai Weiwei (°1957).

Lees meer...

JOHANNES GENARD MAAKT AFFICHE NIGHT OF THE PROMS COMPLEET

 MERKSEM – Johannes Genard heeft grootse plannen met het orkest en koor van Night of the Proms. De zanger van School is Cool maakte vandaag vrijdag bij ‘de Madammen’ op Radio 2 zijn deelname bekend aan het muziekspektakel. Met deze aankondiging is de affiche compleet en voegt Genard zich bij een line-up die met Joss Stone, voormalig Spice Girl Melanie C, Isabelle A en Blanche enkel uit vrouwelijke zangtalenten bestond.

 

Lees meer...

KABINET VANDEURZEN LAAT OUDEREN EN MENSEN MET BEPERKING IN DE KOU STAAN

MERKSEM - Vanuit de hele provincie en ver daarbuiten zakten gisteren dinsdag meer dan 9 000 muziekliefhebbers af naar het Antwerpse Sportpaleis voor de negende editie van Houden van Griffelrock, een initiatief van de provincie Antwerpen en vzw Nekka. Dit evenement, waarop uitsluitend Nederlandstalige muziek te beluisteren valt, is vooral in trek bij senioren en mensen met een beperking omwille van allerlei bijzondere voorzieningen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en doven of slechthorenden. Wellicht was dit de laatste editie. Op 1 januari verandert immers het takenpakket van de provincie.

Lees meer...

OOK BLANCHE (‘CITY LIGHTS’) KOMT NAAR DE NIGHT OF THE PROMS

MERKSEM – Vorige week raakte bekend dat ook Blanche zal optreden op de komende editie van Night of the Proms. Dat kondigde de zangeres zelf aan in de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Op de concerten in Antwerpen en Hasselt zal ze onder meer voor het eerst een versie van ‘City Lights’ brengen met groot orkest. Blanche voegt zich bij de line-up met andere vrouwelijke toptalenten zoals Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Isabelle A en de Amerikaanse pianiste Emily Bear. Deze week wordt de laatste artiest bekendgemaakt.

Lees meer...

DAVID GUETTA NODIGT REGI UIT IN ETHIAS ARENA OP 20 OKTOBER

 HASSELT - De Franse wereldster David Guetta strijkt op vrijdag 20 oktober voor een uniek Belgisch concert neer in de Ethias Arena in Hasselt. Een niet te missen kans voor wie er niet bij kon zijn op Tomorrowland, waar hij beide weekends afsloot op het hoofdpodium, of voor wie hem graag opnieuw live wil zien. De affiche van zijn concert in Hasselt is intussen compleet en wat blijkt? De dj komt niet alleen. Regi zal voor een spetterend einde van het concert zorgen.

Lees meer...

FOMU STELT OPNIEUW TIEN VEELBELOVENDE FOTOGRAFEN IN DE KIJKER

ANTWERPEN - Voor de zesde editie van .tiff 2017 stelt het FOMU opnieuw tien veelbelovende fotografen voor: Maria Baoli, Pauline Beugnies, Jeroen Bocken, Arnaud de Wolf, Massao Mascaro, Pauline Niks, Thomas Nolf, Calixte Poncelet, Alexey Shlyk en Sine van Menxel.

Lees meer...

MINTH PAKT UIT MET JEKYLL & HYDE, DE VLEERMUIS EN GIUDITTA

 

ANTWERPEN – Het operette- en musicalgezelschap MinTh groeit. MintTh verovert Vlaanderen en promoot als geen ander gezelschap operette en musical. Het herbergt groot Vlaams zangtalent en stuwt aankomende acteurs en zangers naar een veelbelovende toekomst. MintTh heeft ambitie. Dat bewijst het groots najaar-programma, met drie verschillende producties en twintig voorstellingen op veertien verschillende locaties. Van Knokke tot Hoeselt, in culturele centra en prestigieuze zalen, ook bijvoorbeeld in het Mark Liebrechtcentrum in Mortsel.

 

Lees meer...

NU AL TICKETS BESCHIKBAAR VOOR BRASSCHAAT KLASSIEK 2018

 

BRASSCHAAT – De vijfde editie van Brasschaat Klassiek vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2018 in het Gemeentepark van Brasschaat. Organisator ‘Klassiek in ’t Groen’ gaat dus opnieuw voor twee muziekavonden en heeft de bedoeling van de lustrumeditie iets speciaals te maken.

Lees meer...

VROUWEN BOVEN OP NIGHT OF THE PROMS MET JOSS STONE, MELANIE C EN ISABELLE A

 

MERKSEM – Tijdens de volgende Night of the Proms geven vrouwen de toon aan. De Britse soulzangeres Joss Stone, de voormalige Spice Girl Melanie C en onze eigen Isabelle A zijn de eerste namen die op de affiche worden geplaatst voor de concerten in Antwerpen en Hasselt. Ook de zestienjarige pianiste Emily Bear, bekend in Amerika van tv-optredens in onder meer de Ellen DeGeneres Show, tekent present. Voor het derde jaar op rij staat het orkest onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt.

 

Lees meer...

NIGHT OF THE PROMS DIT JAAR IN ANTWERPEN, HASSELT, DUITSLAND EN ROTTERDAM

 

MERKSEM – De organisatoren van de Night of the Proms, waar popartiesten hun nummers met groot orkest vertolken, kondigen overmorgen donderdag 10 augustus de eerste namen aan voor de concerten in Antwerpen en Hasselt. Voor het eerst wordt gewerkt met een thema: ‘Contrast’. Orkest, koor, band en backings zullen de Night of the Proms-beleving nog intenser maken door meer tussen het publiek op te treden.

 

Lees meer...

BELGISCHE PREMIERE VAN BOT MET RAMKOERS VAN 11 TOT EN MET 19 AUGUSTUS

 

ANTWERPEN – De Zomer van Antwerpen draait op volle toeren. Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Het viertal tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers. RAMKOERS is een spectaculaire locatievoorstelling met grote machines en kleine liedjes. Een speelvloer die voortdurend onder constructie is, waarop de mannen van BOT zich staande houden met spannend stuntwerk en een stroom poëtische herrie. De Volkskrant schreef erover: ‘RAMKOERS is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen'. Er wordt gespeeld van 11 tot en met 19 augustus om 15 en 20 uur in de Loods Antigoon, aan de kruising van de Haïfastraat en de Hamburgstraat. Kostprijs: zes euro.

 

Lees meer...

SPORTPALEISGROEP REAGEERT OP UITSPRAAK VAN RAAD VAN STATE

 

MERKSEM - Gisteren donderdag werd de Stad Brussel opnieuw en dit keer door een arrest van de Raad van State teruggefloten in haar poging om de exploitatie van het Koninklijk Circus toe te wijzen aan de stedelijke vzw Brussels Expo (BE). In een meer dan 50 bladzijden lang arrest verduidelijkt de Raad van State dat de stad de regels van vrije mededinging en onpartijdigheid heeft geschonden. Dit was in een eerdere procedure ook al door het Hof van Beroep in Brussel vastgesteld.

 

Lees meer...

TRAGEDIE VOOR STEFAAN DEGAND MAAR BRASSCHAAT KLASSIEK GAAT DOOR

BRASSCHAAT – De vierde editie van Brasschaat Klassiek vindt nu vrijdag en zaterdag plaats in het Gemeentepark van Brasschaat. Twee muziekavonden dus, waarmee organisator Klassiek in ’t Groen vzw opnieuw een stap zet richting festival. Voor ‘De Tol van de Liefde – Norma & Butterfly revisited’ zou acteur Stefan Degand (38), ook wel gekend als jurylid van De Slimste Mens, de recitant zijn. Woensdag overleed zijn zwangere vrouw Julie (31) echter nadat ze was besmet geraakt met bacteriële meningitis. Organisator Klassiek in ’t Groen vzw deelt mee dat de voorstelling wel degelijk zal plaatsvinden en dat de rol van Degand zal worden overgenomen door Vic De Wachter.

Lees meer...

EVENTS IN SPORTPALEIS EN LOTTO ARENA GAAN DOOR ONDANKS ARREST RAAD VAN STATE

MERKSEM – De Raad van State heeft de milieuvergunning vernietigd die minister Joke Schauvlieghe (CD&V) had gegeven aan het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. De Raad argumenteert dat de uitbaters van beide zalen te weinig doen om de parkeerdruk in de buurt te verlichten tijdens grote evenementen. Voorlopig heeft het arrest geen gevolgen, want Sportpaleis en Lotto Arena kunnen terugvallen op een oude milieuvergunning van de provincie, waartegen nu opnieuw een niet-schorsend beroep hangende is.

Lees meer...

AFFICHE SCHLAGERFESTIVAL AANGEVULD MET SAM GOORIS EN DE ROMEO’S

HASSELT - Het Schlagerfestival 2018 maakte twee nieuwe artiestennamen bekend. Sam Gooris en De Romeo’s hebben hun komst naar het grootste schlagerfeest in Vlaanderen bevestigd. Christoff, Umberto Tozzi en Bart Kaëll waren eerder al aangekondigd.

Chris Bergs van organisator PSE Belgium: ‘Qua ambiance zitten we goed en wordt het een geslaagde dertiende editie met Sam, maar ook met Christoff, Bart Kaëll én De Romeo’s, die we ook nog toevoegen aan onze line-up. Het trio heeft het zo naar hun zin bij ons, dat ze opnieuw hebben toegezegd. En naast al dat feest- en partygeweld, is het uiteraard uitkijken naar het Italiaanse icoon Umberto Tozzi. De man van ‘Gloria’ en ’Ti Amo’ gaf vorige week in zijn mails nog aan dat hij uitkijkt naar ons festival, en dat gevoel is wederzijds.’

‘Het lijkt wel of Vlaanderen in een permanente Schlagerfestival-modus zit. Wij verkopen dagelijks tickets voor ons festival en het mooie is dat de snelheid en het aantal kaartjes per bestelling jaar na jaar blijft groeien. Zowel bij het publiek als bij de bedrijven is Het Schlagerfestival hot en trendy en ik begrijp dat. Als je éénmaal in Hasselt bent geweest, ondergedompeld in onze unieke festivalsfeer, dan ben je verkocht en kom je terug. De succesformule blijft een combinatie van verschillende factoren. Je hebt de gevarieerde, herkenbare line-up, gecombineerd met een prachtige zaal, een indrukwekkend podium, licht, geluid en de liveband. Wij geven onze bezoekers het beste van het beste, omdat we dat belangrijk vinden en omdat ze dat ook enorm waarderen.’

Mensen kiezen voor zekerheden én voor grote namen; artiesten met uitstraling en charisma, die het entertainment-vak perfect beheersen. Christoff, Umberto Tozzi en Bart Kaëll passen in die optiek perfect op de affiche van het Schlagerfestival. Zij krijgen het gezelschap van Sam Gooris en De Romeo’s. Op z’n 44ste is Sam een certitude in de showbizz. 25 jaar na zijn gouden doorbraak-hit ‘Marijke’, springt hij nog steeds vlotjes het podium op, doet hij op zijn ‘Basketsloefkes’ een heerlijke moonwalk en laat hij het gras maar groeien. Ook goed voor een stevige portie ambiance zijn De Romeo’s. Volgend jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun vijftienjarig bestaan en afgaande op hun enorme energie en populariteit is de kans groot dat ze nog een extra tandje bijsteken.

‘Wij voelen ons ontzettend thuis op Het Schlagerfestival. Ik denk dat je het kan vergelijken met als sporter deelnemen aan het WK voetbal, de Tour de France of Roland Garros. Wij krijgen zo’n kick wanneer we op een paar dagen tijd 45 000 man bereiken. Het is echt indrukwekkend: die sfeer en ambiance die je op het podium meemaakt. Als artiest wil je daar echt bij zijn, nét omdat het zo plezant is’, zeggen ze in koor. 

*INFO: HET SCHLAGERFESTIVAL 2018 - in de Ethias Arena in Hasselt op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart om 20u30 uur en op zondag 25 maart om 15u. Tickets kosten 28, 38 en 43 euro. Vanaf 50 personen: 3,50 euro korting per kaart, vanaf 250 personen: 5 euro korting per kaart, vanaf 500 personen: 7 euro korting per kaart. Bestellen via 070/345 345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 ( 0,45 euro /min.) Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1 in Hasselt (open maandag tot en met zaterdag 09.30-19.00 uur), www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com.

Groepskortingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; VIP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

STAD BRUSSSEL VEROORDEELD NAAR AANLEIDING VAN UITBATING KONINKLIJK CIRCUS

BRUSSEL - Bij het Hof van Beroep in Brussel viel het arrest met betrekking tot de rechtszaak die Botanique/Sportpaleis hadden aangespannen tegen de Stad Brussel. Deze merkwaardige tandem van een gesubsidieerde en private organisatie had zich gezamenlijk ingeschreven in een oproep van de Stad Brussel voor een concessionaris van het Koninklijk Circus, een iconische concertzaal waarvan de Stad eigenaar is.

Lees meer...

MANUELA VAN WERDE (N-VA) DRAAIT PLAATJES OP SINKSENFOOR VOOR KOTK

ANTWERPEN – Voormalig radiopresentatrice Manuela Van Werde, ooit actief bij Studio Brussel en Klara, en momenteel Vlaams parlementslid voor de N-VA, gaat nog eens eenmalig een radioprogramma presenteren waarbij luisteraars, maar ook bedrijven een plaat kunnen aanvragen in ruil voor een gift van minstens vijf euro ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Lees meer...

FILM ONTMOET FOTOGRAFIE EN ARTISTIEK WERK VAN SUZY EMBO IN FOTOMUSEUM

ANTWERPEN – In het Fotomuseum (FOMU) aan de Waalsekaai lopen momenteel, en dit tot en met 8 oktober, twee nieuwe tentoonstellingen. In ‘The Still Point of Turning World’ benadrukken 24 kunstenaars de relatie tussen film en fotografie en op de vierde verdieping kan men kennismaken met het werk van de in Antwerpen geboren Suzy Embo.

Lees meer...

CONCERT- EN FESTIVALORGANISATOREN TEN STRIJDE TEGEN SABAM

ANTWERPEN - Een ongebruikelijke coalitie van concert- en festivalorganisatoren, samen verantwoordelijk voor het grootste deel van de concerten en festivals in ons land, stapt naar de rechtbank en vraagt de rechter om Sabam te dwingen zijn recente prijsstijging voor concerten en festivals in te trekken.  

Lees meer...

DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT: IN NEDERLAND AL JAREN EEN FEIT, IN BELGIE DE TOEKOMST

BRUSSEL - De veelbesproken wet-Peeters wil stappen zetten richting een modernere en flexibelere arbeidsmarkt. In Nederland deden ze dat al veel eerder, met als gevolg het hoogste aantal deeltijds werkenden, tijdelijke contracten en zelfstandigen zonder personeel (zzp) van Europa. De Nederlandse Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) houdt die flexibele arbeidsmarkt voor het licht in hun publicatie ‘Voor de zekerheid'. Het rapport beschrijft zowel de kansen als de gevaren van de flexibele arbeidsmarkt, en adviseert de overheid maatregelen te nemen om nadelige gevolgen te voorkomen en te bestrijden.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove