Regio-nieuws

Bosmolenpad is de nieuwe trage weg in de stad Lier.

Het Schepencollege in de stad Lier besliste om aan het pad dat loopt vanaf Donderheide tot aan het Van Den Bulckpad, de naam 'Bosmolenpad’ toe te kennen.

De motivatie voor de naam is gebaseerd op een historisch element. In de periode 1617-1914 was er op de site namelijk een windmolen aanwezig.  De Molenhoeve zelf bestond nog in 1712 ter hoogte van Donderheide 23. Trage wegen zijn paden die voor wandelaars en fietsers vaak een alternatieve en veilige route vormen om van en naar hun bestemming te gaan. In Koningshooikt zijn er heel wat trage wegen die allemaal een naam dragen. Vaak verwijst de naam naar een element in het landschap, de geschiedenis van een gebied of is het de naam die het pad in de volksmond kreeg. De trage wegen kregen in de loop van de voorbije jaren ook een specifiek, herkenbaar naambordje. De werkgroep ‘Trage Wegen’ plaatst de bordjes die het embleem van de ‘trage wegen’ dragen, zodat het duidelijk is dat het hier om toeristische en trage wegen gaat. Meer info over dit alles vindU via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 17, 2017 | 19:53 pm

  Op dit moment staat er in totaal 1 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 17, 2017 | 19:49 pm

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: File vanaf Parking Ranst tot Wommelgem

  Read more...
 • Dec 17, 2017 | 19:30 pm

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Wegenwerken ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove