Regio-nieuws

Verdwenen Allen uit de stad Mortsel is teruggevonden

De 44-jarige Allen Calberson is terecht. De veertiger verliet op woensdag 4 oktober rond 6 uur zijn woning in Mortsel en reed dan richting zijn werk in Brussel, maar daar was hij nooit aangekomen.

Lees meer...

Peiling : “Het beste café van Vlaanderen”

De krant Het Nieuwsblad organiseerde de afgelopen periode een peiling bij haar lezers via de webstek en de app naar wat zij het ‘Beste Café van Vlaanderen’ vinden.

Lees meer...

Voetbal dit weekend in onze regio.

Wie voetbal wil kijken in het provinciale voetbalgebeuren in onze regio kan dit weekend terecht op volgende momenten en plaatsen.

Lees meer...

Beweeg mee-dag voor senioren in onze regio

Deze regionale seniorensportdag gaat door op dinsdag 24 oktober 2017. In het Sportpark 'Sneppenbos' in de gemeente Boechout - Vremdsesteenweg 224. Voor 10 euro kan je kiezen uit 17 verschillende sporten. inschrijven kan tot 13 oktober bv bij de sportdienst van de gemeente Edegem. Sporthal Den Willecom - Terelststraat 2 - 03 289 23 70

Wat is 'Beweeg mee-dag?'
Op deze dag heb je de kans om te proeven van verschillende sporten, speciaal voor 50-plussers. Sporten is niet enkel bewegen, het is ook plezier maken en samenzijn. Je kan in de voor- en namiddag telkens voor twee verschillende sporten kiezen uit een ruim aanbod van bv Badminton - Curvebowl - Drums Alive - Zumba Gold - Body Boost (rugfit) - Kubb - wandelvoetbal - luchtdoelschieten - petanque - zelfverdediging - Pasadena - Linedance – of Pickle Bal of één sport die de ganse halve dag duurt: Er is ook een
Initiatie Elektrisch fietsen - natuurwandeling met gids – en sportelteam.

Inschrijven kan tot 13 oktober op de sportdienst in de gemeente Edegem

Meer info? Marianne Hectors - 03 289 23 70

 

 

 

Hoe radicaal is Mortsel?

Daar ging de politieke partij Groen gisteren naar op zoek in een zeteldebat in het kunstencentrum Kaleidoscoop in de Molenstraat in de stad Mortsel.

Lees meer...

Samen Cultuur beleven in de gemeente Hove

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 organiseren een aantal Hovese socio-culturele verenigingen een cultureel ontmoetingsweekend onder de naam ‘Samen Cultuur beleven.

Lees meer...

Provinciaal voetbal dit weekend in onze regio.

Dit weekend is er weer provinciaal voetbal in onze regio. In de 1e prov speelt K. Kontich FC op zaterdagavond om 20u aan de Duffelsesteenweg thuis tegen RC Mechelen.

Lees meer...

OLT Rivierenhof een succes met 78.000 bezoekers!

De provincie Antwerpen blikt heel tevreden terug op een mooie festivalzomer in het OLT Rivierenhof in Deurne. 78.000 bezoekers en 51 voorstellingen maakten van OLT 2017 één groot feest.

Lees meer...

Brandweer Lint is op zoek naar vrijwilligers.

De post Lint maakt deel uit van een hulpverleningszone in de brandweerzone Rand. In Brandweer Zone Rand bundelen 21 gemeenten en 20 posten hun krachten om een goede hulpverlening te bieden.

Lees meer...

Fortbom dit weekend in de stad Mortsel

FortBom is een familiefestival vol theater voor jong en minder jong in de tenten, loodsen, ondergrondse gangen en op de groene weiden van het schitterende FORT4.

Lees meer...

Oldtimer Rally en familydag in de gemeente Wijnegem.

Morgen zaterdag 2 september 2017 organiseert de Fiftyone Club een oldtimerrally en familydag voor het goede doel in het park van Kasteel Belvedére in de Broekstraat 13 in de gemeente Wijnegem.

Lees meer...

Stadsmuseum Lier krijgt subsidie van 40.000 euro

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om voor een totaalbedrag van 302.338 euro subsidies toe te kennen aan vijf projecten die starten in de tweede helft van 2017.

Lees meer...

Boechout zoekt warmtecoaches

De gemeente Boechout is nog tot 20 september op zoek naar warmtecoaches die deze winter gezinnen willen helpen met het juist instellen van de verwarming.

Lees meer...

Fietser maakt val in Wilrijk en wordt pas later gevonden

 1. Een fietser van 65 jaar werd in de nacht van zaterdag op zondag in kritieke toestand afgevoerd in Wilrijk. De man zou enige tijd ervoor gevallen zijn en is in de gracht terecht gekomen aan de Spoorweglaan in Wilrijk. Daar werd hij gevonden met zijn fiets op hem door toevallige passanten. De ongelukkige man zou er toch even moeten gelegen hebben. De passanten verwittigden meteen de hulpdiensten die konden vaststellen dat hij in levensgevaar verkeerde. Het slachtoffer werd eerst naar het vlakbij gelegen Sint-Augustinusziekenhuis gebracht, maar voor verdere zorgen werd hij later overgebracht naar het UZA in Edegem. Na enkele uren was de toestand van de 65-jarige man uit Wilrijk gestabiliseerd. Voor hij naar het ziekenhuis werd gebracht kon het slachtoffer nog aan de politie bevestigen dat hij gevallen was. De omstandigheden daarvan worden nog onderzocht.

 

Vleermuizennacht in het fort van Oelegem

In het kader van International Bat Night op 26 augustus 2017 houdt de Vlaamse Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubehoud 'Natuur 2000' die dag een vleermuizenrondleiding in het Fort van Oelegem.

Lees meer...

Dag van de animatoren in Vlaanderen

Vandaag donderdag 27 juli werd uitgeroepen tot de Dag van de 23.000 speelanimatoren die actief zijn op de Vlaamse speelpleinen.

Lees meer...

Speelgoedwinkel dicht na 26 jaar.

De bekendste Lierse speelgoedwinkel Krokodil sluitte het afgelopen weekend na 26 jaar definitief de deuren op de Grote Markt in Lier.

Lees meer...

Auto botst op trap van woning.

Aan de Antwerpsesteenweg in Aartselaar, ter hoogte van het kruispunt met de Oudestraat, zijn vrijdagavond drie mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval .

Lees meer...

Nieuwe appartementen in Hove.

Op een terrein langs de Boechoutse-steenweg in Hove bouwt Cores Development weldra twee gebouwen met telkens zestien appartementen.

Lees meer...

16de Grote Rommelmarkt te Kontich

Op onze rommelmarkt kan u zowel binnen als buiten een plaats reserveren. In totaal is er 1250 lopende meter aan plaats beschikbaar,

Lees meer...

Bouw 385 woningen start in 2018 in Edegem

Na 10 jaar van besprekingen, plannen en administratieve voorbereidingen zal begin 2018 worden begonnen met de ontwikkeling van de voormalige site Fortis-Extraction langs de Prins Boudewijnlaan.

Lees meer...

BIB OM GEREEDSCHAP TE LENEN IN EDEGEM

Wie een snoeischaar nodig heeft voor de tuinhaag of een boormachine voor een klusje in huis hoeft dat gereedschap vanaf nu niet meer zelf aan te kopen.

Lees meer...

Duo start spullenbibliotheek

Gisteren opende de allereerste ‘gereedschapsbibliotheek’ in de zuidrand van Antwerpen de deuren.

Lees meer...

Woonhuis Pegode mag uitbreiden

Het ruimtelijke uitvoeringsplan Buizegem werd definitief goedgekeurd door het Edegemse gemeentebestuur.

Lees meer...

Boechout wil open ruimte behouden.

De Vlaamse regering heeft gevraagd om een overzicht te geven van de woonreservegebieden in de gemeenten en de visie van de gemeentebesturen op de ontwikkeling ervan.

Lees meer...

Roemeense inbreker opgepakt in Lier

Een Roemeense inbreker die een dutje lag te doen in een woning waarvan hij het venster in had geslagen, is opgepakt door de politie van Lier.

Lees meer...

Wakker van lawaai

Enkele bewoners uit de Camiel Paulusstraat en Della Faillelaan klagen al bijna twee jaar lang over het toegenomen autoverkeer in hun straat.

Lees meer...

Mogelijk stukjes glas in zalmslaatjes Albert Heijn

De supermarkt Albert Heijn heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist ambachtelijke zalmslaatjes van het eigen merk terug te halen uit de winkels

Lees meer...

ATV op bezoek in de gemeente Hove

De gezellige en gratis vertelavonden van ATV strijken op 17 juli om 20.00 uur in het gemeentepark van Hove neer. Johan Petit brengt een mooi verhaal en je krijgt een gratis biertje.

Lees meer...

Kontich Fietst en Zingt in het gemeentepark

Dit jaar gaan “Kontich Fietst” en “Kontich Zingt” opnieuw hand in hand. De familiale fietstocht verkent nieuwe wegen en iedereen kan daarna het stof wegspoelen in het gemeentepark van Kontich.

Lees meer...

Gemeente Kontich gaat voor 12 ha nieuw bos

De gemeente Kontich en Natuurpunt willen tegen het einde van deze legislatuur 12 hectare nieuw bos realiseren, gespreid over Waarloos, Kontich-Kazerne en Kontich.

Lees meer...

Treinstation in de gemeente Kontich verandert van naam

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat het treinstation in Kontich Kazerne veranderen van naam. In overleg met de gemeenten Kontich en Lint zal het station vanaf zondag 11 juni door het leven gaan als ‘Kontich-Lint’.

Lees meer...

Gemeentediensten in de gemeente Hove ook op dinsdag as gesloten

De burgemeester van de gemeente Hove Koen Volckaerts laat ons weten dat de Hovese gemeentediensten zoals gewoonlijk zullen gesloten zijn op pinkstermaandag 5 juni 2017 maar ook op dinsdag 6 juni zijn de gemeentediensten in de gemeente Hove uitzonderlijk gesloten.

Lees meer...

Laura Tesoro op Parkevenement in Oelegem

Een traditie is het ondertussen, en de eerste zaterdag van juli is het weer parkevenement in het teken van “Vlaanderen feest!” in het prachtige Vrieselhof in Oelegem.

Lees meer...

Campagne tegen darmkanker in onze zuidrandregio

Stad Mortsel en de gemeenten Boechout, Kontich en Lint starten morgen woensdag 17 mei 2017 een campagne om hun inwoners te informeren over darmkanker en hen te motiveren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.

Lees meer...

Nieuwe Foyer of woning voor volwassenen met en zonder verstandelijke beperking geopend in de gemeente Boechout.

Onder een ruime belangstelling mocht burgemeester Koen T’Sijen zaterdag jl de nieuwbouw van De Ark plechtig inwijden. Deze nieuwbouw die met wat verbeeldig op de boeg van een ark lijkt bevind zich aan de Baron Carolylaan in de gemeente Boechout. De Ark is een gemeenschap waar mensen met en zonder mentale beperking samen leven, wonen en werken. De organisatie wil er vooral voor haar bewoners een warme thuis bieden, met de hulp van assistenten en vrijwilligers. Deze nieuwbouw in de Baron Carolylaan 1 zal plaats bieden aan de leefgroep Roeach, die voordien in de Sint-Gabriëlstraat was gehuisvest. In het nieuwe gebouw kan de groep nog uitbreiden met enkele nieuwkomers. Met de nieuwe foyer wordt de aanwezigheid van De Ark nog sterker verankerd in Boechout. Samen met de Speelhoeve, de Vliering (’t Karwei) en Katrinahome (De Stappe) vormt de werking van De Ark een mooi klavertje vier waar de gemeente actief het wonen en de zorg voor personen met een beperking voluit ondersteunt.” Zaterdag jl tijdens de opening was er alvast een openingsreceptie en randanimatie voor jong en oud. En ook de naaste inwoners van de straat en wijk konden komen kennismaken met hun nieuwe buren. Uw lokale radio Frekwent was erbij en we hadden een korte babbel met burgemeester Koen T’Sijen.

 

Sint-Gabriëlcollege wint Spartakids run in de gemeente Boechout

De Sportdienst Boechout organiseerde afgelopen dinsdag in samenwerking met een groep studenten van de Karel de Grote Hogeschool voor de vijfde keer op rij de ‘Spartakids Run’, een sportieve wedstrijd tussen de verschillende Boechoutse lagere scholen.

Lees meer...

Fairtrade ecocyclotocht in de gemeente Hove

Na de geslaagde fietstocht van vorig jaar, slaan Fietsersbond Hove en de Fair Tradegroep de handen weer in mekaar voor een nieuwe, boeiende fietstocht op zaterdag 6 mei.

Lees meer...

Fan Van Hove vraagt het aan de inwoners zelf

Oppositiekartel Fan van Hove trapt op 13 mei as zijn grote dorpsenquête af tijdens de pannenkoekenmobiel in de Vogeltjeswijk aan het petanqueveldje aan de Spreeuwenlaan in de gemeente Hove

Lees meer...

werken in de Kapelstraat in de gemeente Hove

Morgen dinsdag 2 mei zal van 9 tot 12 uur de doorgang in de Kapelstraat ter hoogte van huisnummer 26 onderbroken zijn vanwege de plaatsing van een telescopische kraan op de openbare weg.

Lees meer...

KWB garageverkoop in de gemeente Hove

Zaterdag 13 mei organiseert KWB Hove een garageverkoop van 9 uur tot 16 uur. Inschrijven kan nog tot 8 mei door 3 euro te storten op KWB rek.

Lees meer...

Koetshuis van Hof Ter Linden heeft een nieuwe eigen uitbater.

De Gemeente Edegem – Kempens Landschap en het Agentschap Natuur en Bos zijn fier te kunnen zeggen dat ze een nieuwe eigenaar gevonden hebben voor het linkse koetshuis voor het kasteel van het Hof Ter Linden in de gemeente Edegem.

Lees meer...

Natuurpunt stelt Grote Boshoek voor

Morgen paasmaandag tonen vier afdelingen van Natuurpunt hun project 'Grote Boshoek' voor dat zich uitstrekt over de gemeenten Hove, Lint, Boechout, Kontich, Duffel en de stad Lier.

Lees meer...

Paaseizoektocht (4-5 jaar) in de gemeente Hove.

De gemeente Hove en de jeugddienst organiseren morgen donderdag 13 april 2017 een paaseizoektocht voor 4 tot 5 jarigen aan het JOC in de Paul van Ostaijenlaan nr 6 in de gemeente Hove tussen 10.30u en 12u.

Lees meer...

Grote Markt in de stad Lier momenteel afgesloten.

Van maandag 10 t/m 17 april 2017 zal de grote markt in de stad Lier tussen De Valk, Florent van Cauwenberghstraat en Lisperstraat worden afgesloten voor het herleggen van kasseien. 

Lees meer...

Dernyspektakel komt eraan in de stad Lier

Geen Wout Van Aert zoals eerder werd aangekondigd maar wel klinkende namen als Oliver Naessens, Kris Boeckmans, Iljo Keise en Danny en Boy Van Poppel zullen op 1 mei 2017 rondjes draaien achter derny’s in de Lierse binnenstad.

Lees meer...

Tweedehandsboekenbeurs

Zowel de Jan Frans Willemsschool als Vremde Ook Vooruit houden een tweedehandsboekenbeurs en zijn op zoek naar tweedehands boeken voor volwassenen en kinderen.

Lees meer...

Mooi Mortsel legt intensief parcours af

De jongste Mooi Mortsel actie mocht gisteren opnieuw klinken op een fijn resultaat. Tal van stadsmedewerkers van groen en wegen met de steun van sympathisanten gaven deze keer de buurt rond Cantecroy een fikse onderhoudsbeurt.

Lees meer...

Zomerbar strijkt neer op Agfa-site

De voormalige site van Agfa Gevaert in Edegem wordt de komende maanden omgevormd tot een zomerse hotspot. Begin juni strijkt zomerbar Kaffée Allée er een eerste keer neer.
Zomerbar Kaffée Allée was de voorbije twee jaar een vaste waarde in het centrum van Edegem.

Lees meer...

Standplaatsen voor autodelen op komst

Boechout wil zijn inwoners aanmoedigen om aan autodelen te doen. De mobiliteitsraad organiseert op 10 mei in de raadzaal van het gemeentehuis hierover een infoavond.

Lees meer...

Gemeente Kontich wil fietsroutenetwerk uitbreiden

Het schepencollege van de gemeente Kontich gaat onderhandelen met de NMBS voor het aankopen van de oude spoorwegbedding achter de sportterreinen van voetbalclub FC VDP aan de Meylweg in Kontich.

Lees meer...

Infotentoonstelling aanleg F11 in het stadhuis van Mortsel stelt een deel van de fietsostrade en vooral de fietsbrug voor die de steden Antwerpen en Lier moet verbinden op het grondgebied Mortsel en Boechout

Vrijdagavond was er op het stadhuis van Mortsel de infotentoonstelling van de fietsostrade die de steden Antwerpen en Lier moet verbinden en fietsers op een half uurtje trappen van Antwerpen naar Lier of omgekeerd moet brengen.

Lees meer...

Zwembad Den Bessem wordt vanaf vandaag afgebroken

De stad Mortsel en de gemeenten Hove, Borsbeek en Edegem slaan vanaf vandaag ook echt de handen in elkaar voor de bouw van het nieuwe zwembad dat op de plaats moet komen waar momenteel het meer dan 40 jarig zwembad Den Bessem staat.

Lees meer...

Project Mortsel weer heerlijk thuis stelt 3 nieuwe gerechten voor.

De Lobbeskoek, het Beulingtaartje en het Mortselse Dieu’ke. Dat zijn de drie oude streekgerechten die het project ‘Mortsel: weer heerlijk thuis’ eerder deze week heeft voorgesteld in de stad met de bedoeling om ze weer te lanceren bij het grote publiek.

Lees meer...

Voetbal dit weekend in onze regio.

Dit weekend kan U in onze regio voetbal kijken op volgende momenten en plaatsen. In de 2e PROV A speelt K.Kontich FC op zaterdagavond om 20u thuis aan de Duffelsesteenweg tegen Ranst.

Lees meer...

CD & VINYL FAIR in de stad LIER

Het succes van de aloude vinylplaat lijkt de jongste jaren geen grenzen te kennen: de 'lp' en het 'singletje' zijn immens populair,

Lees meer...

Rode Kruis organiseert spelnamiddag

De jeugdwerking van het Rode Kruis Boechout-Vremde organiseert twee keer per maand een activiteit voor kinderen tussen 6 en 16 jaar.

Lees meer...

Hinder in Pierstraat Aartselaar

Tijdens de krokusvakantie wordt er in de Pierstraat sterke hinder verwacht. Van maandag tot vrijdag zal Telenet een kabel in het fietspad moeten vervangen,

Lees meer...

Pieter Van Maldereplein wordt woonerf

Met de inbreng van de kleuter- en lagere school OLFA en de buren heeft het gemeentebestuur van Edegem een ontwerp opgemaakt voor de heraanleg van het Pieter Van Maldereplein

Lees meer...

Beter safe dan sorry ! Hoe kan ik mijn bedrijf, personeel en klanten beter beveiligen ?

Omdat ieder bedrijf slachtoffer kan worden van inbraak of overval, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen om geen slachtoffer te worden van criminelen. Gelukkig zijn er genoeg preventieve oplossingen op de markt om u hierbij te helpen ! Daar willen we u als KMO-bedrijfsleider op deze actua-sessie vertrouwd mee maken.

Lees meer...

Bonte carnavalstoet De Wilg trekt door straten

De leerlingen van basisschool De Wilg in Lint zijn afgelopen vrijdag in stoet door de straten van het Lintse dorpscentrum getrokken. De carnavalsparade had OC De Witte Merel als bestemming.

Lees meer...

Lier bouwt vanaf zomer 2018 derde sporthal

De stad Lier begint in de zomer van 2018 met de bouw van een sporthal op de campus Arthur Vanderpoorten van het Atheneum Lier. Ze is geschikt voor alle belangrijke zaalsporten op competitieniveau.

Lees meer...

Hovenaars klagen meer over afval en ratten

De gemeente Hove noteerde vorig jaar 25 klachten en 116 meldingen van burgers. Dat is meer dan de jaren voordien. Vooral afval en ratten stoorden de Hovese burgers.

Lees meer...

Voetbalclub Mortsel Oude God gaat quizen.

De Mortselse voetbalclub VC Mortsel Oude God is op zoek naar Quizploegen die komen meespelen op hun 8e Algemene Quiz die zal doorgaan op 10 maart 2017 in zaal ’t Parkske aan de Edegemsestraat 26 in de stad Mortsel.

Lees meer...

Carnaval dit weekend in de carnavalgemeente bij uitstek Aartselaar

De ceremoniële start van het carnavalweekend is er vanavond om 19u in de raadszaal van het gemeentehuis, met het aftreden van Prinses Veke I en de sleuteloverhandiging aan Keizer Luc I.Deze activiteit wordt gevolgd door een kroegentocht in het centrum van Aartselaar.

Lees meer...

Handelaren en winkelvereniging VANK maakt de winnaars bekend van de Valentijnactie in de gemeente Kontich – Waarloos.

Ongeveer 250 aanwezigen gisteren in feestzaal het Halfdiep in de gemeente Kontich Waarloos aan de Duffelsesteenweg voor de uitreiking voor de prijzen van de Valentijnactie van de VANK in de gemeente. Het is duidelijk dat de handelaren en middenstandsvereniging veel doet voor haar aangesloten leden en winkeliers en ook voor de mensen die komen kopen bij de plaatselijke middenstanders. Dit jaar werd maar liefst een prijzenpot van 7389 euro opgehaald met heel wat mooie en grote hoofdprijzen.

Lees meer...

Gemeente Duffel plant zijn nieuw speelbos zelf

Buurtbewoners, jonge gezinnen en de Duffelse jeugdbewegingen hebben gisterenmiddag aan het recyclagepark in de Hoogstraat in de gemeente Duffel 2.800 bomen geplant.

Lees meer...

Kerkconcert in de st Laurentiuskerk in Hove

Op 16 maart om 20 uur treedt het Kugoni Trio op met muziek van onder andere Rachmaninoff, en Piazzolla. De vzw Laurentius zoekt in de eerste plaats naar artiesten met een uitzonderlijk palmares.

Lees meer...

Schouwbrand in de stad Mortsel

De brandweer werd woensdag namiddag richting de Guido Gezellelaan in Mortsel geroepen omdat er een rookpluim gesignaleerd was

Lees meer...

10 februari 2017

Vuurshow ten voordele van Oekraine in de gemeente Edegem

Voetbal dit weekend in onze regio.

Valentijn vieren in een woon en zorgcentrum kan volgende week in onze regio

Lees meer...

9 februari 2017

Stad Mortsel lanceert Thuisloket

Gemeente Hove gaat voor 3 groene longen in haar gemeente

Thema-avond ‘Terug naar eigen land? In de stad Mortsel

Inbreker gevat tijdens een controleactie in onze hekla zone

Lees meer...

8 februari 2017

Jobdag politie op Campus Vesta in de gemeente Ranst

Deel van de inwoners van de gemeente Lint een tijd zonder stroom na een ongeluk met een kraan op de Duffelsesteenweg

Restauratiewerken Sint-Martinuskerk in de gemeente Kontich zijn begonnen

Donderdag en vrijdag hinder aan Pallietertunnel in de stad Lier

Fiets gestolen? Leen binnenkort een maand een fiets in de stad Mortsel

Lees meer...

7 februari 2017

Gemeenteraad in de gemeente Aartselaar keurt nieuwe buurtweg goed

Geen Chrysostemos in het OLVE college in de gemeente Edegem

Koninklijke Hove Sport voetbal behaalt een knappe 9 op 9 met zijn seniorsploegen

NEERDORPEN KLASSIEK met PIET VANSICHEN en WALDO GEUNS op DONDERDAG 23 februari 2017 om 20.15 uur in Zaal Da Capo te HOVE

Lees meer...

6 februari 2017

Infowandelingen langs wijk Zevenhuizen in de gemeente Lint

Auto botst op marktkramer in de gemeente Kontich

Brandalarm bij busreizen Lauwers in de gemeente Boechout

Bouwplannen? Gratis bouwadvies! Het kan in onze Zuidrand

Zorgboerderij Casa di Mauro in de gemeente Kontich zoekt vrijwilligers

Lees meer...

5 februari 2017

Stad Mortsel verkiest Antwerpse volleybalmeisjes en Yarne Willems als sportfiguren van het jaar

Langsweg afgesloten in de gemeente Boechout

Bloedinzameling Rode Kruis in de gemeente Hov

Onderhoudswerken Kennedy- en Craeybeckxtunnel

Vermoedelijke Gaslek' op Grotehoeveweg in de gemeente Boechout

Lees meer...

4 februari 2017

Feest of Nacht van de Sport is een groot succes in de gemeente Boechout – Vremde

Praatavonden over autisme in de gemeente Lint

Lierse duivenmarkt op zondag afgelast door ophokplicht

Plaatsen verlichtingspalen langs deN177 in de gemeente Aartselaar

Lees meer...

3 februari 2017

Brandweerkazerne bijna in orde in de gemeente Lint

Luchthaven van Deurne dinsdagmiddag ontruimd na bomalarm

Feest van De Sport en nacht van de sport vanavond in de gemeente Boechout

Infrabel voert vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn Antwerpen Brussel in onze regio

Voetbal dit weekend in onze regio.

Lees meer...

2 februari 2017

Davidsfonds Hove brengt de Nieuwe Snaar naar het CC De Markgraaf in Hove

B Post waarschuwt voor valse mails uit hun naam en een daarbijhorende virus

Ingebraken in twee auto’s in de gemeente Hove

Vier trotse marktbezoekers winnen een gevulde caddy met producten van de dinsdagmarkt in de gemeente Edegem

Gemeente Aartselaar meld ons 2 werkzaamheden in de gemeente

Lees meer...

1 februari 2017

 

Gezinsbond Hove neemt afscheid van Jaak Van Balen als voorzitter tijdens hun nieuwjaarsdrink

Nieuwe Containerklassen voor basisschool De Klinker in de gemeente Borsbeek

Bart Seldeslachts is de nieuwe voorzitter van Brandweerzone Rand en volgt daarmee Edegems burgemeester Koen Metsu op.

Magdalena Vermeeschlaan kreunt onder de snelheidsduivels

Lees meer...

31 januari 2017

N-VA Kontich quizt er op los.

Toneelgezelschap de Toneelgezellen pakken uit met een nieuwe komedie

KWB stuurt honderden mensen en veel kinderen op pillampentocht in de gemeente Boechout.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol in de maand februari

Koninklijke Hove Sport voetbal behaald met zijn seniorenploegen een 6 op 9.

Lees meer...

30 januari 2017

Steun voor samenwerkende onthaalouders in de stad Mortsel

De gemeente Borsbeek wenst zijn inwoners een gelukkig 2017 en lokale radio Frekwent was erbij

Nieuwe voorzitter voor de lokale politieke partij van de burgemeester in de gemeente Boechout

Enkele aanpassingen aan de nieuwe wandelweg aan Hof Ter Linden in de gemeente Edegem komen eraan.

Lees meer...

29 januari 2017

Wijkraad De Leug in de gemeente Aartselaar heeft zijn veilige oversteekplaats te pakken

Automobilist wordt onwel en rijdt tegen een bushok in de gemeente Boechout

Nieuwbouw OLVE college nu ook officieel ingewijd in de gemeente Edegem

Lees meer...

28 januari 2017

Christophe Stienlet trekt een volle zaal met zijn Try Out in de gemeente Hove

Gemeenten HOVE EN LINT INFORMEREN INWONERS OVER TUINIEREN

Politie zone Minos maakt jacht op homejackers

Lees meer...

27 januari 2017

Provincie Antwerpen viert gedichtendag

Sluit populair café “Bahnhove” binnenkort definitief de deuren ?

Canadapopulieren in Frijthout Hove en Boechout worden gerooid

Kleuterparadijs keert terug naar de gemeente Aartselaar

Voetbal dit weekend in onze regio.

Lees meer...

26 januari 2017

Stad Mortsel geeft starterssubsidie voor ondernemingen een stevige boost.

Laatste dag voor kaarten in voorverkoop voor Try Out Christophe Stienlet in Da Capo in de gemeente Hove

125.000 euro subsidie voor bouw van nieuwe scoutslokalen in de gemeente Edegem

Opvang van vluchtelingen en Hovenaars kunnen helpen

Controleactie in gemeente Edegem

Lees meer...

25 januari 2017

Achter Glas: straattentoonstelling momenteel te gast in de gemeente Hove

Technodagen in het VTI Kontich op 27-28 februari 2017

Domein Hof Ter Linden krijgt vandalen over de vloer in de gemeente Edegem

Benefiet voor vluchtelingenwerking in de regio Lier

Lees meer...

24 januari 2017

Kans op Norovirus in een rusthuis in Wilrijk

Koninklijke Hove Sport voetbal speelt een stuk beter dan vorig weekend

Music Match finale op zaterdag 28 januari in de stad Lier

Nieuwjaarsdrink gezinsbond Hove op zondag 29 januari 2017

Lees meer...

23 januari 2017

Gesprongen waterleiding zet 2 kelders onder water en een deel van de St Benedictusstraat in de stad Mortsel zonder elecktriciteit.

Stad Antwerpen en Mortsel gaan samenwerken rond zone 30 in het verkeer 

Opnieuw G-sportdag in de gemeente Hove

ONTBIJTTHEATER: HET LEVEN IS JE GEGEVEN in de gemeente Aartselaar.

Lees meer...

22 januari 2017

Sportclub David Lloyd ziet zijn sauna uitbranden in de gemeente Edegem

Maak kans op € 500 voor je Kunst- & Cultuurproject in de gemeente Lint

Burgemeester Erik Broeckx opent mooiste recyclagepark in onze regio

Gemeente Borsbeek nodigt zijn inwoners uit voor een nieuwjaarsdrink

Lees meer...

21 januari 2017

Joodse gemeenschap plant vijf bomen voor de lokale politie HEKLA

Trage weg wordt heraangelegd in de gemeente Kontich

Werken Alexander Franckstraat in de gemeente Boechout. - straat onderbroken

Gezellige sfeer en goede opkomst bij de nieuwjaarsdrink van de koninklijke Hove Sport Voetbal.

Lees meer...

20 januari 2017

Binnenkort één lidmaatschap voor vijf bibliotheken in onze zuidrandregio

Judoclub Boechout organiseert haar 7e JCB Quiz

Voetbal dit weekend in onze regio.

Feestelijke projectenavond in de gemeente Hove stelt 4 projecten voor in het Zuiden

Lees meer...

19 januari 2017

Mortsel dorp concerten komen opnieuw naar buiten in de maand februari

N-VA Mortsel heeft een nieuwe voorzitter

Politiezones HEKLA en MINOS bestrijden samen woningbraken

Grote drukte in Antwerpse ziekenhuizen de laatste dagen

Claire Vanden Abbeele stelt tentoon in Huis Hellemans in de gemeente Edegem

Lees meer...

18 januari 2017

Gemeentebestuur Boechout stelt plannen heraanleg Alexander Franckstraat voor.

Ritmica Hove krijgt er nieuwe klaslokalen bij

Alle inwoners BOB in onze zuidrand

Clara Cleymans & Jo Mahieu in Clara's Club 27 in de gemeente Lint

Lees meer...

17 januari 2017

Academie opent Black Box op vrijdag 27 januari in de stad Lier

De Debatclub komt opnieuw naar de gemeente Edegem

Achter Glas: straattentoonstelling komt opnieuw naar de gemeente Hove

Koninklijke Hove Sport voetbalt toch ondanks het winterweer

Lees meer...

16 januari 2017

 

Geen verkeer toegelaten momenteel in het Altenapark in de gemeente Kontich

Brandweer Zone Rand zoekt een deskundige communicatie

Tweede fase van heraanleg Geelhandlaan in de gemeente Hove van start

Gemeente Edegem is een indoor sporthal rijker.

Lees meer...

15 januari 2017

Kerstboomverbranding in de gemeente Hove bezocht door een hondertal bezoeke

Korte brand in rust- en verzorgingstehuis De Hazelaar in de gemeente Kontich

Radio Frekwent stopt even met uitzenden door elecktriciteitspanne

Grote opkomst voor de Kerstboomverbranding in de gemeente Edegem

Lees meer...

14 januari 2017

Gemeente Boechout trekt 51.000 euro uit voor projecten rond ontwikkelingssamenwerking

Stad Mortsel vervangt zieke bomen

Ensemble HaftCraft te gast in de stad Mortsel

Jaarlijks Eetfestijn bij Wielerclub Steeds Vooraan in de gemeente Kontich

Lees meer...

13 januari 2017

Avonturentoren in recreatiedomein De Schorre heropent op 21 januari 2017

Klink op het nieuwjaar met de lokale politieke Partij D!Em en het Masereelfonds Aktief Edegem

Toast Literair in de gemeente Hove

Wijziging bevoegdheden binnen Boechouts schepencollege 

Ook springtij in de stad Lier

Lees meer...

12 januari 2017

Meer sociale woningen nodig in de gemeente Hove zegt minister Liesbeth Homans en tikt daarom de gemeente op haar vingers

Waar naartoe met je kerstboom in de stad Mortsel

Opendeur dagen Dansschool Ekkart in de gemeente Lint

Lees meer...

11 januari 2017

Inbraak bij nacht en diefstal bij de basketbalclub in de gemeente Aartselaar

Hongaarse broers vertrokken richting Dover

Dankjewel voor 2016 en veel succes in 2017 namens de politiezone Hekla

Psychiatrisch centrum zoekt vrijwilligers voor cafetaria

Sportkampen krokus en Pasen komen er weer aan in de gemeente Kontich

Lees meer...

10 januari 2017

Streekvereniging Zuidrand is een feit.

Familiehulp opent NOAH inde gemeente Lint

Verloren maandag is ook gevierd in onze regio

Lees meer...

9 januari 2017

Klinken op het nieuwe jaar In onze regio

Dieven aan de haal met dure Toyota’s in de gemeente Kontich

Zanger Peter Sarstedt overleden na een slepende ziekte

Lees meer...

8 januari 2017

E313 gaat 24 uur dicht op 21 januari 2017 voor de plaatsing van een brug

Schepenambtwissel in de gemeente Kontich

Fort 5 in de gemeente Edegem momenteel thuisbasis voor 2 Hongaarse daklozen

AED studio’s zet zijn Gym open voor inwoners van vier omliggende gemeenten

Lees meer...

7 januari 2017

Gemeente Borsbeek houd vandaag zijn kerstboomverbranding.

Natuurpunt Oude Spoorweg Kontich/Duffel telt nu al 1.000 leden

Stad Mortsel trakteert zijn inwoners op het nieuwe jaar 2017 met een spetterend vuurwerk en erg mooie versierde shelter.

Lees meer...

6 januari 2017

Werken op de Schanslaan in de gemeente Borsbeek

Vandalen en hangjongeren terroriseren Gaanderij Ter Linde in de stad Mortsel

PMD-zakken in de stad Lier tijdelijk lichter van kleur

Inschrijven voor groepsaankoop dakisolatie in de gemeente Kontich

Voetbal dit weekend in onze regio

Lees meer...

5 januari 2017

Lankmoed bindt met cabaret de strijd aan tegen ongezouten meningen in de gemeente Aartselaar

Verdacht pakketje zorgt voor opschudding bij Agfa Gevaert in de stad Mortsel

MaTTaB Kei Hard! t.v.v. Sint-Ursula fietst in de stad Lier

3 Stroompannes op 10 dagen tijd in de gemeente Kontich tijdens de voorbije feestdagen.

Lees meer...

4 januari 2017

Gladde voetpaden zorgen voor veel valpartijen in de stad Lier

Rondleidingen in te renoveren gemeentehuis in de gemeente Kontich op 8 en 14 januari

Koninklijke Toneelgroep Streven Mortsel begint het nieuwe jaar met hun 2e productie van het lopende seizoen.

Binnenspeeldag in de gemeente Lint

Lees meer...

3 januari 2017

Nieuwjaarsdrink gemeente Aartselaar op 8 januari 2017

Stad Mortsel ontstemd over houtkap langs de Liersesteenweg

Koninklijke Hove Sport Voetbal wandelt het nieuwe jaar in op zaterdag 7 januari 2017 in het recreatiedomein De Schorre in Boom.

Iraanse film over dementie in de stad Mortsel

Kerstboomverbranding in de gemeente Hove

Lees meer...

2 januari 2017

Twee glascontainers worden verplaatst in de stad Mortsel

Omleiding busverkeer in de gemeente Aartselaar

Kerstboomverbranding warmt je op in de gemeente Edegem

Gemeente Boechout en Hove trekken ten strijden tegen de hedendaagse bouwwoede

Lees meer...

1 januari 2017

Nieuwsdienst Radio Frekwent wenst U een fijn en vreugdevol nieuwjaar toe.

Alweer veel volk bij het eindejaarsvuurwerk aan de Schelde in Antwerpen maar de dichte mist verpest het spektakel

Keuken van vernieuwde brasserie in de gemeente Ranst vat vuur.

Honderden mensen aanwezig op de begrafenis van Schepen Anja Rens in de gemeente Kontich

Lees meer...

31 december 2016

Nieuwjaarsvuurwerk in de stad Antwerpen. Radio Frekwent zocht en vond voor u de beste plaatsen om te kijken.

Gemeente Edegem bied een alternatief tegen vuurwerk afschieten

Drie Koningen zingen in de gemeente Lint

Nieuwjaarsreceptie in de stad Lier - Kom mee klinken op het nieuwe jaar

Lees meer...

30 december 2016

Gemeente Edegem krijgt een nieuwe Bioklas

Miljoenen vogels vluchten vanwege vuurwerk in Nederland en Vlaanderen

De populairste fietsostrade loopt door de stad Mortsel

Nieuwe schepenen voor laatste twee jaar legislatuur in de gemeente Boechout

Lees meer...

29 december 2016

Opgelet voor diefstallen uit voertuigen zegt politiezone Minos

Woonzorgcentrum in de gemeente Lint wordt in 2017 afgewerkt

Edegem topper in ‘De Grote Gemeentetest maar de buurgemeenten staan zelfs niet in top 100

Lees meer...

28 december 2016

Ondergrondse elektriciteitskasten in Mortsel worden versneld vervangen

SK Lierse traint morgen donderdag op Sportpark Sneppenbos in de gemeente Boechout

Meer dan 10.000 bezoekers voor Snow Slide in de stad Lier

Feestelijke projectenavond ontwikkelingssamenwerking in de gemeente Hove

Winterbar aan Fort 4 in de stad Motsel nog open tot 8 januari

Lees meer...

27 december 2016

Gemeente Lint bouwt volgend jaar een nieuwe sporthal

Vuurwerk tijdens Oudejaarsnacht of nieuwjaar verboden in de gemeente Hove

Gemeente Duffel pakt in het nieuwe jaar uit met goed nieuws voor eigenaars van honden.

Wees alert tijdens het komende eindejaar verwittigen onze politiezones Hekla en Minos in de zuidrand

Lees meer...

26 december 2016

Opgelet voor oplichters zegt men in de gemeente Aartselaar

KWB Boechout houd Pillampentocht op zaterdag 28 januari 2017

Georghe Michael op 53 jarige leeftijd thuis overleden

Lees meer...

25 december 2016

Nieuwsdienst Radio Frekwent wenst iedereen een prettig kerstfeest toe.

Betere communicatie onderweg rond wegenwerken in de gemeente Borsbeek

Woon en zorgcentrum Immaculata viert 'pre-kerstavond' in de gemeente Edegem

Vuurwerk afschieten? Melden en toelating vragen! In de gemeente Kontich

Kindervoorstelling 'De kast van de poppenkoning' in de gemeente Hove

Lees meer...

24 december 2016

Laat-avondopening Hovese middenstanders en VANK Kontich is een succes

Gemeente Edegem maakt zich op voor de 9de Nieuwjaarsdrink

Gemeente Hove zegt neen tegen een fusie met de gemeente Edegem.

Lees meer...

23 december 2016

Lokale Radio Frekwent houd 1 minuut stilte ter nagedachtenis van schepen Anja Rens uit Kontich

Gemeente Edegem schenkt 20 107 euro via Music for Life aan goede doelen

Hoera het circus is in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom

Lees meer...

22 december 2016

Achteruit for live again vanuit de gemeente Hove is alweer een succes dankzij Serge De Stobbeleere en zijn echtgenote Tinne

GBS en het oudercomite van de Klinker in de gemeente Borsbeek verkoopt koffiekoeken voor het goede doel en Music for Life

Snelheidswijziging op de Ring in de stad Lier

Lees meer...

21 december 2016

Gemeente Boechout financieel gezond in 2017

Wake voor Syrië brengt enkele tientallen mensen op de been in de stad Mortsel

De gemeente Borsbeek meld ons dat het gemeentehuis en de gemeentelijke diensten zullen gesloten zijn tussen kerstmis en nieuwjaar.

Je kalkoen of feestkip vergeten te halen op kerstavond of een andere dag? In de gemeente Kontich hebben ze er iets op gevonden.

Schrijf je uit voor de witte of gouden gids als je hem niet meer gebruikt

Lees meer...

20 december 2016

Man steelt op scholen in de zuidrand

Laatavondshopping in de gemeente Hove

Na stad Mortsel nu ook op weg naar een intergemeentelijk zwembad in de rupelstreek

Lees meer...

19 december 2016

Stad Lier haalt primeur met Culi Golf

Gemeente Borsbeek is nu ook fairtradegemeente

Koninklijke Hove Sport Voetbal haalt een 6 op 6 maar viert dit in mineur

Line dance in de gemeente Hove

Lees meer...

18 december 2016

Kerstshopping in de gemeente Kontich

Brandweerzone investeert fors

Kerstconcert Kerstrozen en wintervuur is een succes in de gemeente Edegem

Lees meer...

17 december 2016

 

Handelaars organiseren eerste Magische Winteravonden in de stad Lier

Gemeente Borsbeek wordt vanavond fairtradegemeente tijdens Winterwende 2016

Siert jouw gedicht een jaar lang het Edegems straatbeeld?

Waarom herdenken we de aanslag op de Antwerpse cinemazaal Rex niet vraagt historicus Pieter Serrien zich af?

Lees meer...

16 december 2016

Hove Beweegt wil geen beton in Landschapspark Frijthout

Winterwondermarkt in de gemeente Edegem

Gemeente Kontich en politiezone Hekla zijn op zoek naar vals geld

Voetbal dit weekend in onze regio

Lees meer...

15 december 2016

Dijkstraat in de gemeente Aartselaar terug in beide richtingen open

Nieuwe reeks badminton voor 50+ in de gemeente Hove

Het is nu definitief. Het wereldDANSfestival EDEGEM stopt.

Borsbeek winkelt houd eindejaarsactie

Lees meer...

14 december 2016

Winterwende zorgt voor ambiance in de gemeente Borsbeek

Cinema Olympia speelt Belgica in de gemeente Lint

Politizone Hekla meld ons een ongeval en informeert over afwezigheidstoezicht

voorstelling plannen nieuw intergemeentelijk zwembad in de stad Mortsel

Lees meer...

13 december 2016

Winter BOB campagne ook in Lier en Koninghooikt het afgelopen weekend.

Stad Mortsel en lokale handelaars delen kerstcadeaus uit aan nieuwe inwoners

Gemeente Aartselaar dompelt zijn inwoners onder in een gezellige kerstsfeer tijdens de kerstmarkt

Koninklijke Hove Sport Voetbal haalt een 7 op 9 de tijdens afgelopen week en weekend

Lees meer...

12 december 2016

Never Give Up Nick Benefiet in de gemeente Hove is een erg groot succes

Onze Antwerpse Zuidrand is een groene long rijker

Lees meer...

11 december 2016

Edegems kanon blaast 10 kaarsjes uit in het fort 5

Mortsel wintert en Hovese en Edegemse kerstmarkten trekken veel volk. Uw lokale radio Frekwent was erbij.

Gezocht: muzikaal talent voor de aperitiefconcerten in de gemeente Edegem

Lees meer...

10 december 2016

Cursus EHBO in de gemeente Lint

OCMW Kontich is op zoekt naar vrijwilligers

Gemeente Hove kiest zijn sportkampioenen en verdienstelijke burgers van het afgelopen jaar en zet ook een aantal lokale verenigingen in de bloemetjes

Lees meer...

9 december 2016

Beperkte toelating feestvuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht in de stad Lier

Auto-inbrekers van diefstallen in onze HEKLA zone gevat in Boom

OCMW Kontich blaast 40 kaarsjes uit!

Kerstmarkt in Boechout - Vremde

Voetbal dit weekend in onze regio.

Lees meer...

8 december 2016

Signalisatie op kruispunten A12 in de gemeente Aartselaar wordt op punt gesteld

Oxfam Wereldwinkel Boechout-Hove zoekt vrijwilligers

Winterbob 2016 en ook de politiezone Minos doet mee

Achteruit For Life Again steunt vzw De Tuimel

Lees meer...

7 december 2016

Kerst in Lier 2016

Vanaf 12 december is het ecopark en de sportzone weer bereikbaar via Prins Boudewijnlaan in de gemeente Edegem.

Gemeenten Hove en Boechout en Kempens Landschap starten werken landschapspark ‘Frijthout’

Lees meer...

6 december 2016

Koninklijke Hove Sport voetbal behaald een knappe 6 op 9 het afgelopen weekend Maar de 1e ploeg seniors laat het afweten

De Strekenmand vanaf nu te koop in iedere gemeente van de Zuidrand

Mortsel wintert volgend weekend in de stad Mortsel

De Hovese Bib verwent haar leden

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Oct 18, 2017 | 20:12 pm

  Op dit moment staat er in totaal 6 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is dalend

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 20:09 pm

  A12: Antwerpen -> Brussel: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Boom tot Londerzeel-Industrie

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 20:09 pm

  Ring 2 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Centrum tot Berchem

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 20:05 pm

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Wegenwerken ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Oct 18, 2017 | 18:23 pm

  Ring 1 Antwerpen (R2): Defecte vrachtwagen ter hoogte van Lillo

  Read more...
 • Oct 4, 2017 | 17:04 pm

  E17 - A14: Gent -> Antwerpen: Afrit 12 Lokeren / Dendermonde: Wegenwerken

  Read more...
 • Jul 15, 2017 | 16:31 pm

  E17 - A14: Antwerpen -> Gent: Oprit 12 Lokeren: Wegenwerken

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove