In de provincie

BAR D’OFFICE OPENT HAAR ACHTSTE LOCATIE IN LIER

LIER - Bar d’Office, Vlaanderens grootste coworking netwerk van acht coworking spaces in één gezamenlijke community, heeft grote ambities. Het beheer ervan werd deze maand door Flanders DC overgedragen aan Appelblauwzeegroen, die tijdens de nationale coworking week een nieuwe locatie voorstelt. Naast Aalst, Antwerpen, Edegem, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Melle en Turnhout opent nu ook Bar d’Office Lier de deuren.

Lees meer...

NEEM DE PROVINCIALE FUIFBUS IN LIER, ANTWERPEN, KASTERLEE OF MOL

 

ANTWERPEN - De provincie Antwerpen is vóór fuiven. Met de provinciale fuif-bus zorgt ze er ook voor dat jongeren veilig van en naar de fuif worden gebracht. Steeds meer fuiforganisatoren doen beroep op deze gratis provinciale dienstverlening. De komende maanden rijdt de provinciale fuif-bus uit in Lier, Antwerpen, Kasterlee en Mol.

 

Lees meer...

STATIONSOMGEVING VAN LIER WORDT EEN BELANGRIJK FIETSKNOOPPUNT

LIER - De provincie Antwerpen is in volle voorbereiding voor de aanleg van de fietsostrade F11, die zal lopen van Antwerpen naar Lier. Meer speciaal zal ze het station van Berchem met dit van Lier verbinden. Om fietsers vlot en veilig door en voorbij de Pallieterstad te brengen, investeren de provincie, de stad Lier en de Vlaamse overheid in de aanleg van een fietscomplex aan het station van Lier.

Lees meer...

OPNIEUW & CO VIERT FEEST IN KESSEL OP 17 JUNI

KESSEL - Twee jaar geleden opende Opnieuw & Co vzw aan de Grote Steenweg in Kessel een grote kringloopwinkel.  De cijfers bewijzen dat deze megastore ook een megasucces is geworden.

In de voorbije twee jaar mocht men 147 461 klanten verwelkomen en zijn er minstens zoveel tevreden mensen vertrokken met een glimlach. De winkel is dan ook makkelijk bereikbaar en heeft een grote parking. In die periode hebben zowat 12 800 klanten ‘iets’ aan de organisatie gegeven en kregen liefst 851 103 goederen een tweede huis. Er werd 589 584 kilo binnengebracht.

De klanten werden twee jaar lang verder geholpen door een twintigtal medewerkers. Ondertussen staan er 32 helpers paraat om elke dag de winkelbelevenis compleet te maken. Het grootste deel van deze mensen hebben een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Om twee jaar Opnieuw & Co in Kessel te vieren krijgen alle bezoekers op zaterdag 17 juni een glas cava of fruitsap, lekkere wafels en tien procent korting op alle goederen. Breng zeker eens een bezoekje aan deze megastore, 1 500 vierkante meter winkelplezier gegarandeerd. De winkel is open van maandag tot en met zaterdag doorlopend van 10 tot 18 uur.

De vijfde Opnieuw & Co-winkel werd op zaterdag 6 juni 2015 in Kessel geopend. Uit de uitgebreide kledingafdeling met meerdere paskamers kom je gegarandeerd met iets passends buiten. Het meer dan ruime aanbod van meubilair biedt voor ieder wat wils. Verder is er een enorme keuze aan huisraad, elektro (met garantie), boeken, speelgoed, multimedia, hobby,… Tijdens het rondneuzen kun je even op adem komen in de koffiehoek met gratis bio-koffie of –thee en water.

Opnieuw & Co Kessel is niet alleen een verkooppunt, maar ook een binnenbrengpunt voor herbruikbare goederen. Dankzij de overdekte fietsenstalling en een grote parking voor 60 wagens breng je gemakkelijk je spullen ter plekke. De locatie is ook vlot bereikbaar met De Lijn. Het treinstation van Kessel is op twintig minuten wandelen.

Opnieuw & Co heeft kringwinkels in Mortsel, Kontich, Duffel, Lier en Kessel. Dankzij de Vlaamse regering werken in de diverse sociale werkplaatsen en maatwerkbedrijven meer dan 60 medewerkers. Een andere groep bestaat uit vrijwilligers en medewerkers met het statuut 60. Deze laatsten werken via het OCMW bij Opnieuw & Co.

De missie van Opnieuw & Co is verminderen van de afvalberg, inburgeren van producthergebruik, ondernemen met zorg voor het milieu, tewerkstellingskansen creëren, zorgen voor een aangename sfeer en streven naar een gezond financieel beleid.

De visie is: ‘Mensgericht, milieubewust en verantwoord ondernemen waarborgt zelfontplooiing.’ Per jaar worden meer dan 32 000 meubels binnengebracht, bijna 380 000 stuks kleding verkocht en 550 000 stuks huisraad aan de man gebracht. 350 mensen staan dagelijks paraat.

LEERLINGEN UIT DEURNE OPENEN GERECYCLEERDE BUITENKLAS PIME IN LIER

LIER – Afgelopen vrijdag 19 mei werd de nieuwe buitenklas ‘het Mierennest’ officieel geopend in de natuurtuin van het PIME door gedeputeerde Rik Röttger (sp.a) en leerlingen van basisschool De Octopus uit Deurne. Als je de nieuwe buitenklas vanop een afstand bekijkt, doet ze denken aan een gigantisch mierennest. De naam past ook bij de namen van de andere buitenklassen van het PIME die Vossenhol en Kraaiennest heten.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove