Regio-nieuws

Bacwalde for Life in de gemeente Boechout

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 december 2017 trekt voetbalclub K. Bacwalde SK alle registers open en zet zich samen met alle leden en sympathisanten in voor het goede doel.

Lees meer...

Winter Wonder Markt in de gemeente Edegem

Op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 wordt het gemeenteplein in de gemeente Edegem omgetoverd tot een sfeervolle winterse markt met eetkraampjes, snuisterijen, muzikale omkadering, enz………

Lees meer...

Kontich Schaatst komt eraan in de gemeente Kontich

Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari kunnen schaatsliefhebbers zich opnieuw uitleven op een heuse overdekte schaatspiste in de gezellige gemeente Kontich op het gemeenteplein.

Lees meer...

We beginnen ons regionieuws vandaag met heel speciaal breaking news.

Mogelijk problemen voor Sinterklaas bij zijn aankomt morgen aan het station in onze gemeente Hove. De Gezinsbond van Hove zette gisteren een vreemd bericht op haar facebookpagina. Er stond te lezen dat er een stakingsaanvraag werd ingediend voor het komende weekend. het is niet duidelijk waarover het gaat. De Gezinsbond organiseert dit weekend de aankomst van Sinterklaas in onze gemeente. Zullen de treinen staken? Of wat is er aan de hand? Uit gekende bron weten we dat er op het internet een filmpje circuleert met meer uitleg. We delen het filmpje op onze facebeookpagina. Als alles toch goed verloopt dan komt Sinterklaas morgen zaterdag met de trein aan in het station van de gemeente Hove. Iedereen wordt er verwacht vanaf 10.30u. Ook onze lokale radioploeg zal aanwezig zijn voor meer nieuws over een mogelijke staking. Wij wachten af. Meer nieuw mogelijk ook op de website www.sinterklaasgemeente.be of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hou ook onze facebookpagina in de gaten. We volgen het op.

 

Palingfestival in de gemeente Edegem deelt geld uit

Tijdens de traditionele kaas- en wijnavond, waarop de medewerkers werden bedankt voor hun inzet, hebben de organisatoren van het 37ste Palingfestival van Edegem hun opbrengst verdeeld onder de goede doelen.

Lees meer...

Gemeente Boechout blijft investeren in natuur

De gemeenteraad van Boechout heeft tijdens haar afgelopen vergadering van maandag 30 oktober 2017 de subsidiëring goedgekeurd die dient voor de aankoop van een stuk grond door Natuurpunt.

Lees meer...

De dagen van Allerheiligen in Mortsel

Vanuit religieus, historisch en zelfs cultureel oogpunt wordt er de dagen van Allerheiligen vanuit de gemeenschap extra aandacht besteed aan het gemis van geliefden,

Lees meer...

Hove sport

Opnieuw live meegemaakt.

Lees meer...

Appelfeesten op komst in de gemeente Ranst

Op zondag 22 oktober 2017 viert de familie Notelteirs uit Broechem (Ranst) samen met Regionaal Landschap de Voorkempen en de gemeente Ranst de fruitoogst met de jaarlijkse appelfeesten.

Lees meer...

Verdwenen Allen uit de stad Mortsel is teruggevonden

De 44-jarige Allen Calberson is terecht. De veertiger verliet op woensdag 4 oktober rond 6 uur zijn woning in Mortsel en reed dan richting zijn werk in Brussel, maar daar was hij nooit aangekomen.

Lees meer...

Peiling : “Het beste café van Vlaanderen”

De krant Het Nieuwsblad organiseerde de afgelopen periode een peiling bij haar lezers via de webstek en de app naar wat zij het ‘Beste Café van Vlaanderen’ vinden.

Lees meer...

Voetbal dit weekend in onze regio.

Wie voetbal wil kijken in het provinciale voetbalgebeuren in onze regio kan dit weekend terecht op volgende momenten en plaatsen.

Lees meer...

Beweeg mee-dag voor senioren in onze regio

Deze regionale seniorensportdag gaat door op dinsdag 24 oktober 2017. In het Sportpark 'Sneppenbos' in de gemeente Boechout - Vremdsesteenweg 224. Voor 10 euro kan je kiezen uit 17 verschillende sporten. inschrijven kan tot 13 oktober bv bij de sportdienst van de gemeente Edegem. Sporthal Den Willecom - Terelststraat 2 - 03 289 23 70

Wat is 'Beweeg mee-dag?'
Op deze dag heb je de kans om te proeven van verschillende sporten, speciaal voor 50-plussers. Sporten is niet enkel bewegen, het is ook plezier maken en samenzijn. Je kan in de voor- en namiddag telkens voor twee verschillende sporten kiezen uit een ruim aanbod van bv Badminton - Curvebowl - Drums Alive - Zumba Gold - Body Boost (rugfit) - Kubb - wandelvoetbal - luchtdoelschieten - petanque - zelfverdediging - Pasadena - Linedance – of Pickle Bal of één sport die de ganse halve dag duurt: Er is ook een
Initiatie Elektrisch fietsen - natuurwandeling met gids – en sportelteam.

Inschrijven kan tot 13 oktober op de sportdienst in de gemeente Edegem

Meer info? Marianne Hectors - 03 289 23 70

 

 

 

Hoe radicaal is Mortsel?

Daar ging de politieke partij Groen gisteren naar op zoek in een zeteldebat in het kunstencentrum Kaleidoscoop in de Molenstraat in de stad Mortsel.

Lees meer...

Samen Cultuur beleven in de gemeente Hove

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 organiseren een aantal Hovese socio-culturele verenigingen een cultureel ontmoetingsweekend onder de naam ‘Samen Cultuur beleven.

Lees meer...

Provinciaal voetbal dit weekend in onze regio.

Dit weekend is er weer provinciaal voetbal in onze regio. In de 1e prov speelt K. Kontich FC op zaterdagavond om 20u aan de Duffelsesteenweg thuis tegen RC Mechelen.

Lees meer...

OLT Rivierenhof een succes met 78.000 bezoekers!

De provincie Antwerpen blikt heel tevreden terug op een mooie festivalzomer in het OLT Rivierenhof in Deurne. 78.000 bezoekers en 51 voorstellingen maakten van OLT 2017 één groot feest.

Lees meer...

Brandweer Lint is op zoek naar vrijwilligers.

De post Lint maakt deel uit van een hulpverleningszone in de brandweerzone Rand. In Brandweer Zone Rand bundelen 21 gemeenten en 20 posten hun krachten om een goede hulpverlening te bieden.

Lees meer...

Fortbom dit weekend in de stad Mortsel

FortBom is een familiefestival vol theater voor jong en minder jong in de tenten, loodsen, ondergrondse gangen en op de groene weiden van het schitterende FORT4.

Lees meer...

Oldtimer Rally en familydag in de gemeente Wijnegem.

Morgen zaterdag 2 september 2017 organiseert de Fiftyone Club een oldtimerrally en familydag voor het goede doel in het park van Kasteel Belvedére in de Broekstraat 13 in de gemeente Wijnegem.

Lees meer...

Stadsmuseum Lier krijgt subsidie van 40.000 euro

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft beslist om voor een totaalbedrag van 302.338 euro subsidies toe te kennen aan vijf projecten die starten in de tweede helft van 2017.

Lees meer...

Boechout zoekt warmtecoaches

De gemeente Boechout is nog tot 20 september op zoek naar warmtecoaches die deze winter gezinnen willen helpen met het juist instellen van de verwarming.

Lees meer...

Fietser maakt val in Wilrijk en wordt pas later gevonden

 1. Een fietser van 65 jaar werd in de nacht van zaterdag op zondag in kritieke toestand afgevoerd in Wilrijk. De man zou enige tijd ervoor gevallen zijn en is in de gracht terecht gekomen aan de Spoorweglaan in Wilrijk. Daar werd hij gevonden met zijn fiets op hem door toevallige passanten. De ongelukkige man zou er toch even moeten gelegen hebben. De passanten verwittigden meteen de hulpdiensten die konden vaststellen dat hij in levensgevaar verkeerde. Het slachtoffer werd eerst naar het vlakbij gelegen Sint-Augustinusziekenhuis gebracht, maar voor verdere zorgen werd hij later overgebracht naar het UZA in Edegem. Na enkele uren was de toestand van de 65-jarige man uit Wilrijk gestabiliseerd. Voor hij naar het ziekenhuis werd gebracht kon het slachtoffer nog aan de politie bevestigen dat hij gevallen was. De omstandigheden daarvan worden nog onderzocht.

 

Vleermuizennacht in het fort van Oelegem

In het kader van International Bat Night op 26 augustus 2017 houdt de Vlaamse Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubehoud 'Natuur 2000' die dag een vleermuizenrondleiding in het Fort van Oelegem.

Lees meer...

Dag van de animatoren in Vlaanderen

Vandaag donderdag 27 juli werd uitgeroepen tot de Dag van de 23.000 speelanimatoren die actief zijn op de Vlaamse speelpleinen.

Lees meer...

Speelgoedwinkel dicht na 26 jaar.

De bekendste Lierse speelgoedwinkel Krokodil sluitte het afgelopen weekend na 26 jaar definitief de deuren op de Grote Markt in Lier.

Lees meer...

Auto botst op trap van woning.

Aan de Antwerpsesteenweg in Aartselaar, ter hoogte van het kruispunt met de Oudestraat, zijn vrijdagavond drie mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval .

Lees meer...

Nieuwe appartementen in Hove.

Op een terrein langs de Boechoutse-steenweg in Hove bouwt Cores Development weldra twee gebouwen met telkens zestien appartementen.

Lees meer...

16de Grote Rommelmarkt te Kontich

Op onze rommelmarkt kan u zowel binnen als buiten een plaats reserveren. In totaal is er 1250 lopende meter aan plaats beschikbaar,

Lees meer...

Bouw 385 woningen start in 2018 in Edegem

Na 10 jaar van besprekingen, plannen en administratieve voorbereidingen zal begin 2018 worden begonnen met de ontwikkeling van de voormalige site Fortis-Extraction langs de Prins Boudewijnlaan.

Lees meer...

BIB OM GEREEDSCHAP TE LENEN IN EDEGEM

Wie een snoeischaar nodig heeft voor de tuinhaag of een boormachine voor een klusje in huis hoeft dat gereedschap vanaf nu niet meer zelf aan te kopen.

Lees meer...

Duo start spullenbibliotheek

Gisteren opende de allereerste ‘gereedschapsbibliotheek’ in de zuidrand van Antwerpen de deuren.

Lees meer...

Woonhuis Pegode mag uitbreiden

Het ruimtelijke uitvoeringsplan Buizegem werd definitief goedgekeurd door het Edegemse gemeentebestuur.

Lees meer...

Boechout wil open ruimte behouden.

De Vlaamse regering heeft gevraagd om een overzicht te geven van de woonreservegebieden in de gemeenten en de visie van de gemeentebesturen op de ontwikkeling ervan.

Lees meer...

Roemeense inbreker opgepakt in Lier

Een Roemeense inbreker die een dutje lag te doen in een woning waarvan hij het venster in had geslagen, is opgepakt door de politie van Lier.

Lees meer...

Wakker van lawaai

Enkele bewoners uit de Camiel Paulusstraat en Della Faillelaan klagen al bijna twee jaar lang over het toegenomen autoverkeer in hun straat.

Lees meer...

Mogelijk stukjes glas in zalmslaatjes Albert Heijn

De supermarkt Albert Heijn heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist ambachtelijke zalmslaatjes van het eigen merk terug te halen uit de winkels

Lees meer...

ATV op bezoek in de gemeente Hove

De gezellige en gratis vertelavonden van ATV strijken op 17 juli om 20.00 uur in het gemeentepark van Hove neer. Johan Petit brengt een mooi verhaal en je krijgt een gratis biertje.

Lees meer...

Kontich Fietst en Zingt in het gemeentepark

Dit jaar gaan “Kontich Fietst” en “Kontich Zingt” opnieuw hand in hand. De familiale fietstocht verkent nieuwe wegen en iedereen kan daarna het stof wegspoelen in het gemeentepark van Kontich.

Lees meer...

Gemeente Kontich gaat voor 12 ha nieuw bos

De gemeente Kontich en Natuurpunt willen tegen het einde van deze legislatuur 12 hectare nieuw bos realiseren, gespreid over Waarloos, Kontich-Kazerne en Kontich.

Lees meer...

Treinstation in de gemeente Kontich verandert van naam

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat het treinstation in Kontich Kazerne veranderen van naam. In overleg met de gemeenten Kontich en Lint zal het station vanaf zondag 11 juni door het leven gaan als ‘Kontich-Lint’.

Lees meer...

Gemeentediensten in de gemeente Hove ook op dinsdag as gesloten

De burgemeester van de gemeente Hove Koen Volckaerts laat ons weten dat de Hovese gemeentediensten zoals gewoonlijk zullen gesloten zijn op pinkstermaandag 5 juni 2017 maar ook op dinsdag 6 juni zijn de gemeentediensten in de gemeente Hove uitzonderlijk gesloten.

Lees meer...

Laura Tesoro op Parkevenement in Oelegem

Een traditie is het ondertussen, en de eerste zaterdag van juli is het weer parkevenement in het teken van “Vlaanderen feest!” in het prachtige Vrieselhof in Oelegem.

Lees meer...

Campagne tegen darmkanker in onze zuidrandregio

Stad Mortsel en de gemeenten Boechout, Kontich en Lint starten morgen woensdag 17 mei 2017 een campagne om hun inwoners te informeren over darmkanker en hen te motiveren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.

Lees meer...

Nieuwe Foyer of woning voor volwassenen met en zonder verstandelijke beperking geopend in de gemeente Boechout.

Onder een ruime belangstelling mocht burgemeester Koen T’Sijen zaterdag jl de nieuwbouw van De Ark plechtig inwijden. Deze nieuwbouw die met wat verbeeldig op de boeg van een ark lijkt bevind zich aan de Baron Carolylaan in de gemeente Boechout. De Ark is een gemeenschap waar mensen met en zonder mentale beperking samen leven, wonen en werken. De organisatie wil er vooral voor haar bewoners een warme thuis bieden, met de hulp van assistenten en vrijwilligers. Deze nieuwbouw in de Baron Carolylaan 1 zal plaats bieden aan de leefgroep Roeach, die voordien in de Sint-Gabriëlstraat was gehuisvest. In het nieuwe gebouw kan de groep nog uitbreiden met enkele nieuwkomers. Met de nieuwe foyer wordt de aanwezigheid van De Ark nog sterker verankerd in Boechout. Samen met de Speelhoeve, de Vliering (’t Karwei) en Katrinahome (De Stappe) vormt de werking van De Ark een mooi klavertje vier waar de gemeente actief het wonen en de zorg voor personen met een beperking voluit ondersteunt.” Zaterdag jl tijdens de opening was er alvast een openingsreceptie en randanimatie voor jong en oud. En ook de naaste inwoners van de straat en wijk konden komen kennismaken met hun nieuwe buren. Uw lokale radio Frekwent was erbij en we hadden een korte babbel met burgemeester Koen T’Sijen.

 

Sint-Gabriëlcollege wint Spartakids run in de gemeente Boechout

De Sportdienst Boechout organiseerde afgelopen dinsdag in samenwerking met een groep studenten van de Karel de Grote Hogeschool voor de vijfde keer op rij de ‘Spartakids Run’, een sportieve wedstrijd tussen de verschillende Boechoutse lagere scholen.

Lees meer...

Fairtrade ecocyclotocht in de gemeente Hove

Na de geslaagde fietstocht van vorig jaar, slaan Fietsersbond Hove en de Fair Tradegroep de handen weer in mekaar voor een nieuwe, boeiende fietstocht op zaterdag 6 mei.

Lees meer...

Fan Van Hove vraagt het aan de inwoners zelf

Oppositiekartel Fan van Hove trapt op 13 mei as zijn grote dorpsenquête af tijdens de pannenkoekenmobiel in de Vogeltjeswijk aan het petanqueveldje aan de Spreeuwenlaan in de gemeente Hove

Lees meer...

werken in de Kapelstraat in de gemeente Hove

Morgen dinsdag 2 mei zal van 9 tot 12 uur de doorgang in de Kapelstraat ter hoogte van huisnummer 26 onderbroken zijn vanwege de plaatsing van een telescopische kraan op de openbare weg.

Lees meer...

KWB garageverkoop in de gemeente Hove

Zaterdag 13 mei organiseert KWB Hove een garageverkoop van 9 uur tot 16 uur. Inschrijven kan nog tot 8 mei door 3 euro te storten op KWB rek.

Lees meer...

Koetshuis van Hof Ter Linden heeft een nieuwe eigen uitbater.

De Gemeente Edegem – Kempens Landschap en het Agentschap Natuur en Bos zijn fier te kunnen zeggen dat ze een nieuwe eigenaar gevonden hebben voor het linkse koetshuis voor het kasteel van het Hof Ter Linden in de gemeente Edegem.

Lees meer...

Natuurpunt stelt Grote Boshoek voor

Morgen paasmaandag tonen vier afdelingen van Natuurpunt hun project 'Grote Boshoek' voor dat zich uitstrekt over de gemeenten Hove, Lint, Boechout, Kontich, Duffel en de stad Lier.

Lees meer...

Paaseizoektocht (4-5 jaar) in de gemeente Hove.

De gemeente Hove en de jeugddienst organiseren morgen donderdag 13 april 2017 een paaseizoektocht voor 4 tot 5 jarigen aan het JOC in de Paul van Ostaijenlaan nr 6 in de gemeente Hove tussen 10.30u en 12u.

Lees meer...

Grote Markt in de stad Lier momenteel afgesloten.

Van maandag 10 t/m 17 april 2017 zal de grote markt in de stad Lier tussen De Valk, Florent van Cauwenberghstraat en Lisperstraat worden afgesloten voor het herleggen van kasseien. 

Lees meer...

Dernyspektakel komt eraan in de stad Lier

Geen Wout Van Aert zoals eerder werd aangekondigd maar wel klinkende namen als Oliver Naessens, Kris Boeckmans, Iljo Keise en Danny en Boy Van Poppel zullen op 1 mei 2017 rondjes draaien achter derny’s in de Lierse binnenstad.

Lees meer...

Tweedehandsboekenbeurs

Zowel de Jan Frans Willemsschool als Vremde Ook Vooruit houden een tweedehandsboekenbeurs en zijn op zoek naar tweedehands boeken voor volwassenen en kinderen.

Lees meer...

Mooi Mortsel legt intensief parcours af

De jongste Mooi Mortsel actie mocht gisteren opnieuw klinken op een fijn resultaat. Tal van stadsmedewerkers van groen en wegen met de steun van sympathisanten gaven deze keer de buurt rond Cantecroy een fikse onderhoudsbeurt.

Lees meer...

Zomerbar strijkt neer op Agfa-site

De voormalige site van Agfa Gevaert in Edegem wordt de komende maanden omgevormd tot een zomerse hotspot. Begin juni strijkt zomerbar Kaffée Allée er een eerste keer neer.
Zomerbar Kaffée Allée was de voorbije twee jaar een vaste waarde in het centrum van Edegem.

Lees meer...

Standplaatsen voor autodelen op komst

Boechout wil zijn inwoners aanmoedigen om aan autodelen te doen. De mobiliteitsraad organiseert op 10 mei in de raadzaal van het gemeentehuis hierover een infoavond.

Lees meer...

Gemeente Kontich wil fietsroutenetwerk uitbreiden

Het schepencollege van de gemeente Kontich gaat onderhandelen met de NMBS voor het aankopen van de oude spoorwegbedding achter de sportterreinen van voetbalclub FC VDP aan de Meylweg in Kontich.

Lees meer...

Infotentoonstelling aanleg F11 in het stadhuis van Mortsel stelt een deel van de fietsostrade en vooral de fietsbrug voor die de steden Antwerpen en Lier moet verbinden op het grondgebied Mortsel en Boechout

Vrijdagavond was er op het stadhuis van Mortsel de infotentoonstelling van de fietsostrade die de steden Antwerpen en Lier moet verbinden en fietsers op een half uurtje trappen van Antwerpen naar Lier of omgekeerd moet brengen.

Lees meer...

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 11:42 am

  Op dit moment staat er in totaal 20 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File ter hoogte van Parking Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Wommelgem tot Antwerpen-Oost

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E19 - A1: Breda (NL) -> Antwerpen: File ter hoogte van St. Job-In-t-Goor

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:40 am

  E313 - A13: Lummen -> Antwerpen: File vanaf Massenhoven tot Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:35 am

  E34 - A21: Turnhout -> Ranst: File ter hoogte van Ranst

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 11:22 am

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove