In de provincie

ANTWERPSE HAVEN ZOEKT 450 TRANSPORTBEDIENDEN MAAR VINDT ZE NIET

 DEURNE – Walter Van Mechelen, Senior Direction Gosselin Logistics, trekt aan de alarmbel. ‘In de haven zijn er 450 vacatures voor transportbedienden maar ze geraken niet ingevuld. Momenteel zijn er bij ons een 50-tal transportbedienden aan de slag en er komen nog een vijftal nieuwe collega’s op de verschillende departementen bij. Wij gaan serieus uitbreiden en zoeken dus extra mensen. Momenteel werken we met 300 bedienden en 150 arbeiders. We geven werk aan mensen uit twintig verschillende landen. Maar het mobiliteitsprobleem speelt ons parten. In het verleden was de eerste vraag tijdens een sollicitatiegesprek ‘Hoeveel kunnen we verdienen?’ Nu is dat ‘Hoe geraken we er?’. Wij vragen al twee jaar aan het stadsbestuur om een station voor de Antwerpse velo’s te plaatsen maar we krijgen het niet. Bedienden kunnen voor een stuk thuis werken of in een pand in Grobbendonk dat we hebben gehuurd maar voor arbeiders zie ik niet onmiddellijk een oplossing.’ Het provinciaal Centrum voor volwassenenonderwijs (CVO) Toekomstonderwijs begon alvast met een nieuwe handelsopleiding die het aantal potentiële bedienden zou moeten doen aangroeien.

Lees meer...

TOM EN EDDY LEREN AL 26 JAAR TALEN BIJ GO! CVO ANTWERPEN

ANTWERPEN - Postbode Tom (40) en Eddy (58) volgen al 26 jaar lang taalopleidingen in GO! CVO (Centrum voor Volwassenenonderwijs) Antwerpen. Van Engels, Spaans, Frans, Duits tot Italiaans: ze hebben al heel wat opleidingen achter de rug. ‘Je bent gek of je bent het niet, en wij zijn het.’

Lees meer...

13,5 PROCENT VAN DE ANTWERPSE JONGEREN VERLAAT DE SCHOOL ZONDER DIPLOMA

ANTWERPEN - In de provincie Antwerpen verlaat 13,5 procent van de jongeren de schoolbanken zonder diploma. Tegen de verwachtingen in vinden we die vroegtijdige schoolverlaters niet exclusief in de steden. Ook sommige kleine gemeenten tellen erg veel schooluitval, net als een aantal ASO scholen. Dat blijkt uit cijfers die de Provincie verzamelde. Er hangt ook een fors prijskaartje aan schooluitval: de jongeren die in het schooljaar 2014-2015 zonder diploma uitstroomden, vertegenwoordigen een maatschappelijke kost van zo’n 264 miljoen euro.

Lees meer...

CVO TOEKOMSTONDERWIJS EN LOKALE POLITIE ANTWERPEN GAAN SAMENWERKEN

ANTWERPEN - Sinds 2016 schreven 1 868 kandidaten zich in voor een job van inspecteur bij de Antwerpse politie. 113 startten ondertussen aan de opleiding. In oktober komen daar nog 56 aspiranten bij. Om anderen nog beter klaar te stomen voor de strikte selectieprocedure slaan het provinciaal CVO Toekomstonderwijs en Lokale Politie Antwerpen de handen in elkaar. Vanaf dit schooljaar kan je, naast de voortrajecten van politie, een voorbereidende opleiding starten in het volwassenenonderwijs. Naast de voorbereiding voor het gesprek met de selectiecommissie, schaaft de opleiding je redeneervermogen en het gebruik van het Nederlands bij om een goed verslag te kunnen opstellen.

Lees meer...

TWEEDEKANSENONDERWIJS BESTAAT 35 JAAR IN ANTWERPEN

HOBOKEN - Steeds meer 18- tot 20-jarigen volgen les bij het Antwerpse Toekomstonderwijs om hun diploma Secundair Onderwijs te halen, terwijl dat in het verleden vooral 30-ers met kinderen waren. Ook het aantal nationaliteiten in de klas steeg spectaculair. Gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a): ‘Vier decennia geleden startte Toekomstonderwijs met tweedekansonderwijs. We kunnen nu alleen maar vaststellen dat de nood aan dit onderwijs nog steeds hoog is. Met cvo Toekomstonderwijs bieden we in de Antwerpse regio als enige CVO ASO-opleidingen voor volwassenen aan.’

 

Lees meer...

ZEG NIET MEER SINT-GODELIEVE TEGEN AVANT

 

ANTWERPEN - Het provinciaal instituut Sint Godelieve is met een nieuwe naam het schooljaar ingegaan en heet nu avAnt. Dit weerspiegelt perfect waar de school voor wil staan: dynamisch en met een link naar Antwerpen.

 

Lees meer...

GO! CVO ANTWERPEN BEHOUDT EVENVEEL LEERLINGEN VOOR OPLEIDING BEDRIJFSBEHEER

 

ANTWERPEN – Vandaag, op 1 september, opende het centrum voor volwassenenonderwijs, GO! CVO Antwerpen, opnieuw de deuren. Onlangs maakte de Vlaamse Regering bekend dat wie een eigen zaak of onderneming wil starten, daar vanaf 1 september 2019 niet langer een attest bedrijfsbeheer voor nodig heeft. GO! CVO Antwerpen ontving ondanks de beslissing evenveel inschrijvingen voor de opleiding bedrijfsbeheer. ‘Volwassenen willen de vereiste bagage en professionele ondersteuning bij hun ondernemingsplan’, luidt het in het centrum.

 

Lees meer...

TOEKOMSTONDERWIJS ANTWERPEN GOOIT HANDBOEKEN WISKUNDE BUITEN

HOBOKEN - Toekomstonderwijs Antwerpen biedt volwassenen de kans om hun diploma secundair onderwijs te behalen. Met ongeveer 500 cursisten per semester is het centrum het grootste tweedekansonderwijs in de regio. Cursisten vanaf achttien jaar behalen op eigen tempo hun diploma secundair onderwijs. Nadat de onderwijsinspectie de lessen wiskunde te theoretisch vond, gooide leerkracht Koen Ferny de handboeken buiten. Nu leren zijn cursisten aan de hand van praktische opdrachten met plasticine of zelfs brandjes. Elke woensdagmorgen staat Koen voor de klas in de Maalbootstraat in Hoboken. Door zijn nieuwe aanpak zijn zowel hij als zijn leerlingen nu supergemotiveerd voor de lessen wiskunde.

Lees meer...

DONDERDAG WORDEN BELGISCHE CORPORATIE VIDEOPRODUCTIES IN DE KIJKER GEZET

BRUSSEL – Volgende donderdag 1 juni organiseren AP Hogeschool en Kanaal Z voor de achttiende keer het Belgian Corporate Video Festival, de grootste awardshow die jaarlijks de beste Belgische corporate videoproducties in de bloemetjes zet. Dit Festival vindt plaats in Kinepolis Brussel en is hét netwerkevenement bij uitstek voor audiovisuele communicatie in ons land.

Lees meer...

TECHNOLOGIE EN WEB TWEE NIEUWE OPLEIDINGEN BIJ GO! CVO ANTWERPEN

DEURNE - Volwassenen verkiezen opleidingen die werkzekerheid bieden. Daarom start het centrum voor volwassenenonderwijs GO! CVO Antwerpen in september twee nieuwe opleidingen op. 'Webdesigner' en 'ICT en administratie' behoren binnenkort tot het opleidingsaanbod van het tweedekansonderwijs.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove