Regio-nieuws

Wapenstilstand 2017 – Gemeente Edegem herdenkt haar helden

Van het monument voor de gefusilleerden in Fort 5 tot het monument Treurend België op de begraafplaats, de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog is nooit ver weg in de gemeente Edegem.

Ook dit jaar wordt ze rond 11 november nog nét iets tastbaarder dankzij tal van plechtigheden en activiteiten. “Dat allemaal om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt”, zegt schepen voor cultuur in de gemeente Koen Michiels. Samen met de oud-strijdersvereniging KNSB Edegem, het herdenkingscomité WOI Edegem en het OLVE-college organiseert de gemeente Edegem dit jaar een weekend lang een boel activiteiten rond het einde van de Groote Oorlog. De jaarlijkse herdenking van de Wapenstilstand begint al de dag voordien, op vrijdag 10 november. Om 18.30 uur brengt prof. Dr. Alex Vanneste in het OLVE-college een bijzondere lezing over spionage tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de lezing vertrekt er een fakkeltocht naar het monument voor de oorlogsslachtoffers in Fort 5. “Daar brengen we hulde aan de slachtoffers uit alle oorlogen en spreken we de wens op vrede uit”, vult burgemeester Koen Metsu aan. De Wapenstilstand zelf gaat van start op 11 november met de jaarlijkse eucharistieviering om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek. Om 16 uur vindt in diezelfde kerk het concert ‘Da Pacem Domine’ plaats. Het Duits knapenkoor Aurelius brengt er een uniek concert in het kader van 100 jaar Groote Oorlog. Doorlopend kunnen geïnteresseerden tijdens het hele weekend van 11 en 12 november e.k. ook een kijkje nemen op de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’ in het OLVE-college. Bezoekers zijn welkom op zaterdag van 14 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. Voor alle informatie van dit weekend kan je terecht op de website van de gemeente Edegem en voor tickets van het concert aan de balie van het gemeentehuis of de website www.edegem.be/tickets.

 

 

Zoeken

 

Volg-ons-op-facebook

Het Weer

Verkeersinfo

 • Dec 18, 2017 | 15:25 pm

  Ring 1 Antwerpen (R1): File ter hoogte van Antwerpen-Centrum

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 15:25 pm

  Op dit moment staat er in totaal 16 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 15:23 pm

  Ring 2 Antwerpen (R1): File vanaf Antwerpen-West tot Borgerhout

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 15:18 pm

  E17 - A14: Gent -> Antwerpen: File vanaf Zwijndrecht tot Antwerpen-West

  Read more...
 • Dec 18, 2017 | 13:38 pm

  E313 - A13: Ranst -> Antwerpen: Defect voertuig ter hoogte van Wommelgem

  Read more...

Met dank aan :

omnibus small

pg-i small

pub400

gemhove