In de provincie

JOHANNES GENARD MAAKT AFFICHE NIGHT OF THE PROMS COMPLEET

 MERKSEM – Johannes Genard heeft grootse plannen met het orkest en koor van Night of the Proms. De zanger van School is Cool maakte vandaag vrijdag bij ‘de Madammen’ op Radio 2 zijn deelname bekend aan het muziekspektakel. Met deze aankondiging is de affiche compleet en voegt Genard zich bij een line-up die met Joss Stone, voormalig Spice Girl Melanie C, Isabelle A en Blanche enkel uit vrouwelijke zangtalenten bestond.

 

Lees meer...

KABINET VANDEURZEN LAAT OUDEREN EN MENSEN MET BEPERKING IN DE KOU STAAN

MERKSEM - Vanuit de hele provincie en ver daarbuiten zakten gisteren dinsdag meer dan 9 000 muziekliefhebbers af naar het Antwerpse Sportpaleis voor de negende editie van Houden van Griffelrock, een initiatief van de provincie Antwerpen en vzw Nekka. Dit evenement, waarop uitsluitend Nederlandstalige muziek te beluisteren valt, is vooral in trek bij senioren en mensen met een beperking omwille van allerlei bijzondere voorzieningen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en doven of slechthorenden. Wellicht was dit de laatste editie. Op 1 januari verandert immers het takenpakket van de provincie.

Lees meer...

OOK BLANCHE (‘CITY LIGHTS’) KOMT NAAR DE NIGHT OF THE PROMS

MERKSEM – Vorige week raakte bekend dat ook Blanche zal optreden op de komende editie van Night of the Proms. Dat kondigde de zangeres zelf aan in de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Op de concerten in Antwerpen en Hasselt zal ze onder meer voor het eerst een versie van ‘City Lights’ brengen met groot orkest. Blanche voegt zich bij de line-up met andere vrouwelijke toptalenten zoals Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Isabelle A en de Amerikaanse pianiste Emily Bear. Deze week wordt de laatste artiest bekendgemaakt.

Lees meer...

DAVID GUETTA NODIGT REGI UIT IN ETHIAS ARENA OP 20 OKTOBER

 HASSELT - De Franse wereldster David Guetta strijkt op vrijdag 20 oktober voor een uniek Belgisch concert neer in de Ethias Arena in Hasselt. Een niet te missen kans voor wie er niet bij kon zijn op Tomorrowland, waar hij beide weekends afsloot op het hoofdpodium, of voor wie hem graag opnieuw live wil zien. De affiche van zijn concert in Hasselt is intussen compleet en wat blijkt? De dj komt niet alleen. Regi zal voor een spetterend einde van het concert zorgen.

Lees meer...

FOMU STELT OPNIEUW TIEN VEELBELOVENDE FOTOGRAFEN IN DE KIJKER

ANTWERPEN - Voor de zesde editie van .tiff 2017 stelt het FOMU opnieuw tien veelbelovende fotografen voor: Maria Baoli, Pauline Beugnies, Jeroen Bocken, Arnaud de Wolf, Massao Mascaro, Pauline Niks, Thomas Nolf, Calixte Poncelet, Alexey Shlyk en Sine van Menxel.

Lees meer...

MINTH PAKT UIT MET JEKYLL & HYDE, DE VLEERMUIS EN GIUDITTA

 

ANTWERPEN – Het operette- en musicalgezelschap MinTh groeit. MintTh verovert Vlaanderen en promoot als geen ander gezelschap operette en musical. Het herbergt groot Vlaams zangtalent en stuwt aankomende acteurs en zangers naar een veelbelovende toekomst. MintTh heeft ambitie. Dat bewijst het groots najaar-programma, met drie verschillende producties en twintig voorstellingen op veertien verschillende locaties. Van Knokke tot Hoeselt, in culturele centra en prestigieuze zalen, ook bijvoorbeeld in het Mark Liebrechtcentrum in Mortsel.

 

Lees meer...

NU AL TICKETS BESCHIKBAAR VOOR BRASSCHAAT KLASSIEK 2018

 

BRASSCHAAT – De vijfde editie van Brasschaat Klassiek vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2018 in het Gemeentepark van Brasschaat. Organisator ‘Klassiek in ’t Groen’ gaat dus opnieuw voor twee muziekavonden en heeft de bedoeling van de lustrumeditie iets speciaals te maken.

Lees meer...

VROUWEN BOVEN OP NIGHT OF THE PROMS MET JOSS STONE, MELANIE C EN ISABELLE A

 

MERKSEM – Tijdens de volgende Night of the Proms geven vrouwen de toon aan. De Britse soulzangeres Joss Stone, de voormalige Spice Girl Melanie C en onze eigen Isabelle A zijn de eerste namen die op de affiche worden geplaatst voor de concerten in Antwerpen en Hasselt. Ook de zestienjarige pianiste Emily Bear, bekend in Amerika van tv-optredens in onder meer de Ellen DeGeneres Show, tekent present. Voor het derde jaar op rij staat het orkest onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt.

 

Lees meer...

NIGHT OF THE PROMS DIT JAAR IN ANTWERPEN, HASSELT, DUITSLAND EN ROTTERDAM

 

MERKSEM – De organisatoren van de Night of the Proms, waar popartiesten hun nummers met groot orkest vertolken, kondigen overmorgen donderdag 10 augustus de eerste namen aan voor de concerten in Antwerpen en Hasselt. Voor het eerst wordt gewerkt met een thema: ‘Contrast’. Orkest, koor, band en backings zullen de Night of the Proms-beleving nog intenser maken door meer tussen het publiek op te treden.

 

Lees meer...

BELGISCHE PREMIERE VAN BOT MET RAMKOERS VAN 11 TOT EN MET 19 AUGUSTUS

 

ANTWERPEN – De Zomer van Antwerpen draait op volle toeren. Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Het viertal tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers. RAMKOERS is een spectaculaire locatievoorstelling met grote machines en kleine liedjes. Een speelvloer die voortdurend onder constructie is, waarop de mannen van BOT zich staande houden met spannend stuntwerk en een stroom poëtische herrie. De Volkskrant schreef erover: ‘RAMKOERS is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen'. Er wordt gespeeld van 11 tot en met 19 augustus om 15 en 20 uur in de Loods Antigoon, aan de kruising van de Haïfastraat en de Hamburgstraat. Kostprijs: zes euro.

 

Lees meer...

SPORTPALEISGROEP REAGEERT OP UITSPRAAK VAN RAAD VAN STATE

 

MERKSEM - Gisteren donderdag werd de Stad Brussel opnieuw en dit keer door een arrest van de Raad van State teruggefloten in haar poging om de exploitatie van het Koninklijk Circus toe te wijzen aan de stedelijke vzw Brussels Expo (BE). In een meer dan 50 bladzijden lang arrest verduidelijkt de Raad van State dat de stad de regels van vrije mededinging en onpartijdigheid heeft geschonden. Dit was in een eerdere procedure ook al door het Hof van Beroep in Brussel vastgesteld.

 

Lees meer...

TRAGEDIE VOOR STEFAAN DEGAND MAAR BRASSCHAAT KLASSIEK GAAT DOOR

BRASSCHAAT – De vierde editie van Brasschaat Klassiek vindt nu vrijdag en zaterdag plaats in het Gemeentepark van Brasschaat. Twee muziekavonden dus, waarmee organisator Klassiek in ’t Groen vzw opnieuw een stap zet richting festival. Voor ‘De Tol van de Liefde – Norma & Butterfly revisited’ zou acteur Stefan Degand (38), ook wel gekend als jurylid van De Slimste Mens, de recitant zijn. Woensdag overleed zijn zwangere vrouw Julie (31) echter nadat ze was besmet geraakt met bacteriële meningitis. Organisator Klassiek in ’t Groen vzw deelt mee dat de voorstelling wel degelijk zal plaatsvinden en dat de rol van Degand zal worden overgenomen door Vic De Wachter.

Lees meer...

EVENTS IN SPORTPALEIS EN LOTTO ARENA GAAN DOOR ONDANKS ARREST RAAD VAN STATE

MERKSEM – De Raad van State heeft de milieuvergunning vernietigd die minister Joke Schauvlieghe (CD&V) had gegeven aan het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. De Raad argumenteert dat de uitbaters van beide zalen te weinig doen om de parkeerdruk in de buurt te verlichten tijdens grote evenementen. Voorlopig heeft het arrest geen gevolgen, want Sportpaleis en Lotto Arena kunnen terugvallen op een oude milieuvergunning van de provincie, waartegen nu opnieuw een niet-schorsend beroep hangende is.

Lees meer...

AFFICHE SCHLAGERFESTIVAL AANGEVULD MET SAM GOORIS EN DE ROMEO’S

HASSELT - Het Schlagerfestival 2018 maakte twee nieuwe artiestennamen bekend. Sam Gooris en De Romeo’s hebben hun komst naar het grootste schlagerfeest in Vlaanderen bevestigd. Christoff, Umberto Tozzi en Bart Kaëll waren eerder al aangekondigd.

Chris Bergs van organisator PSE Belgium: ‘Qua ambiance zitten we goed en wordt het een geslaagde dertiende editie met Sam, maar ook met Christoff, Bart Kaëll én De Romeo’s, die we ook nog toevoegen aan onze line-up. Het trio heeft het zo naar hun zin bij ons, dat ze opnieuw hebben toegezegd. En naast al dat feest- en partygeweld, is het uiteraard uitkijken naar het Italiaanse icoon Umberto Tozzi. De man van ‘Gloria’ en ’Ti Amo’ gaf vorige week in zijn mails nog aan dat hij uitkijkt naar ons festival, en dat gevoel is wederzijds.’

‘Het lijkt wel of Vlaanderen in een permanente Schlagerfestival-modus zit. Wij verkopen dagelijks tickets voor ons festival en het mooie is dat de snelheid en het aantal kaartjes per bestelling jaar na jaar blijft groeien. Zowel bij het publiek als bij de bedrijven is Het Schlagerfestival hot en trendy en ik begrijp dat. Als je éénmaal in Hasselt bent geweest, ondergedompeld in onze unieke festivalsfeer, dan ben je verkocht en kom je terug. De succesformule blijft een combinatie van verschillende factoren. Je hebt de gevarieerde, herkenbare line-up, gecombineerd met een prachtige zaal, een indrukwekkend podium, licht, geluid en de liveband. Wij geven onze bezoekers het beste van het beste, omdat we dat belangrijk vinden en omdat ze dat ook enorm waarderen.’

Mensen kiezen voor zekerheden én voor grote namen; artiesten met uitstraling en charisma, die het entertainment-vak perfect beheersen. Christoff, Umberto Tozzi en Bart Kaëll passen in die optiek perfect op de affiche van het Schlagerfestival. Zij krijgen het gezelschap van Sam Gooris en De Romeo’s. Op z’n 44ste is Sam een certitude in de showbizz. 25 jaar na zijn gouden doorbraak-hit ‘Marijke’, springt hij nog steeds vlotjes het podium op, doet hij op zijn ‘Basketsloefkes’ een heerlijke moonwalk en laat hij het gras maar groeien. Ook goed voor een stevige portie ambiance zijn De Romeo’s. Volgend jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun vijftienjarig bestaan en afgaande op hun enorme energie en populariteit is de kans groot dat ze nog een extra tandje bijsteken.

‘Wij voelen ons ontzettend thuis op Het Schlagerfestival. Ik denk dat je het kan vergelijken met als sporter deelnemen aan het WK voetbal, de Tour de France of Roland Garros. Wij krijgen zo’n kick wanneer we op een paar dagen tijd 45 000 man bereiken. Het is echt indrukwekkend: die sfeer en ambiance die je op het podium meemaakt. Als artiest wil je daar echt bij zijn, nét omdat het zo plezant is’, zeggen ze in koor. 

*INFO: HET SCHLAGERFESTIVAL 2018 - in de Ethias Arena in Hasselt op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart om 20u30 uur en op zondag 25 maart om 15u. Tickets kosten 28, 38 en 43 euro. Vanaf 50 personen: 3,50 euro korting per kaart, vanaf 250 personen: 5 euro korting per kaart, vanaf 500 personen: 7 euro korting per kaart. Bestellen via 070/345 345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 ( 0,45 euro /min.) Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1 in Hasselt (open maandag tot en met zaterdag 09.30-19.00 uur), www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com.

Groepskortingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; VIP: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

STAD BRUSSSEL VEROORDEELD NAAR AANLEIDING VAN UITBATING KONINKLIJK CIRCUS

BRUSSEL - Bij het Hof van Beroep in Brussel viel het arrest met betrekking tot de rechtszaak die Botanique/Sportpaleis hadden aangespannen tegen de Stad Brussel. Deze merkwaardige tandem van een gesubsidieerde en private organisatie had zich gezamenlijk ingeschreven in een oproep van de Stad Brussel voor een concessionaris van het Koninklijk Circus, een iconische concertzaal waarvan de Stad eigenaar is.

Lees meer...

MANUELA VAN WERDE (N-VA) DRAAIT PLAATJES OP SINKSENFOOR VOOR KOTK

ANTWERPEN – Voormalig radiopresentatrice Manuela Van Werde, ooit actief bij Studio Brussel en Klara, en momenteel Vlaams parlementslid voor de N-VA, gaat nog eens eenmalig een radioprogramma presenteren waarbij luisteraars, maar ook bedrijven een plaat kunnen aanvragen in ruil voor een gift van minstens vijf euro ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Lees meer...

FILM ONTMOET FOTOGRAFIE EN ARTISTIEK WERK VAN SUZY EMBO IN FOTOMUSEUM

ANTWERPEN – In het Fotomuseum (FOMU) aan de Waalsekaai lopen momenteel, en dit tot en met 8 oktober, twee nieuwe tentoonstellingen. In ‘The Still Point of Turning World’ benadrukken 24 kunstenaars de relatie tussen film en fotografie en op de vierde verdieping kan men kennismaken met het werk van de in Antwerpen geboren Suzy Embo.

Lees meer...

CONCERT- EN FESTIVALORGANISATOREN TEN STRIJDE TEGEN SABAM

ANTWERPEN - Een ongebruikelijke coalitie van concert- en festivalorganisatoren, samen verantwoordelijk voor het grootste deel van de concerten en festivals in ons land, stapt naar de rechtbank en vraagt de rechter om Sabam te dwingen zijn recente prijsstijging voor concerten en festivals in te trekken.  

Lees meer...

DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT: IN NEDERLAND AL JAREN EEN FEIT, IN BELGIE DE TOEKOMST

BRUSSEL - De veelbesproken wet-Peeters wil stappen zetten richting een modernere en flexibelere arbeidsmarkt. In Nederland deden ze dat al veel eerder, met als gevolg het hoogste aantal deeltijds werkenden, tijdelijke contracten en zelfstandigen zonder personeel (zzp) van Europa. De Nederlandse Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) houdt die flexibele arbeidsmarkt voor het licht in hun publicatie ‘Voor de zekerheid'. Het rapport beschrijft zowel de kansen als de gevaren van de flexibele arbeidsmarkt, en adviseert de overheid maatregelen te nemen om nadelige gevolgen te voorkomen en te bestrijden.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Oct 18, 2017 | 20:12 pm

  Op dit moment staat er in totaal 6 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is dalend

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 20:09 pm

  A12: Antwerpen -> Brussel: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Boom tot Londerzeel-Industrie

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 20:09 pm

  Ring 2 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Centrum tot Berchem

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 20:05 pm

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Wegenwerken ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 18:23 pm

  Ring 1 Antwerpen (R2): Defecte vrachtwagen ter hoogte van Lillo

  Read more...
 • Oct 4, 2017 | 17:04 pm

  E17 - A14: Gent -> Antwerpen: Afrit 12 Lokeren / Dendermonde: Wegenwerken

  Read more...
 • Jul 15, 2017 | 16:31 pm

  E17 - A14: Antwerpen -> Gent: Oprit 12 Lokeren: Wegenwerken

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove